How to debug enigma2-telent by mfaraj57

sat gr

New member
22 March 2011
78
Many know this and many do not know

What you need to do first is to power on your receiver. When your receiver boots, start Putty and enable logging (All sesion output). Then connect to your receiver using Putty (SSH connection type). You will get new window asking your password and username. I assume you know these two, so lets move on. Then type “init 4″ and then type “/usr/bin/enigma2″. Without “” of course

Thats it, now you need to wait abit that enigma2 starts and you will soon see debug of enigma 2 in putty window! When you want to stop debugging pres CTRL+C and then type “init 3″. Receiver then restarts itself.

thanks to mfaraj57

@sat gr: Να με συμπαθάς αλλά ήταν το μόνο σχόλιο που μπορούσα να κάνω σε αυτή την "γνώση". Πρωτ' απ' όλα τι εξυπηρετεί μία αντιγραφή στα αγγλικά; Αν θες να μεταφέρεις γνώση, κάντο στα ελληνικά.
Δεύτερον, για όποιον ξέρει ελάχιστα από linux ή γενικότερα unices, ξέρει τι κάνει η init. Δεν είναι γνώση, είναι κάτι το τετρημένο. Επίσης, αυτό που μετέφερες είναι και λάθος. Αν τρέξεις σκέτο το enigma2 κάποια πράγματα που απαιτούν το πατσάρισμα της open με το LD_PRELOAD δε θα δουλεύουν (αν θυμάμαι καλά το ένα είναι το EPG). Ο σωστός τρόπος είναι να τρέξεις το /usr/bin/enigma2.sh . Επίσης, αν σε ενδιαφέρει το debugging, θα έπρεπε να δώσεις και πληροφορίες για το πως κάνεις redirect το stderr σε κάποιο αρχείο, αφού διαφορετικά δε θα προλάβεις να δεις τα μηνύματα. Τέλος, αυτός που θέλει να κάνει debug το enigma2, αυτά τα ξέρει.

ΥΓ: Ο mfaraj, ο ramimaher και ο άλλος ο persial prince είναι όλοι κρετίνοι μουσουλμάνοι με κανένα σεβασμό προς την open source κοινότητα. Συνεπώς όταν βλέπω "γνώση" από αυτούς, απλώς μου έρχεται εμετός.

κι εμένα να με συμπαθάς αλλά
επειδή είναι κρετίνος μουσουλμάνος
1.έχετε στα extensions του pli το livefootball ;
2. στο Digital tv info και στα Δορυφορικά Νέα έχουν γράψει αρκετές φορές για τα πρόσθετα του ;

αν δεν το είχα κάνει αντιγραφή επικόλληση δεν θα γινόταν αφορμή να το αναλύσεις τόσο καλά εσύ
αφού είσαι εσύ εδώ νομίζω ότι εγώ είμαι περιττός

1. Το οποίο είναι closed source, όπως ότι κάνουν αυτοί οι Άραβες. Κάθονται πάνω σε εκατομμύρια γραμμές ανοικτού κώδικα, αλλά οι εκατοντάδες δικές τους είναι κλειστές. Όλοι αυτοί στο tynisia sat και στο dreamoem δεν έχουν κανένα σεβασμό στο open source, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ασχολούνται κατά βάση με υποστήριξη κλώνων.
2. Εγώ πάντως δεν έχω γράψει. Το τι γράφουν οι άλλοι δε με ενδιαφέρει.

θα έπρεπε να δώσεις και πληροφορίες για το πως κάνεις redirect το stderr σε κάποιο αρχείο, αφού διαφορετικά δε θα προλάβεις να δεις τα μηνύματα.

ειδικά αυτό αν δεν το κάνεις το μόνο που θα δεις είναι κάτι σαν το Matrix. Τώρα αν αυτό σε κάνει να αισθανθείς λίγο χάκερ, κανένα πρόβλημα από μένα. Απλά για όποιον όντως ασχολείται με αυτά, δεν έχει νόημα. Τα υπόλοιπα είναι απλά show off. Κάποτε (πριν πολλά χρόνια) ίσως και εγώ να εντυπωσιαζόμουν. Σήμερα με εντυπωσιάζει το πόσο γρήγορα διορθώνει κάποιος τα bugs του.

Πάνο έχεις ΑΔΙΚΟ που τους ονομάζεις κρετίνους. Κυριολεκτικά, διότι ο κρετινισμός είναι Ιατρική κατάσταση (είναι δλδ αρρώστια) και ως τέτοια δεν την κοροϊδεύουμε, και κατά δεύτερο και μεταφορικά όσον αφορά το πως αντιμετωπίζουν "τον κώδικα" (λογοπαίγνιο). Ειδικά το κρετίνος μουσουλμάνος χτυπάει ΑΣΧΗΜΑ. Είσαι λάθος εδώ 100%. Αν τους είχες πει απλά καραγκιόζηδες δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, μιας και τέτοιοι είναι σίγουρα.

@angerheart: Δε γνώριζα παρά μόνο την μεταφορική έννοια της λέξης. Όσο για το μουσουλμανισμό καλύτερα να μη σχολιάσω γιατί με βλέπω για μπάνιο πάλι.
[offtopic]
Η επέκταση του μουσουλμανισμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρώπης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι απλώς δε ταιριάζουν με τον χριστιανικό πολιτισμό που έχουμε εμείς. Ούτε καν τη δημοκρατία δε σέβονται, όπου τους άφησαν να ρίξουν τους από την δύση κατευθυνόμενους δικτάτορες προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν θεοκρατικό καθεστώς. Δες τι έγινε στο Αυγανιστάν ή πρόσφατα στις χώρες της Β. Αφρικής.
[/offtopic]

Παλληκάρια, όχι τέτοιους είδους συζητήσεις εδώ σας παρακαλώ. Υπάρχει η Lounge για σχετικές ανησυχίες και κουβέντες.....