Home Cinema ή Hi-Fi

sercreep

New member
25 November 2014
42
Καλημέρα παιδιά. Καταρχήν κατά 99,9% έχω βάλει το thread σε λάθος κατηγορία αλλά πραγματικά δεν μπορώ να βρω την σωστή. Ψάχνω και για να διαβάσω αλλλά τζίφος.

Έχω μια απορία για Home Cinema. Απ'ότι βλέπω τα HC έχουν και DVD-Blu Ray Player. Εγώ για player χρησιμοποιώ το Playstation. Να ψάξω για Home Cinema ή το Hi-Fi είναι προτιμότερο ?

Επίσης, η συνδεσμολογία τους πως θα είναι ? Το HC ή Hi Fi θα κουμπώσει πάνω στο Playstation ή πάνω στη τηλεόραση ?

Ευχαριστώ και συγνώμη για τη λάθος κατηγορία. Αν μπορεί να μετακινηθεί στη σωστή.

To Playstation θα χρησιμοποιηθεί σαν πηγή, ακριβώς όπως θα έκανες και με ένα BluRay Player.

Η τυπική συνδεσμολογία είναι Playstation -> AV -> TV. Αυτό προϋποθέτει ότι ο ενισχυτής έχει διαχείριση εικόνας.
Αν ο ενισχυτής δεν έχει διαχείριση εικόνας, τότε πρέπει να δώσεις χωριστά εικόνα στην TV και ήχο στον ενισχυτή από το Playstation.

Περιέγραψε λίγο καλύτερα το τι θες να πετύχεις για να το δούμε. Πχ, τι εννοείς Home Cinema και τι Hi Fi;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή δεν έχω "καλό" ήχο τώρα, (έχω συνδεδεμένα κάτι ηχεία απο PC της Logitech 4.1 στην έξοδο για ακουστικά της τηλεόρασης) ψάχνω να πάρω κάτι φτηνό που σίγουρα θα είναι καλύτερο απο αυτό που έχω τώρα.

Για Home Cinema αναφέρομαι σε αυτό εδώ απλά επειδή δεν είναι Blu Ray player, θέλω να παίζω τα Blu Ray απο το Playstation 3, (τα DVD ας παίζουν απο του HC), να ακούω απο το Home Cinema και να βλέπω απο την τηλεόραση :nounder:

Γίνεται κάτι τέτοιο ? Θα μπορώ να τα συνδέσω όλα αυτά και να δουλέψουν όπως φαντάζομαι ή θα έχω πρόβλημα ?

Για Hi Fi δεν έψαξα πολύ αλλά κάτι τέτοιο εννοώ http://www.sony.gr/electronics/sistimata-hi-fi/cmt-sbt40d

Απ όσο έψαξα στο internet βρήκα αυτό το βιντεάκι https://www.youtube.com/watch?v=xh8pjjzOYEc που συνδέει το PS3 με το Home Cinema μέσω AV καλωδίου, οπότε λογικά θα δουλέψει έτσι αλλά η ποιότητα ήχου δεν θα είναι η αναμενόμενη, σωστά ?

Το επόμενο μοντέλο της Sony για Home Cinema έχει Optical. οπότε η σύνδεση PS3 και Home Cinema μπορεί να γίνει με ανάλογο καλώδιο και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο απο τον 1ο τρόπο ?

Με το Sony που έβαλες δεν μπορείς να παίξεις surround από το Playstation.

Αν το σύστημα έχει οπτική είσοδο, θα μπορείς να του δώσεις dolby surround σήμα από το Playstation και να δώσεις την εικόνα απ' ευθείας στην τηλεόραση.

Η καλύτερη λύση είναι να βρεις κάτι με είσοδο και έξοδο HDMI, οπότε θα έχεις πλήρεις δυνατότητες. Αλλά γι' αυτό μάλλον δεν θα βρεις τίποτα σε ολοκληρωμένο σύστημα, πρέπει να πας σε χωριστό ενισχυτή και ηχεία. Και αυτό δύσκολα θα γίνει με λιγότερο από 400 ευρώ.

Το ερώτημα είναι "θέλεις surround;" δηλαδή 5 ηχεία και σαμπγούφερ;

Last edited:
Στο DAV-TZ140 εκ πρώτης όψεως μόνο από το ενσωματωμένο dvd player θα πάρεις ψηφιακό 5.1 ήχο. Από το Playstation η από άλλη πηγή θα πάρεις περιφερικό ήχο μόνο από την αναλογική είσοδο και μόνο Dolby Prologic το οποίο είναι υποδεέστερο του Dolby Digital του ενσωματωμένου dvd player. Από την έξοδο hdmi θα έχεις μόνο εικόνα και ήχο του dvd player. Τώρα, σε αυτή την κατηγορία τιμής το υποδεέστερο είναι σχετικό, ίσως να μην είναι εμφανή τα μειονεκτήματα του Prologic και να μην καταλάβεις και ιδιαίτερη διαφορά.

Αν θες κάτι καλύτερο να ψάξεις για κάποιο με οπτική είσοδο ώστε να υποστηρίζει τουλάχιστον Dolby Digital και DTS.
Τα ίδια ισχύουν και για το CMT-SBT40D μόνο που θα έχεις μόνο απλό στερεοφωνικό ήχο ίσως εντυπωσιακό σε ταινίες, λόγο των ισχυρών του μπάσων.

Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Με το Sony που έβαλες δεν μπορείς να παίξεις surround από το Playstation.

Αν το σύστημα έχει οπτική είσοδο, θα μπορείς να του δώσεις dolby surround σήμα από το Playstation και να δώσεις την εικόνα απ' ευθείας στην τηλεόραση.

Η καλύτερη λύση είναι να βρεις κάτι με είσοδο και έξοδο HDMI, οπότε θα έχεις πλήρεις δυνατότητες. Αλλά γι' αυτό μάλλον δεν θα βρεις τίποτα σε ολοκληρωμένο σύστημα, πρέπει να πας σε χωριστό ενισχυτή και ηχεία. Και αυτό δύσκολα θα γίνει με λιγότερο από 400 ευρώ.

Το ερώτημα είναι "θέλεις surround;" δηλαδή 5 ηχεία και σαμπγούφερ;

Δεν θα μπορώ να παίξω surround λόγω συνδεσιμότητας λογικά, κατανοητό αυτό.

Το επόμενο μοντέλο της Sony, αναφέρει είσοδο/έξοδο HDMI και οπτική ίνα. Άρα, μπορώ να συνδέσω αυτό με το PS3 μέσω οπτικής ίνας και να έχω suround ?

Στο ερώτημα για suround τώρα, θα σου απαντήσω σαν το 3D της τηλεόρασης που έψαχνα πριν 2 βδομάδες. Δεν με ενδιέφερε, αλλά τώρα που πήρα τελικά τηλεόραση με 3D, έχω δει ήδη 3 ταινίες σε 3D. Δηλαδή, θα το ήθελα αν μπορώ να το έχω.
Απλά δεν κατάλαβα γιατί το ρωτάς, εννοώ το ρωτάς για την συνδεσιμότητα ή για το σύστημα ?

Στο DAV-TZ140 εκ πρώτης όψεως μόνο από το ενσωματωμένο dvd player θα πάρεις ψηφιακό 5.1 ήχο. Από το Playstation η από άλλη πηγή θα πάρεις περιφερικό ήχο μόνο από την αναλογική είσοδο και μόνο Dolby Prologic το οποίο είναι υποδεέστερο του Dolby Digital του ενσωματωμένου dvd player. Από την έξοδο hdmi θα έχεις μόνο εικόνα και ήχο του dvd player. Τώρα, σε αυτή την κατηγορία τιμής το υποδεέστερο είναι σχετικό, ίσως να μην είναι εμφανή τα μειονεκτήματα του Prologic και να μην καταλάβεις και ιδιαίτερη διαφορά.

Αν θες κάτι καλύτερο να ψάξεις για κάποιο με οπτική είσοδο ώστε να υποστηρίζει τουλάχιστον Dolby Digital και DTS.
Τα ίδια ισχύουν και για το CMT-SBT40D μόνο που θα έχεις μόνο απλό στερεοφωνικό ήχο ίσως εντυπωσιακό σε ταινίες, λόγο των ισχυρών του μπάσων.

Στο σύστημα που έδειξα παραπάνω, συνδέοντας το PS3 μέσω οπτικής ίνας, θα έχω 5.1 ?
Κατά 99% πάντως, αυτό το Prologic ούτε που θα το καταλάβω σε σχέση με το Digital.

Ω, θα το καταλάβεις το Prologic σε σχέση με το Digital... Πήγαινε σε αυτό που έχει οπτική ίνα.

Στο σύστημα που έδειξα παραπάνω, συνδέοντας το PS3 μέσω οπτικής ίνας, θα έχω 5.1 ?
Κατά 99% πάντως, αυτό το Prologic ούτε που θα το καταλάβω σε σχέση με το Digital.

Με το BDV-E2100 όχι μόνο 5.1 θα έχεις, άλλα και HD ήχο από το ενσωματωμένο Blu-ray . Με την οπτική του PS3 θα έχεις 5.1 άλλα όχι HD. Η hdmi του PS3 θα πάει στην tv και η οπτική στο BDV-E2100. Σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου, αυτό νομίζω θα σε κάλυψη απολυτά.
Το ερώτημα τώρα είναι αν θα ξεχωρίσεις το HD από το απλό 5.1 ;)

Απλά με το BDV-E2100 δεν θα χρειάζεται το PS3 για ταινίες, απλά θα το χρησιμοποιώ μόνο για τα παιχνίδια το οποίο δεν θα μου είναι πολύ χρήσιμο το Digital και τα λοιπά άσχετα , έ ?

Θα ήθελα να κρατήσω χαμηλό το κόστος πάντως μιας και πριν 2 βδομάδες που έψαχνα τηλεόραση, ένας ψευτολόγος που απέκλεισα την Samsung ήταν πως είχα τη δυνατότητα να πάρω αυτό το HC με 200 ευρώ απο 500 που έκανα αρχικά, επειδή δεν ήθελα να ξεφύγω οικονομικά. Η άλλη λύση θα ήταν να μην το αγόραζα βέβαια αλλά η λαιμαργία θα με έπιανε σίγουρα.

Στην πρώτη λύση δεν μπορώ να συνδέσω το HDMI out που έχει το DAV-TZ140 με το HDMI in της τηλεόρασης ?

Αν η τηλεοραση σου εχει θυρα hdmi με arc(audio return channel) ναι μπορεις και δεν θα εχεις κανενα προβλημα...δεν σου χρειαζεται optical

δεν μπορω να βρω καπου αν εχει arc( παντως μου φαινεται απιθανο να μην εχει)
Αν οντως δεν εχει χρειαζεσαι οπωσδηποτε home cinema με digital in

για την μπαρα δεν εχω αποψη...προσωπικα δεν θα επαιρνα ποτε μπαρα...για μενα ο μονος λογος να πας σε μπαρα ειναι η ελλειψη χωρου

Οι μόνες μπάρες που έχω ακούσει να στήνουν καλό surround όταν τοποθετηθούν σωστά είναι οι ακριβές της Yamaha.

Άρα παιδιά συνοψίζοντας έχουμε :

Μπάρες εκτός

DAV-TZ140 : Συνδέεται στην TV μέσω HDMI και θα έχω 5.1 ψηφιακό ήχο (Dolby Digital?) μόνο απο το ενσωματωμένο dvd player αλλά απο το PS3 και τη Digea θα έχω Dolby Prologic λόγω AV σύνδεσης.
(πρέπει να ψάξω αν έχει HDMI arc η τηλεόραση)

Αυτό το Dolby Prologic τα πράμα είναι ? Είναι καλύτερο απο τα 4.1 ηχειάκια Logitech που έχω συνδεδεμένα μέσω της θύρας των ακουστικών της τηλεόρασης έτσι ?

BDV-E2100 : Συνδέεται στο PS3 μέσω οπτικής ίνας και θα έχω 5.1 ψηφιακό HD ήχο και απο το PS3 και απο τη Digea

Σωστά τα κατάλαβα ?

Last edited:
Αν η τηλεοραση σου εχει θυρα hdmi με arc(audio return channel) ναι μπορεις και δεν θα εχεις κανενα προβλημα...δεν σου χρειαζεται optical

Έχω τελικά HDMI arc στη τηλεόραση. Οπότε θα έχω 5.1 Dolby DIgital HD ?

(Στο BDV-E2100 η έξοδος HDMI γράφει ARC ενώ στο DAV-TZ140 δεν γράφει. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ?)