HP DC7800 - χρηση για HTPC?

Dimitris_S3

New member
12 March 2007
23
Καλησπερα.
Εχω έναν Small Form Factor(sff) υπολογιστη της ΗΡ και σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω σαν HTPC.
Τα βασικα specs του είναι τα παρακατω.

CPU: Intel core 2 Duo E8500 3.16Ghz
MEMORY: 4gb DDR2 800mhz
VGA: Galaxy low profile – low power 9600GT with 512mb DDR3(overclocked to match 9800gt performance)
AUDIO: Integrated High Definition audio with ADI1884 codec
STORAGE: 2x 320Gb WD in Raid0
Λειτουργικο Win 7 ultimate 64bit

Σχετικα με την καρτα γραφικων.
Εχει δυο εξοδους.
Μια DVI και μια HDMI.
Ποια εξοδος είναι προτιμοτερο να συνδεθει με την τηλεοραση(PanasonicPlasma 50VT20)?
Σε ερευνα στο internet η nvidia series 9 υποστηριζει PureVideo 2 και CUBA.
Πιστευετε ότι θα ειμαι οκ σε ταινιες mkv στα 1080?
Με τον ηχο τι γινεται?Πρεπει να συνδεθει ο Η/Υ με τον ενισχυτη(pioneervsx-2020)?
Αξιζει να αγορασω extra καρτα ηχου?Εαν ναι ποια?

Τελος εάν είναι εφικτο αναφερεται προγραμματα που χρειαζεται να εχει ένα HTPC?
Players?Decoders?
Τι γνωμη εχετε για το ArcSoft TotalMedia Theatre 3 platinum?

Ευχαριστω.:2thumb22sup:

H HDMI είναι ακριβώς σαν την DVI, αλλά δίνει και ήχο.
Θα είσαι ΟΚ για ταινίες
Συνδέεις το PC με τον ενισχυτή και τον ενισχυτή με την TV. Βλέπεις από TV ακούς από ενισχυτή.
Κάρτα ήχου δεν χρειάζεται.
Player τον Media Player Classic - Homecinema
Αν θες να βλέπεις τα μενού των Blu-ray τα παρακάτω προγράματα κάνουν την ίδια δουλειά:
TMT 3 Platinum
PowerDVD
WinDVD 2010

Καλησπερα.
Καταφερα επιτελους να συνδεσω htpc ενισχυτες και οθονη ομως δεν εχω ηχο.
Δεν εχει spdif η onboard καρτα ηχου.
οποτε ειμαι στην αναζητηση καρτας ηχου low profile.
Τι εχετε να προτεινετε?
Απο συνδεση εχω ελευθερη τοσο pci οσο και pci-e θυρα.
Ουσιαστικα θελω να συνδεσω εσωτερικα το καλωδιακι spdif απο την καρτα ηχου που θα παρω πανω στην καρτα γραφικων και πλεον ο ηχος θα περναει απο την hdmi στον ενισχυτη,σωστα?

Ενισχυτη εχω τον pionner vsx-2020.
Ακουω τις γνωμες σας.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δεν είναι απαραίτητο να έχει η κάρτα γραφικών SPDiF . :idea:

α) Μπορείς από το 1,3 HDMi ( που μεταφέρει εικόνα και ήχο ) να τα δώσεις και τα 2 ( εικόνα και ήχο ) στην TV και από εκεί μέσω της optical out της TV στην Οπτική είσοδο του ενισχυτή .
Απλά πρέπει να δηλώσεις στο Menu της TV ότι ο ήχος θα πάει σε ενισχυτή . Δεν ξέρω πως το κάνει η VT20 αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα .
Άρα θέλεις μόνο καλώδιο .

β) Αν πάλι θέλεις να τα περάσεις με αναλογικό τρόπο (ήχος) + ψηφιακό τρόπο (εικόνα) από τον ενισχυτή και μετά να πάνε τα 2 σήματα στην τηλεόραση τότε θα πρέπει να δηλώσεις στον Player που έχεις ότι ο ήχος θα πάει στον ενισχυτή και όχι στην TV.

Μην ξοδέψεις άδικα για κάρτα ήχου , Εκτός αν έχεις τρελές απαιτήσεις (ποιότητας) πράγμα που σημαίνει 200+ euro.

-bye-

Last edited:
Φίλε μου δημήτρη θα σε συμβουλέψω να μην βιάζεσαι, έτσι ξεκίνησα και εγώ πριν 1.5 χρόνο περίπου
έβαλα να "παλιό" PC για htpc, μέχρι και καλά να φτιάξω ένα original htpc.

με τον καιρό όμως είδα τα πράγματα διαφορετικά...

το αναβάθμισα το έφερα στα γούστα μου σιγά σιγά μνήμη,κάρτα γραφικών, 3 σκληρούς δίσκους,
δοκίμασα διαφορετικούς Players Media κτλ... Φυσικά συνδεδεμένο στο net streaming foul,
replay (κανάλια τηλεόρασης HD) το έχω φέρει στα μέτρα μου είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Kαι ΔΕΝ το αλλάζω για κανένα άλλο HTPC και για κανένα λόγο!

Είναι το καμάρι μου!

Mην βιάζεσαι και μην ξοδεύεσαι τσάμπα θα τα δεις σιγά σιγά τι χρειάζεσαι και με τι είσαι ευχαριστημένος κτλ...