Home cinema : βοήθεια για αναβάθμιση

dsym

Established Member
4 July 2011
234
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,
κάνω μία προσπάθεια να αναβαθμίσω τα μηχ/τα εικόνας και ήχου. Με την εικόνα έχω τελειώσει με τη βοήθεια συμ-φορουμιστών σε άλλες κατηγορίες.

Για τον ήχο τώρα. Αυτή τη στιγμή έχω :
1. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα της Acoustic Energy το aego 5 (http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/product_id/1314), του 2003 το οποίο μέχρι τώρα το έβρισκα πολύ καλό. Ωστόσο με τη χρήση Media Player (Dune max) θα χρειαστώ καινούρια σύνθεση.

2. Ένα στερεοφωνικό που αποτελείται από μηχ/τα 20 ετίας Marantz (ενισχυτή, cd player, tuner)

3. Ηχεία Sonus Faber Electa. (είναι πολύ καλά)

Θα μπορούσα να φτιάξω ένα ενιαίο σύστημα ή αφήνω το 5.1 της Acoustic Energy στον Media Player και αναβαθμίζω το στερεοφωνικό?

Budget περίπου στα 1000

Καλησπέρα,
κάνω μία προσπάθεια να αναβαθμίσω τα μηχ/τα εικόνας και ήχου. Με την εικόνα έχω τελειώσει με τη βοήθεια συμ-φορουμιστών σε άλλες κατηγορίες.

Για τον ήχο τώρα. Αυτή τη στιγμή έχω :
1. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα της Acoustic Energy το aego 5 (http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/product_id/1314), του 2003 το οποίο μέχρι τώρα το έβρισκα πολύ καλό. Ωστόσο με τη χρήση Media Player (Dune max) θα χρειαστώ καινούρια σύνθεση.

2. Ένα στερεοφωνικό που αποτελείται από μηχ/τα 20 ετίας Marantz (ενισχυτή, cd player, tuner)

3. Ηχεία Sonus Faber Electa. (είναι πολύ καλά)

Θα μπορούσα να φτιάξω ένα ενιαίο σύστημα ή αφήνω το 5.1 της Acoustic Energy στον Media Player και αναβαθμίζω το στερεοφωνικό?

Budget περίπου στα 1000
Χώρος : 36 τμ

Με τί παιρνάς τις περισσότερες ώρες? Ακουγοντας μουσική ή βλέποντας ταινίες;;

Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα έναν σ'υγχρονο επτακάναλο A/V στα 500Ε και θα άλλα τόσα σε αλλαγή 5.1 ηχείων. Θα τα κότσαρα όλα πάνω στον ενισχυτή (και τα SF δλδ) και θα άκουγα καλύτερα και στους δυο τομείς.

Κυρίως βλέποντας ταινίες.
Μουσική πολλή στο αυτ/το.
Θα με βόλευε τώρα με το media player να ακούω mp3 η flac από αυτό το σύστημα.
Έχεις υπόψιν σου συγκεκριμένα μηχ/τα?
Τα Sonus faber να μην τα χρησιμοποιήσω? (τα είχα χρυσοπληρώσει και είναι και έργα τέχνης εμφανησιακά!)

Κυρίως βλέποντας ταινίες.
Μουσική πολλή στο αυτ/το.
Θα με βόλευε τώρα με το media player να ακούω mp3 η flac από αυτό το σύστημα.
Έχεις υπόψιν σου συγκεκριμένα μηχ/τα?
Τα Sonus faber να μην τα χρησιμοποιήσω? (τα είχα χρυσοπληρώσει και είναι και έργα τέχνης εμφανησιακά!)

Τα SF εννοείται ότι θα τα χρησημοποιήσεις ! Στο αναφέρω κιόλας εξάλου. Οπότε εγώ στην θέση σου θα έκανα το εξής.

Θα αγόραζα αυτόν τον ενισχυτή και αυτά τα ηχεία. Ο ενισχυτής είναι επτακάναλος και τα δύο surround back ηχεία μπορούν να οριστούν σαν zone 2. Οταν θα βλέπεις ταινίες θα βάζεις τον ενισχυτή να παίζει στον zone 1 (δλδ ο ήχο; θα βγαίνει από τα 5.1 ηχεία) και όταν θα ακούς μουσική θα βάζεις τον ενισχυτή να παίζει στην zone 2 (δλδ ο ήχος θα βγαίνει από τα SF!

Ετσι θα έχεις έναν ενισχυτή και για τις δυο δουλειές.

Σαν λύση παντρεύονται και οι δύο κόσμοι με έμφαση στις ταινίες και λιγότερο στην μουσική.