Home Cinema ή Pioneer A/V

rscosworth

New member
11 November 2010
13
Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας σαν ασχετος.
Έχω το home cinema Samsung HT-BD1255 και μου δίνει ένας φίλος τσάμπα "λόγο αγοράς νέου" τον pioneer vsx-416 -s/-k ή τον 516 δεν θυμάται.
Το ερώτημα είναι αξίζει να βγάλω τον Samsung και να βαλω τον Pioneer με νέα ηχεία? Σκέφτομαι 3.1 ή 2.1 αντί 5.1. Θα δώ διαφορά ή να το αφήσω όπως είναι.

Last edited:
Ο φιλος σου δεν το εχει στημενο καπου; να το ακουσεις και να συγκρινεις με το samsung σου. Επισης, εσυ τι πηγες εχεις; απο οτι βλεπω και οι δυο Χ16 εχουν μονο μια οπτικη εισοδο και ολες οι υπολοιπες ειναι RCA.

Εχει συνδεδεμένα 2 παλιά Roister ηχεία και δεν μπορώ να τα συγκρίνω. Ουσιαστικά μία οπτική θέλω που συνδέω τον xtreamer και τα υπόλοιπα με rca " tv, dvd".

Απο την στιγμη που σε καλυπτει απο την μερια της υποδομης-εισοδων, τοτε το μονο που μενει να σκεφτεις ειναι αν αξιζει τα λεφτα και τον χρονο να μπεις σε αυτο το μονοπατι. Ναι μεν θα παρεις τον ενισχυτη τσαμπα, αλλα θα πρεπει να αγορασεις ηχεια και sub. Ειμαι 99% σιγουρος οτι ο παλιος pioneer θα ακουγεται πολυ πολυ καλυτερα απο το δικο σου home cinema. Εισαι ετοιμος να δωσεις ομως κανενα 300αρι μινιμουμ για 3.1; Το γεγονος οτι τα ηχεια ειναι παλια μην σε κανει να πιστευεις οτι δεν ειναι καλα. Μηπως να τον "ξαλαφρωσεις" και απο τα παλια του ηχεια ωστε το παλικαρι να ξεκινησει απο το μηδεν και να μην αγχωνεται αν τα καινουρια ηχεια που θα παρει θα ταιριαζουν με τα παλια του :)

Μου είπε να τα πάρω αλλα έχω περιορισμένο χώρο σύν ότι το ένα ηχείο θέλει φτιάξιμο γιατί γρατζουνάει. Τόσο υπολόγιζα κάνα 300άρι αλλά σιγά σιγά, πρώτα τα 2 μετά το κεντρικό και μετά το sub. Σαν άσχετος βλέπω ότι το home cinema λέει ότι είναι 1000watt ενώ το pioneer θα βγάζει λιγότερα watt αλλά λογικά θα έχει καλύτερη απόδοση.

τα 1000βαττ ειναι "ψεμα". Αν ψαξεις στα specs θα δεις καπου αυτα τα βαττ με ποσο distortion (παραμορφωση) βγαινουν και θα δεις οτι θα ειναι καποιο τρελλο νουμερο. Θυμαμαι οταν ειχα ψαξει στο προηγουμενο μου home cinema (pioneer bcs 222) ελεγε ολικη ισχυ 1100βαττ και ηταν με THD 30%!!!! Ηταν χωμενο καπου βαθια μεσα στο εγχειριδιο :)

Γραφω "ψεμα" και οχι ψεμα γιατι ναι οντως βγαζει τοσα βαττ, αλλα ειναι να ακους αλλα αντι αλλων τοτε μαλλον δεν εχει και πολυ νοημα