home made ασυρματο ηχοσυστημα

nicolasmanic

New member
21 June 2010
5
kαινουργιος εδω οποτε δεν ξερω εαν ειμαι σε καταλληλο forum παμε:

Ειχα μια ιδεα αλλα δν ξερω εαν μπορω να την υλοποιησω εχω καποια σετ ηχειων η/υ (2.1) τα κλασικα με το βυσμα 3.5mm. Υπαρχει καποιος τροπος να τα συνδεσω ασυρματα με pc/κινητο (wifi) με τα ηχεια?
δλδ καποια συσκευη που να μπαινει το βυσμα των ηχειων και να τους επιτρεπει να δεχονται μουσικη ασυρματα απο καποια συσκευη. Ειδα στο νετ καποια ηχεια που μπορουν να το κανουν αυτο αλλα 1) ειναι πανακριβα 2)δεν το θελω για ενα δωματιο αλλα για ολο το σπιτι δλδ να εχω 2-3 ηχεια με τον ανταπτορα τους και να παιζω απο το pc μουσικη σε ολο το σπιτι χωρις καλωδια (ασε που αυτα συνδεονται με bluetooth αρα περιοριζομαστε σε ενα δωματιο)!

υγ: εστω εαν ειναι να αγορασω δικα μ ηχεια αλλα κανονικα μπορω να κανω κατι τετοιο?

Καλωσηλθες φιλε!
Νομιζω καλυτερα να ρωτησεις στους gadget-αδες.. Κατι παντως θα υπαρχει, τωρα αν θαναι bluetooth η κατι αλλο...

Δυστυχώς αυτά που υπάρχουν είναι όπως λες είναι ακριβά. Δε νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον εύκολα και με ασφάλεια. Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι να πάρεις έναν πομπό στα FM μικρής ισχύος (5-10 Watt), να βρεις μια σχετικά "άδεια" συχνότητα εκπομπής και να βάλεις τρανζιστοράκια σε όλο το σπίτι. Καλό? Θα γίνεις ραδιοπειρατής μικρής εμβέλειας δηλαδή. Έχω να σου δώσω πομπό αν θες για δοκιμή.

Last edited:
Δυστυχώς αυτά που υπάρχουν είναι όπως λες είναι ακριβά. Δε νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον εύκολα και με ασφάλεια. Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι να πάρεις έναν πομπό στα FM μικρής ισχύος (5-10 Watt), να βρεις μια σχετικά "άδεια" συχνότητα εκπομπής και να βάλεις τρανζιστοράκια σε όλο το σπίτι. Καλό? Θα γίνεις ραδιοπειρατής μικρής εμβέλειας δηλαδή. Έχω να σου δώσω πομπό αν θες για δοκιμή.

με 5-10 watts πριν την έλευση της ελεύθερης ραδιοφωνίας ακουγόμασταν 40km !!! :operator:

το πολύ 0,5watt είναι αρκετό...

όμως θα πρέπει να μπλέξει και με ένα κύκλωμα προέμφασης (είναι μια τεχνική που ανεβάζεις τη στάθμη υψηλών συχνοτήτων ώστε όταν το ραδιόφωνο μετά κάνει αποέμφαση το αποτέλεσμα είναι καλύτερος λόγος σήματος προς θόρυβο. Αν δεν μπει κύκλωμα προέμφασης το αποτέλεσμα είναι ο ήχος να έχει φανερά μειωμένη απόδοση στις υψηλές....)

έπειτα... θα εκπέμπεις μονοφωνικά ???? χμμμ....

ή λοιπόν θα χρησιμοποιήσεις μια γεννήτρια stereo (άλλα έξοδα...) ή 2 πομπούς έναν για κάθε κανάλι.... (πιο εύκολο και με πολύ καλύτερη απόδοση αλλά θες 2 ραδιοφωνάκια ένα για κάθε κανάλι)...

όπως και να 'χει φασαρία είναι....

υπάρχουν πάντως έτοιμοι πομποί-δέκτες (ζευγάρι) για audio-video που καλύπτουν άνετα το χώρο ενός σπιτιού από 50-70 ευρώ και πάνω... και μάλλον είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και καθαρή λύση.

Last edited:
Ο Pop 22 Watt έχει έτοιμους stereo PLL πομπούς με τα πάντα κομπλέ που παίρνουν κατευθείαν line in με ελάχιστο κόστος. Δυστυχώς στις πόλεις δεν υπάρχει ελεύθερη συχνότητα, γι' αυτό και πρότεινα τόσα Watt, θα πρέπει να "καλύπτει" άλλους. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν τέτοιοι πομποί-δέκτες που λες και μπορούν να οδηγήσουν ηχείο ο φίλος μας καλύπτεται.

μαλλον δεν ξεκαθαρισα κατι δεν εχω ιδεα απο τετοιες εγκαταστασεις θελω κατι πολυ απλο σαν αυτο

Απάντηση: Re: home made ασυρματο ηχοσυστημα

Μάλλον όχι απ´ότι είδα. Συνδέεται στον ενισχυτή μέσω μιας θύρας που λέγεται ΤΧ, δεν ξέρω αν υπάρχει μόνο στα samsung, αλλά και όλοι οι ενισχυτές να την έχουν, γράφει ότι μεταδίδει μόνο τα πίσω κανάλια.

Που τα ξετρυπωνεις πάντα εδώ και τόσα χρόνια τα κατάλληλα λινκ για κάθε περίσταση?? Υπάρχει κανένας .. αλγόριθμος?

Πέρα από πλάκα, απ' ότι είδα για δύο κανάλια μια χαρά είναι το μηχανάκι και σε λογική τιμή. Για υψηλές πιστότητες και τα συναφή δεν νομίζω, αλλά μου φαίνεται ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Που τα ξετρυπωνεις πάντα εδώ και τόσα χρόνια τα κατάλληλα λινκ για κάθε περίσταση?? Υπάρχει κανένας .. αλγόριθμος?

Πέρα από πλάκα, απ' ότι είδα για δύο κανάλια μια χαρά είναι το μηχανάκι και σε λογική τιμή. Για υψηλές πιστότητες και τα συναφή δεν νομίζω, αλλά μου φαίνεται ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Στηνω ξωβεργες και τα τσιμπαω! :HTEHETH63:

Σοβαρα τωρα, το ειχα ψαξει παλιοτερα (δεν θυμαμαι γιατι ομως) και ειχα καταληξει σε κατι τετοιο. Οχι τιποτα χαι-καστασεις οπως ειπες και εσυ αλλα κανει την δουλεια.

πρωτον να ευχαριστισω ολους σας για την συμβολη σας παιδια αυτο το hama με εψησε αλλα το θεμα ειναι θα μπορω πχ απο το iphone μεσω wifi να ελενχω τον receiver (ή εστω τον transmitter)?