Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Με το Sony που έβαλες δεν μπορείς να παίξεις surround από το Playstation.
Αν το σύστημα έχει οπτική είσοδο, θα μπορείς να του δώσεις dolby surround σήμα από το Playstation και να δώσεις την εικόνα απ' ευθείας στην τηλεόραση.
Η καλύτερη λύση είναι να βρεις κάτι με είσοδο και έξοδο HDMI, οπότε θα έχεις πλήρεις δυνατότητες. Αλλά γι' αυτό μάλλον δεν θα βρεις τίποτα σε ολοκληρωμένο σύστημα, πρέπει να πας σε χωριστό ενισχυτή και ηχεία. Και αυτό δύσκολα θα γίνει με λιγότερο από 400 ευρώ.
Το ερώτημα είναι "θέλεις surround;" δηλαδή 5 ηχεία και σαμπγούφερ;
Δεν θα μπορώ να παίξω surround λόγω συνδεσιμότητας λογικά, κατανοητό αυτό.
Το επόμενο
μοντέλο της Sony, αναφέρει είσοδο/έξοδο HDMI και οπτική ίνα. Άρα, μπορώ να συνδέσω αυτό με το PS3 μέσω οπτικής ίνας και να έχω suround ?
Στο ερώτημα για suround τώρα, θα σου απαντήσω σαν το 3D της τηλεόρασης που έψαχνα πριν 2 βδομάδες. Δεν με ενδιέφερε, αλλά τώρα που πήρα τελικά τηλεόραση με 3D, έχω δει ήδη 3 ταινίες σε 3D. Δηλαδή, θα το ήθελα αν μπορώ να το έχω.
Απλά δεν κατάλαβα γιατί το ρωτάς, εννοώ το ρωτάς για την συνδεσιμότητα ή για το σύστημα ?
Στο DAV-TZ140 εκ πρώτης όψεως μόνο από το ενσωματωμένο dvd player θα πάρεις ψηφιακό 5.1 ήχο. Από το Playstation η από άλλη πηγή θα πάρεις περιφερικό ήχο μόνο από την αναλογική είσοδο και μόνο Dolby Prologic το οποίο είναι υποδεέστερο του Dolby Digital του ενσωματωμένου dvd player. Από την έξοδο hdmi θα έχεις μόνο εικόνα και ήχο του dvd player. Τώρα, σε αυτή την κατηγορία τιμής το υποδεέστερο είναι σχετικό, ίσως να μην είναι εμφανή τα μειονεκτήματα του Prologic και να μην καταλάβεις και ιδιαίτερη διαφορά.
Αν θες κάτι καλύτερο να ψάξεις για κάποιο με οπτική είσοδο ώστε να υποστηρίζει τουλάχιστον Dolby Digital και DTS.
Τα ίδια ισχύουν και για το CMT-SBT40D μόνο που θα έχεις μόνο απλό στερεοφωνικό ήχο ίσως εντυπωσιακό σε ταινίες, λόγο των ισχυρών του μπάσων.
Στο σύστημα που έδειξα παραπάνω, συνδέοντας το PS3 μέσω οπτικής ίνας, θα έχω 5.1 ?
Κατά 99% πάντως, αυτό το Prologic ούτε που θα το καταλάβω σε σχέση με το Digital.