Εγώ είμαι κάτοχος της Intel GMA3100 η οποία κοσμεί το πιο φθηνό motherboard που τριγυρνάει, το Albatron PMG31.
Αρκετές κάρτες της Intel, δεν μπορούν να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας το PowerStrip. Παρακάτω θα σας εξηγήσω τι έκανα ώστε να μου δούλεψει.
Το κυριότερο πρόβλημα- η κάρτα διαβάζει στοιχεία απο την Τηλεόραση και εφαρμόζει την "μέγιστη" ανάλυση που αναγράφεται
απο τον κατασκευαστή- που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η native ανάλυση. Θα χρησιμοποιήσω για παράδειγμα την δική μου τηλεόραση,
42LG3000 , η οποία έχει αναλυση 1366x768. Όταν συνδέετε λοιπόν η GMA , πέρνει ως μέγιστη καλύτερη ανάλυση την 1360x768.
Αυτό δεν μας βολεύει καθώς χάνουμε 6 pixels...
Για να "πείσουμε" την GMA θέλουμε 2 πράγματα- ενα καλώδιο VGA που δεν μεταφέρει πληροφορίες EDID, και το πρόγραμμα DTD Calculator.
Εδώ θα σταματήσω να σας πω οτι δεν γνωρίζω ακριβώς πως μου έγινε αυτό , αλλα αγόρασα ενα καλώδιο Prolink το οποίο όταν το συνδέω
απο όσο βλέπω δεν στέλνει αυτές τις πληροφορίες (ΕDID) στην GMA γιατί μου εμφανίζει μόνο κάποιες standard αναλύσεις δηλαδή safe
για οποιο μόνιτορ και να βάλεις. Προηγουμένος με το άλλο μου καλωδιο, ενώ έβαζα την custom resolution,
η κάρτα αρνιόταν να την παίξει και έκανε restart τον υπολογιστή.
Δυστηχώς η καλύτερη λύση για να μην κουράζεστε είναι να γνωρίζετε απο πρίν το modeline , έχωντας φτιάξει την custom ανάλυση
με κάποια άλλη κάρτα χρησιμοποιώντας το powerstrip.
Το modeline πρέπει να είναι υπο αυτή την μορφή:
(το οποίο πήρα μέσω powerstrip με την HD3850 μου στο Desktop PC, με copy στο clipboard)
Κατεβασα το DTD Calculator, πρόσθεσα την παραπάνω γραμμή στο modelines.txt (εμφανίζεται σαν σύνδεσμος στο μενού Έναρξη)
Άνοιξα το DTD Calculator, πάτησα Registry Hack, READ DTD's from registry.
(εγω εδώ εχω βάλει ήδη 1 ανάλυση την 1366x768)
Έκανα Less ώστε να μείνει μόνο μία Custom ανάλυση
Μετέπειτα, πήγα Calculation, διάλεξα απο τα standard timings, to δικό μου-
Ξαναπήγα Registry Hack και πάτησα Create Modeline στο πρώτο DTD.
Μετά πάτησα Write DTD's to Registry, έκανα restart, και πλέον το εργαλείο της Intel μου επιτρέπει να διαλέξω 1366x768.
Τα παραπάνω δεν είναι απόλυτα, είναι ο τρόπος που τα κατάφερα εγώ.. καλή τύχη σε εσάς!
Παρακαλώ προσθέστε/διορθώστε ότι θέλετε!
Εύχομαι να βοήθησα κάποιον ! Εγώ είμαι υπερ-ευχαριστημένος πάντως
Αρκετές κάρτες της Intel, δεν μπορούν να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας το PowerStrip. Παρακάτω θα σας εξηγήσω τι έκανα ώστε να μου δούλεψει.
Το κυριότερο πρόβλημα- η κάρτα διαβάζει στοιχεία απο την Τηλεόραση και εφαρμόζει την "μέγιστη" ανάλυση που αναγράφεται
απο τον κατασκευαστή- που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η native ανάλυση. Θα χρησιμοποιήσω για παράδειγμα την δική μου τηλεόραση,
42LG3000 , η οποία έχει αναλυση 1366x768. Όταν συνδέετε λοιπόν η GMA , πέρνει ως μέγιστη καλύτερη ανάλυση την 1360x768.
Αυτό δεν μας βολεύει καθώς χάνουμε 6 pixels...
Για να "πείσουμε" την GMA θέλουμε 2 πράγματα- ενα καλώδιο VGA που δεν μεταφέρει πληροφορίες EDID, και το πρόγραμμα DTD Calculator.
Εδώ θα σταματήσω να σας πω οτι δεν γνωρίζω ακριβώς πως μου έγινε αυτό , αλλα αγόρασα ενα καλώδιο Prolink το οποίο όταν το συνδέω
απο όσο βλέπω δεν στέλνει αυτές τις πληροφορίες (ΕDID) στην GMA γιατί μου εμφανίζει μόνο κάποιες standard αναλύσεις δηλαδή safe
για οποιο μόνιτορ και να βάλεις. Προηγουμένος με το άλλο μου καλωδιο, ενώ έβαζα την custom resolution,
η κάρτα αρνιόταν να την παίξει και έκανε restart τον υπολογιστή.
Δυστηχώς η καλύτερη λύση για να μην κουράζεστε είναι να γνωρίζετε απο πρίν το modeline , έχωντας φτιάξει την custom ανάλυση
με κάποια άλλη κάρτα χρησιμοποιώντας το powerstrip.
Το modeline πρέπει να είναι υπο αυτή την μορφή:
Code:
# 1366x768 @ 60Hz
ModeLine "1366x768" 75,269 1366 1376 1520 1572 768 780 783 798 +hsync +vsync
Κατεβασα το DTD Calculator, πρόσθεσα την παραπάνω γραμμή στο modelines.txt (εμφανίζεται σαν σύνδεσμος στο μενού Έναρξη)
Άνοιξα το DTD Calculator, πάτησα Registry Hack, READ DTD's from registry.

(εγω εδώ εχω βάλει ήδη 1 ανάλυση την 1366x768)
Έκανα Less ώστε να μείνει μόνο μία Custom ανάλυση
Μετέπειτα, πήγα Calculation, διάλεξα απο τα standard timings, to δικό μου-

Ξαναπήγα Registry Hack και πάτησα Create Modeline στο πρώτο DTD.
Μετά πάτησα Write DTD's to Registry, έκανα restart, και πλέον το εργαλείο της Intel μου επιτρέπει να διαλέξω 1366x768.

Τα παραπάνω δεν είναι απόλυτα, είναι ο τρόπος που τα κατάφερα εγώ.. καλή τύχη σε εσάς!
Παρακαλώ προσθέστε/διορθώστε ότι θέλετε!
Εύχομαι να βοήθησα κάποιον ! Εγώ είμαι υπερ-ευχαριστημένος πάντως

Last edited: