Καλησπέρα παιδιά,
Επειτα από πολύ καιρό αποφάσισα να πάρω ένα σύστημα 5.1 με ενισχυτή και ηχεία.
Εχω ψάξει αρκετά αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα.
Το μέγιστο Budget θα είναι μέχρι 1000 .
Η τηλεόραση είναι η Philips 47PFL9732 και έχω ήδη συνδέσει τα παρακάτω:
Xbox360 - Component (1080p)
PS3 - HDMI (1080p)
HTPC - HDMI (1080p)
HD Receiver Kathrein - HDMI (1080i)
Ο χώρος του σαλονίου είναι 6x8 αλλά τα το σαλόνι είναι στα 2/3 του χώρου (ο υπόλοιπος είναι τραπεζαρία)
Το σαλόνι είναι στην μέση του χώρου ~2 μέτρα από την TV και ~2 μέτρα από τον πίσω τοίχο.
*Αυτό σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε τα πίσω ηχεία να είναι ασύρματα.
*Οι πηγές είναι ικανές για 1080p (PS3/HTPC/X360) οπότε ο ενιχυτής θα πρέπει να το υποστηρίζει αν συνδέσω τις πηγές απευθείας στον ενιχυτή.
Ερωτήσεις:
- Θα υπάρχει πρόβλημα που υπάρχει απόσταση από τα πίσω ηχεία ή είναι κάτι σύνηθες; το λέω γιατί συνήθως βλέπω τα πισω ηχεία σχετικά κοντά με τον καναπέ.
- Τι προτείνεται για την σύνδεση των πηγών; να πάνε στον ενισχυτή και μετά στην TV ή να πάνε στην TV και από εκεί ο ήχος μόνο στον ενισχυτή; H TV έχει έξοδο Digital (Cinch) για τον ήχο.
Με βάση τα παραπάνω τι θα μου προτείνατε;
Επειτα από πολύ καιρό αποφάσισα να πάρω ένα σύστημα 5.1 με ενισχυτή και ηχεία.
Εχω ψάξει αρκετά αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα.
Το μέγιστο Budget θα είναι μέχρι 1000 .
Η τηλεόραση είναι η Philips 47PFL9732 και έχω ήδη συνδέσει τα παρακάτω:
Xbox360 - Component (1080p)
PS3 - HDMI (1080p)
HTPC - HDMI (1080p)
HD Receiver Kathrein - HDMI (1080i)
Ο χώρος του σαλονίου είναι 6x8 αλλά τα το σαλόνι είναι στα 2/3 του χώρου (ο υπόλοιπος είναι τραπεζαρία)
Το σαλόνι είναι στην μέση του χώρου ~2 μέτρα από την TV και ~2 μέτρα από τον πίσω τοίχο.
*Αυτό σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε τα πίσω ηχεία να είναι ασύρματα.
*Οι πηγές είναι ικανές για 1080p (PS3/HTPC/X360) οπότε ο ενιχυτής θα πρέπει να το υποστηρίζει αν συνδέσω τις πηγές απευθείας στον ενιχυτή.
Ερωτήσεις:
- Θα υπάρχει πρόβλημα που υπάρχει απόσταση από τα πίσω ηχεία ή είναι κάτι σύνηθες; το λέω γιατί συνήθως βλέπω τα πισω ηχεία σχετικά κοντά με τον καναπέ.
- Τι προτείνεται για την σύνδεση των πηγών; να πάνε στον ενισχυτή και μετά στην TV ή να πάνε στην TV και από εκεί ο ήχος μόνο στον ενισχυτή; H TV έχει έξοδο Digital (Cinch) για τον ήχο.
Με βάση τα παραπάνω τι θα μου προτείνατε;