Home Cinema με USB...

kiparissi

New member
13 December 2008
35
….έφτασε λοιπόν η ώρα να ψωνίσω και εγώ …
….έχω αποφασίσει για τα ηχεία ….θα είναι τα KEF 1005….
....για ενισχυτή σκέφτομαι τον denon 1909 για τον οποίο διαβάζω καλά λόγια …έχει όμως ένα μειονέκτημα… δεν έχει θύρα USB…όπως δεν έχει και κανένας άλλος στη κατηγορία του(εννοώ να αποκωδικοποιεί τα νέα φορμα και να είναι στα ίδια λεφτά) …διερωτώμαι λοιπόν γιατί δεν έχουν θύρα USB οι ενισχυτές;…ή να το πω αλλιώς γιατί τη βάζουν ή σε πολύ φθηνά μοντέλα (πχ yamaha 463 αλλά όχι στον 663) ή σε πολύ ακριβά (πχ marantz 6003) ;
σκέφτηκα οκ θα δέχεται usb η πηγή όμως ….κανένα blu ray player δεν δέχεται usb ενώ πάρα πολλά dvd players δέχονται… .μα γιατί;;;;;
Να δώσω κοντά 900 ευρώ για ενισχυτή και blu ray player και να μην μπορώ να συνδέσω ένα απλό φλασακι;;

αν θεωρήσουμε τα 1000 ευρω max για ενισχυτη-πηγη ρωτάω λοιπόν

1.γιατί δεν βάζουν θύρα usb στους ενισχυτές και στα br players;

2.μήπως να πάω σε pionner 918(έχει usb) + blu ray player;

3.να πάω σε denon 1909 +dvd με usb + blu ray (προτιμώ να έχω δυο κομμάτια όμως…);

Είσαι σίγουρος ότι και αυτοί που έχουν USB μπορούν να δεχτούν τα νέα φορμά από εκεί;
Εγώ νομίζω όχι.

η usb σε ενισχυτες υποστηρίζει συνήθως μόνο mp3-wma.
η usb σε dvd συνήθως υπόστηρίζει και φωτο
Θεωρώ οτι υπάρχουν δύο παράγοντες για την ελλειψη usb:
1) επειδή το mp3 δεν μπορεί να θεωρηθεί hi-fi λόγω κακής ποιότητας, οι κατασκευαστές στη μεσαία κατηγορία δεν θέλουν να "πληγώσουν" το prestige τους υιοθετώντας κατί τέτοιο. Στην πολυ ακριβή κατηγορία το βάζουν για λογους πληρότητας.
2) όπως και πολλές άλλες συσκευές (πχ κινητα) παρόλο που κάτι μπορεί να είναι εύκολο και φθηνο, ο κατασκευαστής δεν το βάζει για εμπορικούς λόγους. Κάπως πρέπει να διαφοροποιούνται τα μηχανήματα!!!

δυστυχώς, το usb ειναι ο λογος που απέρριψα τον πολύ καλό yamaha 663 και πήρα τελικά τον 563 (ειχε 2 κομματια ο Νακας- αλλιώς θα κατέβαινα στον 463!)
Οι τίτλοι των κομματιών εμφανίζονται και στην tv αλλα και στην ευανάγνωστη οθόνη του 563. Στα περισσότερα dvd με usb η οθόνη είναι πολυ μικρή ή και δεν εμφανίζει καθόλου τον τίτλο του mp3 οπότε πρεπει να εχεις ανοικτή tv!ελεος!
Επίσης η yamaha (μπορεί και άλλες εταιρίες) έχει ένα dsp πρόγραμμα που βελτιώνει πολυ τον ήχο των mp3 και τα κάνει να ακούγονται αξιοπρεπώς!!!

...pleo δε ξερω γι αυτό που λες και ούτε περιμένω να περάσω τα νεα φορμά από το USB... αλλά μπορεί ενά mp3 πχ να τα ακόυσω ....και τέλος πάντων μπορεί να μη το χρησιμοποιήσω και συχνά (οπως και πολλές αλλες θύρες ) αλλά θεωρώ οτι αν το χρειαστώ πρέπει να μπορώ να εξυπηρετηθώ...

... macgyvergr χαίρομαι που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες....το πέρι πληρότητας είναι εν μέρει σωστό πχ ο μαραντζ 6003 έχει αλλά οι πιο μεγάλοι μαραντζ δεν έχουν...όσο για τις φώτο θα προσέξω να πάρω τηλόραση να έχει θύρα(γιατί και εκεί υπάρχει σχετικο πρόβλημα) οπότε δε με απασχολεί...

...εσύ καθάρισες με τον 563..εγω λέω να πέσω στον pionner 918...παραμένω ομως προβληματισμένος....