Home dj-ing [προβληματισμοί]

naysiploos

New member
30 August 2006
46
Χαιρετώ όλους από Μυτιλήνη!

Πρόσφατα ικανοποίησα μια επιθυμία που είχα εδώ και καιρό, την αγορά ενός kontroller για software mixing χρησιμοποιώντας το traktor dj. Έκτοτε τα ηχεία μου παίζουν σε αρκετά ψηλές εντάσεις και ενίοτε πολύ ψηλές παίζοντας κυρίως ηλεκτρονική μουσική. Παρατηρώ όπως είναι φυσικό ένα ζόρισμα στα ηχεία κυρίως [B&W DM 602] τα οποία δουλεύουν στα άκρα και όχι στον ενισχυτή ο οποίος ζεσταίνεται μεν αλλά όχι σε απαγορευτικά επίπεδα [Nad 317].
H σκέψη είναι ότι η μακροχρόνια τέτοιου είδους χρήση ενδεχομένως θα επιφέρει απώλειες, ίσως κάψω τίποτα και αυτό είνια μια ιδέα που δε μ' αρέσει.
Επομένως σκέφτηκα την αγορά ενός sub μήπως αλαφρώσω το φορτίο των ηχείων.

Σκέψεις και προτάσεις σας πάνω στο όλο σκηνικό.
Σκέψεις και προτάσεις σας σε αγορά sub με ανώτατο όριο τα 400 .

Ευχαριστώ,
Δημήτρης

Καλωσόρισες και καλή συνέχεια.-bye-

Τα ηχεία αυτά,όπως ξέρεις,δεν είναι φτιαγμένα για να παίζουν σαν επαγγελματικά.Εχουν σαφή όρια κι ειδικότερα με ηλεκτρονική μουσική.

Η γνώμη μου είναι να πάς για επαγγελματικά NF monitors.Για την χρήση που τους κάνεις και το είδος της μουσικής,είναι τα πιό κατάλληλα.

Αν επιμένεις στην αρχική σου σκέψη,πάντα η επιλογή ενός υπογούφερ απο τον ίδιο κατασκευαστή με τα ηχεία σου,είναι κι η πλέον ενδεδειγμένη.

Τα Near Field Monitors όμως δεν θα είναι αρκετά πιο ακριβά απο τα 400Ε με δεδομένο οτι θέλουμε να έχουν "αυξημένη" απόδοση στις χαμηλές συχνότητες;

'Οχι οτι και με την λύση του γούφερ πολυσυμφωνώ... -bye-

Με τι συμφωνείς όμως; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Επειδή δε το έχω ψάξει καθόλου, κάποια πρόταση στα 400 ή πάμε πολύ ακριβά;

Υπάρχουν πολλά και καλά επαγγελματικά NF monitors(εννοείται παθητικά) ακόμα και 8ιντσα γύρω στα 400.Μιά βόλτα σε μαγαζιά επαγγελματικού ήχου και στο ιντερνέτ,θα σε βοηθήσει να διαλέξεις.