Home cinema με ενσωμάτωση υποτίτλων από διαφορετική πηγή

johnjohn33

New member
9 August 2012
9
καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία.
Είμαι σε αναζήτηση αγοράς blueray home cinema με τα ηχεία του με τα όλα του. Με ενδιαφέρει να έχει το εξής χαρακτηριστικό.Θέλω όταν του βάζω ένα δισκάκι blueray το οποίο θα έχω αγοράσει κανονικά αλλά δεν περιλαμβάνει τους ελληνικούς υπότιτλους μέσα, να μπορώ νατους ενσωματώσω εγώ, τους οποίους θα έχω σε κάποιας μορφής αρχείο..Δηλαδή να βάζω το δισκάκι το blueray και να βάζω για παράδειγματους υπότιτλους σε ενα usb καινα τουςδιαβάζει από εκεί.
Γινετε αυτό και αν ναι το LG BH9520TW μπορεί νατο κάνει αυτό??
Ευχαριστώ

Re: home cinema με ενσωμάτωση υποτίτλων από διαφορετική πηγή

Οχι δεν γινεται ετσι κατευθειαν οπως θες.

Ο μονος τροπος να γινει κατι τετοιο (αλλα ειναι πολυ νταραβερι κ δεν νομιζω οτι το θες) ειναι να ριπαρεις το δισκακι κ να το κανεις αρχειο βιντεο, να βρεις απο νετ υποτιτλους (κ ή να εισαι τυχερος κ να ειναι συγχρονισμενοι ή να κατσεις να τους συγχρονισεις μονος σου) κ τοτε να το παιξεις με το home cinema σου. Αν ειναι να τα κανεις ολα αυτα, κατεβαζεις κατευθειαν την ταινια απο νετ με υποτιτλους κ τελειωσες.

Προφανως κατι εχεις στο μυαλο σου οτι θες να κανεις. Εχεις αγορασει δισκακια απο αλλη χωρα κ δεν εχουν ελληνικους υποτιτλους; Φανταζομαι οτι ολα τα δισκακια που πωλουνται ελλαδα εχουν κ ελληνικους υποτιτλους μεσα.

Ξέρεις κάτι φίλε μου...Δεν θέλω να γίνομαι παράνομος και να κατεβάζω απόπου βρω, θέλω και προτιμώ να αγοράζω. Ξέρω ένα πολύ γνωστό site όπου έχει κάτι συλλογές πολύ ωραίες. Αλλά επειδή στην Ελλάδα δυστυχώς οι τιμές είναι αρκετά παραπάνω από το συγκεκριμένο site που έχω βρει θα αναγκαστώ να κάνω αυτό που μου προτίνεις, γιατί και η τσέπη μου δεν το αντέχει. Download την ταινία με τους υπότιτλους κανονικά, απλά ρωτάω μπας και γίνετε αυτό.
Ευχαριστλω και καλή χρονιά.

καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία.
Είμαι σε αναζήτηση αγοράς blueray home cinema με τα ηχεία του με τα όλα του. Με ενδιαφέρει να έχει το εξής χαρακτηριστικό.Θέλω όταν του βάζω ένα δισκάκι blueray το οποίο θα έχω αγοράσει κανονικά αλλά δεν περιλαμβάνει τους ελληνικούς υπότιτλους μέσα, να μπορώ νατους ενσωματώσω εγώ, τους οποίους θα έχω σε κάποιας μορφής αρχείο..Δηλαδή να βάζω το δισκάκι το blueray και να βάζω για παράδειγματους υπότιτλους σε ενα usb καινα τουςδιαβάζει από εκεί.
Γινετε αυτό και αν ναι το LG BH9520TW μπορεί νατο κάνει αυτό??
Ευχαριστώ

Φίλε johnjohn33,

Για να ενσωματώνεις υπότιτλους κατευθείαν σε Blu-ray δισκάκι που δεν έχει μέσα του Ελληνικούς υπότιτλους,καλό θα ήταν να κοιτάξεις μήπως το κάνει ίσως το media player dune max ή ίσως και κάποια άλλα.Το dune max απ'όσο γνωρίζω έχει και Blu-ray drive.
Υπάρχει επίσης ακόμα μια λύση που κάνει τη δουλειά που θέλεις,αλλά ανεβαίνει αρκετά στα χρήματα και δεν ξέρω αν πρέπει να σε κατευθύνω προς τα κει...Μιλάω για συγκεκριμένο Blu-ray 3D player στο οποίο μπορείς να έχεις τους υπότιτλους σε ένα USB stick να καρφώσεις το USB stick στο player,να βάλεις και το δισκάκι και...έτοιμος...!
Οι συνάδελφοι θα έχουν καταλάβει ήδη για πιο μιλάω...αλλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να κατευθύνουμε προς τα εκει το φίλο μας...Ας μιλήσουν και οι πιο έμπειροι της παρέας...

to dune max είναι απλά ένα player.Δεν έιναι δηλαδή δηλαδή home cinema?. Δηλαδή το lg που λέω εγώ ποιο πάνω δεν μου κάνει αυτήν την δουλειά. Ναμε κατευθύνεις κάπως ναμου προτίνεις αυτό το 3d που μου λες..

to dune max είναι απλά ένα player.Δεν έιναι δηλαδή δηλαδή home cinema?. Δηλαδή το lg που λέω εγώ ποιο πάνω δεν μου κάνει αυτήν την δουλειά. Ναμε κατευθύνεις κάπως ναμου προτίνεις αυτό το 3d που μου λες..

Φίλε johnjohn33 χωρίς να είμαι σε καμμία περίπτωση ειδικός,αλλά επειδή κι εγώ ψάχνομαι για παρόμοια θέματα θα σου πω τι γινεται σε αδρές γραμμές:
Στο θέμα "στήσιμο home cinema" υπάρχουν γενικά 2 επιλογές: Η πρώτη επιλογή είναι τα λεγόμενα "all in one home cinema" : Δηλαδή παίρνεις πακέτο σε μια συσκευή ενισχυτής-Blu-ray 3D player και fix ηχεία που συνδέονται με τον ενισχυτή-player.
Η παραπάνω λύση είναι και η "φθηνή" quick and dirty λύση.
Η άλλη λύση είναι να πας σε ξεχωριστή αγορά των παρακάτω πραγμάτων:

1. Blu-ray 3D player
2. Πολυκάναλος ενισχυτής A/V
3. Ηχεία (5.1 ή 7.1 )

Απ'ότι λένε όλοι οι συνάδελφοι-γνώστες του χώρου εδώ το ιδανικό είναι να ακολουθήσει κανείς τη δεύτερη λύση δηλαδή αγορα ξεχωριστά ενισχυτή-player-ηχεία.Το κόστος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την all in one λύση,αλλά και το αποτέλεσμα πολύ ανώτερο...
Τώρα φυσικά είναι το οικονομικό θέμα,που ειδικά στις μέρες μας είναι σημαντικό.Ίσως μια λύση σε αυτό,αν ακολουθήσεις την αγορά "κομμάτι-κομμάτι" είναι για αρχή να πάρεις ενισχυτή,player και μόνο τα 2 front ηχεία,
συμπληρώνοντας στο μέλλον σιγά σιγά και τα υπόλοιπα.

Τώρα όσον αφορά στα Blu-ray 3D player που έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν εξωτερικούς υπότιτλους από USB stick σε φυσικό Blu-ray/Blu-ray 3D δισκάκι που έχεις βάλει αυτά είναι τα Blu-ray 3D player της εταιρείας Oppo και συγκεκριμένα τα oppo BDP93EU και BDP95EU.Ειδικά το 93 τώρα μάλλον θα το βρείς μόνο μεταχειρισμένο.Τώρα πρόσφατα βγήκαν τα αντίστοιχα καινούργια μοντέλα 103EU και 105EU αντίστοιχα, για τα οποία δεν γνωρίζω αν συνεχίζουν να υποστηρίζουν το "κόλπο" με τους εξωτερικούς υπότιτλους από USB stick.
Ένα μεταχειρισμένο 93 θα έκανε τη δουλειά που θέλεις,αλλά όπως είπα και πριν πάει "βαθιά" το χέρι στη τσέπη συν το γεγονός ότι αν επιλέξεις χωριστό player αυτό σημαίνει πως επιλέγεις και τη λύση "ξεχωριστά ενισχυτής-player-ηχεία".

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Θα τα μελετήσω όλα αυτά που μου είπες και θα δω που θα καταλήξω.