Houdini 4 . O οδοστρωτήρας στο Software για σκάκι.

alfaalfa

AVClub Enthusiast
27 June 2006
1,279
Software για σκάκι.

Λοιπόν πρόσφατα απέκτησα το περίφημο Houdini 4.
Είναι κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο από ότι ,μέχρι τώρα , έχω δοκιμάσει.

Όπως είναι γνωστό είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίξεις εναντίον οποιουδήποτε προγράμματος που κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Ακόμη και Grandmaster θα ζοριστεί για να μην πω ότι θα χάσει.
Για τον λόγο αυτό και ο Kasparov έχει βγάλει ένα νέο είδος αγώνων που το λέει ‛Advanced Chess” . Αυτό δεν είναι άνθρωπος εναντίον λογισμικού αλλά άνθρωπος + βοήθεια λογισμικού εναντίον άλλου αντίστοιχου δίδυμου.

Από την προσωπική μου πείρα, παίζοντας εναντίον ενός λογισμικού , ακόμη και αφού ανακαλέσεις κάθε μαζετιά που θα κάνεις, θέλεις ατελείωτη ώρα ανάλυσης για να καταφέρεις να έχεις ισορροπημένη θέση που να οδηγεί σε πιθανή ισοπαλία (και με χίλια ζόρια).

Αυτό (μου) συμβαίνει με όλα τα λογισμικά που έχω στην κατοχή μου . (καμιά δεκαριά).

Αυτό που έχω να πω είναι ότι το Houdini κερδίζει ΟΛΑ τα υπόλοιπα σε αγώνα εναντίον τους. !

To Houdini εχει ELO σε πραγματικο χρονο πανω απο 3100 οταν ο Carlsen νουμερο 1 grandmaster εχει 2882,ειναι σαν να προπονεισαι σπιτι με τον μεγαλυτερο grandmaster,καποιοι λενε οτι το μονο μειονεκτημα του ειναι στα φιναλε,δηλαδη αν αναμετρηθεις μαζι του σε καποιο φιναλε κανει και χαζομαρες.