Home Cinema για συνδεση με media player

lakis1982

New member
15 January 2011
2
Γεια σας..

σορρυ αν ποσταρω σε λαθος ενοτητα....

Εχω ενα media player συνδεδεμενο με την τηλεοραση και θελω να παρω home cinema... Για να μπορω να βλεπω κανονικα ταινιες ποιοτητας bluray me ηχο DTS και surround effects, τα οποια αποκωδικοποιει ο media player, πρεπει και το home cinema επισης να υποστηριζει αποκωδικοποιηση DTS ?? 'H αρκει απλα η αποκωδικοποιηση Dolby digital που εχουν σχεδον ολα τα μη Bluray home cinema?? .. Με τη χρηση του καλωδιου οπτικης ινας θα μεταφερεται απευθειας η αποκωδικοποιημενη πληροφορια του ηχου dts απο το media player στο hοme cinema και ετσι θα εχω και surround effects ??

Δωστε μου τα φωτα σας... χιλια ευχαριστω

... Για να μπορω να βλεπω κανονικα ταινιες ποιοτητας bluray me ηχο DTS και surround effects, τα οποια αποκωδικοποιει ο media player, πρεπει και το home cinema επισης να υποστηριζει αποκωδικοποιηση DTS ??

Ναι....

..... Με τη χρηση του καλωδιου οπτικης ινας θα μεταφερεται απευθειας η αποκωδικοποιημενη πληροφορια του ηχου dts απο το media player στο hοme cinema και ετσι θα εχω και surround effects ??

Ναι...

Υ.Γ. Καλώς ήρθες!

απο τη στιγμη που η οπτικη ινα μεταφερει το ηδη αποκωδικοποιημενο dts σημα στον ενισχυτη, γιατι πρεπει και αυτος να υποστηριζει αποκωδικοποιηση dts ? το σημα δεν μεταφερεται απευθειας στα ηχεια για αναπαραγωγη παρακαμπτοντας την κωδικοποιηση απο τον ενισχυτη ??

ποιο θα ειναι το αποτελεσμα του να βαλω στο media player na παιξει ταινια mkv me dts φορμα ηχου και να εχω συνδεσει με αυτο, ενα home cinema που υποστηριζει dolby digital kai dolby prologic οπως το LG HT806PH ???

thank you

απο τη στιγμη που η οπτικη ινα μεταφερει το ηδη αποκωδικοποιημενο dts σημα στον ενισχυτη, γιατι πρεπει και αυτος να υποστηριζει αποκωδικοποιηση dts ? το σημα δεν μεταφερεται απευθειας στα ηχεια για αναπαραγωγη παρακαμπτοντας την κωδικοποιηση απο τον ενισχυτη ??

Μην σε μπερδεύει το χαρακτηριστικό του media player να κάνει pass through το dts στον ενισχυτή. Η οπτική ίνα δεν μεταφέρει αποκωδικοποιημένο σήμα. Κάνει απλή μεταφορά δεδομένων (bitsream) για αποκωδικοποίηση από τον ενισχυτή/Home cinema.

ποιο θα ειναι το αποτελεσμα του να βαλω στο media player να παιξει ταινια mkv me dts φορμα ηχου και να εχω συνδεσει με αυτο, ενα home cinema που υποστηριζει dolby digital kai dolby prologic οπως το LG HT806PH ???

Πολύ απλά, δεν θα έχεις καθόλου ήχο......

Το WD TV live αποκωδικοποιεί το DTS οπότε o ενισχυτής θα έχει ήχο αλλά όχι ποιότητας DTS.

Για να μπορω να βλεπω κανονικα ταινιες ποιοτητας bluray me ηχο DTS και surround effects, τα οποια αποκωδικοποιει ο media player

Με τη χρηση του καλωδιου οπτικης ινας θα μεταφερεται απευθειας η αποκωδικοποιημενη πληροφορια του ηχου dts απο το media player στο hοme cinema και ετσι θα εχω και surround effects ??

Αν και απαντηθηκε να στο πω πιο απλα, μιας και οπου DTS μπορεις να εχεις στο μυαλο σου οποιοδηποτε αλλο φορμά ηχου ( DTS-MA, Dolby TrueHD, flac, ogg, κτλ)

Το μεσο αναπαραγωγης, στην προκειμενη ενα media player, δεν κανει αποκωδικοποιηση του ιδιου του DTS, το οποιο ειναι ενα προτυπο κωδικοποιησης και συμπιεσης κατα δευτερο λογο του πολυκαναλου ηχου, αλλά οταν λεει και φερει το λογοτυπο DTS τοτε εννοει οτι μπορει να κανει αποκωδικοποιηση του αρχειου βιντεο το οποιο περιεχει ηχο DTS.
Με αυτη την εννοια, οτι εξαγει απο το αρχειο βιντεο τον ηχο DTS βγαζοντας στην ψηφιακη εξοδο ηχου ηχο σε μορφη DTS (κωδικοποιημενο σημα ηχου).

Το οποιο φθανοντας στον ενισχυτη μας ή στο home cinema ή τελος παντων στο μεσο που οδηγει τα ηχεια, πρεπει να αποκωδικοποιηθει, να αποσυμπιεστει ωστε να γινει η αναπαραγωγη του απο το μεσο αυτο (ενισχυτη, κοκ).

Εαν το μεσο αναπαραγωγης, στην προκειμενη ενα media player, δεν μπορουσε να κανει αποκωδικοποιηση του αρχειου βιντεο οταν αυτο περιεχει ηχο DTS τοτε πολυ απλα δεν θα ειχαμε ηχο βλεποντας το βιντεο αυτο.

Εαν το μεσο που οδηγει τα ηχεια και αναλαμβανει να κανει την αποκωδικοποιηση πολυκαναλου ηχου δεν υποστηριζει DTS τοτε παλι δεν θα ειχαμε ηχο βλεποντας το βιντεο αυτο.

Last edited:
Καπου μπερδευτηκα παιδια..:FSGSFGS4:

Εχω την LG LW4500 και ενα WDTV Live και σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορα του LG HT806PH.
Συνδέοντας τελικα το WDTV με το home cinema θα εχουν τα αρχεια mkv με DTS, ηχο?
Και εαν οχι τοτε στην TV πως ακούγεται ο ηχος?

Κανένα μπέρδεμα. Αν συνδέσεις την οπτική έξοδο του wd live με την οπτική είσοδο του HT806PH, τότε θα έχεις κανονικά ήχο dts απ' τα ηχεία του Home Cinema......

Θα ειναι surround ο ηχος ή στερεο?
Δεν εχει δλδ σημασία που δεν υποστηρίζει DTS το HT806PH?

Δεν είμαστε καλά. Υπάρχει σύστημα εν έτη 2012 που δεν υποστηρίζει απλό dts? :chinscratch:

Είναι σίγουρο αυτό;

Edit: Τώρα είδα καλύτερα τα προηγούμενα (απ' τον Ιούλιο) post, μου αρέσει που έχω απαντήσει κι όλας..... :p

Δυστυχώς δεν θα έχεις καθόλου ήχο αφού δεν υπάρχει dts decoder. Γι αυτό πάρε κάποιο άλλο σύστημα.

Last edited:
Μαλιστα, αρα ο ηχος που βγαινει απο το WDTV Live απο την οπτικη ειναι κωδικοποιημένος και την αποκωδικοποίηση πρεπει να την κανει το εκάστοτε home cinema/ενισχυτής κτλ..

Γιατι εχω παρει διάφορους τεχνικούς απο τα πολυκαταστήματα και μου λενε αλλα αντι αλλων

Ευχαριστώ kblachos