HP Laptop: Από Vista σε Seven

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,157
ΑΘΗΝΑ
Έχω ένα HP Pavilion dv9000, εδώ και 3 χρόνια.
Τελευταία δείχνει κουρασμένο με τα "μαμίσια" Vista Home Premium, ενώ μερικά προγράμματα δεν λειτουργούν σωστά.
Πχ
  • Κάνει περίπου 10 λεπτά να φτάσει σε κατάσταση λειτουργίας μετά από boot.
  • Τα προγράμματα δεν τρέχουν απ' το Start Menu. Δηλ. για να τρέξει το MS-Word 2007, πρέπει Start > All Programs > Microsoft Office > Microsoft Office Word 2007
  • Το Skype δεν ξεκινάει (Skype has stopped working) μήνυμα.
  • Στο Photoshop, δεν είναι πάντα διαθέσιμος ο scanner (ένα HP πολυμηχάνημα).
  • και πολλά άλλα, που δεν θα αναφέρω.
Μερικά απ' τα εγκατεστημένα προγράμματα είναι
  • Avast! free antivirus
  • Adobe creative Suite 3 (CS3 Acrobat, Photoshop, Illustrator κλπ)
  • MS Office Professional 2007
  • + προγράμματα που συνοδεύουν το laptop απ' τη "μαμά" HP (πχ Roxio Suite για CD/DVD Recording και labeling μέσω lightscribe).
Να σημειώσω ότι, όλο το περιεχόμενο του laptop, υπάρχει στον Windows Home Server (WHS) μου σε backup (καθημερινό).

Πάμε τώρα στα actions:
sVista.
Σκέφτομαι να βάλω Windows 7.
Το ερώτημα: Αφού βάλω τα 7, Office 2007 και Adobe CS3, πώς επαναφέρω (κυρίως) τα e-mails (του Outlook και του Windows Live Mail) και τα υπόλοιπα data απ' τον WHS?

Δεν ξέρω ακριβώς πως τα επαναφέρεις....αλλά γίνεται!
Συγκεκριμένα σε μένα καηκε η μητρική πριν κανα χρόνο και με την ευκαιρία της αναβάθμισης πέρασα απο XP σε 7αρια. Φορμαρίστηκε το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου αλλά έμεινε όπως ηταν το 1/3 περίπου και εκει ειχε σωσει ο τεχνικός τα αρχεια των εμαιηλ (βασικά outlook και outlook express αν και έμειναν σαν αρχειο αφού απο τοτε χρησιμοποιώ thunderbird)

Από το Microsoft Outlook πας
Options -> Mail Setup -> Data Files.
Ανοίγεις το folder, τσιμπάς το .pst.
Κλείνεις το outlook, κάνεις copy το .pst σε έναν άλλο φάκελο (ακόμη καλύτερα σε άλλο partition) και κάνεις την απλή δοκιμή.
Ανοίγεις πάλι το outlook και του λες ότι άλλαξε το directory και είναι το καινούργιο. Αν τα δει σημαίνει ότι έκανες σωστά το backup και προχωράς σε format. :smile: