hp microserver + ati 6450 + pioneer amplifier + kuro 50"

Απάντηση: Re: hp microserver + ati 6450 + pioneer amplifier + kuro 50"

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά τί παιδεύετε????? ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ! !

Είναι δυνατόν συντονιστής στην Apple corner να κατέχει από htpc και Windows??? :Banane0:

Πάντως Μιχάλη το overscan στην kuro το έβαλες????

K φυσικά, επιβεβαιώνω ότι το να στήσεις ένα απλό htpc είναι σκέτος πονοκέφαλος...για να μην πω ότι, αν κάποια στιγμή παίξει, τότε δεν πρέπει να το πειράξεις...:7SFGSFG:
Κ επιβεβαιώνω γιατί η Apple είναι τόσο μπροστά...το βάζεις, παίζει μια χαρά, δεν τρελαίνεσαι με drivers, ρυθμίσεις, overscan, underscan κ.α. χίλια χαζά...
Στο παραπάνω htpc (αν το γίνει ποτέ δλδ) δεν παίζει με τίποτα το xbmc...στο φορητό apple μου παίζει "νερό"...:music-smiley-005:

Σύνδεση του υπολογιστή κάνω στον ενισχυτή pioneer που έχω κ μετά στην kuro.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: hp microserver + ati 6450 + pioneer amplifier + kuro 50"

K φυσικά, επιβεβαιώνω ότι το να στήσεις ένα απλό htpc είναι σκέτος πονοκέφαλος...για να μην πω ότι, αν κάποια στιγμή παίξει, τότε δεν πρέπει να το πειράξεις...:7SFGSFG:
Κ επιβεβαιώνω γιατί η Apple είναι τόσο μπροστά...το βάζεις, παίζει μια χαρά, δεν τρελαίνεσαι με drivers, ρυθμίσεις, overscan, underscan κ.α. χίλια χαζά...
Στο παραπάνω htpc (αν το γίνει ποτέ δλδ) δεν παίζει με τίποτα το xbmc...στο φορητό apple μου παίζει "νερό"...:music-smiley-005:

Σύνδεση του υπολογιστή κάνω στον ενισχυτή pioneer που έχω κ μετά στην kuro.

Δεν μου απάντησες όμως. ΤΟ overscan στην Kuro το έβαλες???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: hp microserver + ati 6450 + pioneer amplifier + kuro 50"

Δεν μου απάντησες όμως. ΤΟ overscan στην Kuro το έβαλες???

;;
Έχει κ δεν το έχω δει ;
Που στον δι@..ο είναι ;;

Μήπως εννοείς το dot-by-dot που έχει ως επιλογή ;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: hp microserver + ati 6450 + pioneer amplifier + kuro

;;
Έχει κ δεν το έχω δει ;
Που στον δι@..ο είναι ;;

Μήπως εννοείς το dot-by-dot που έχει ως επιλογή ;

Σελ. 56, 57, 66 στο manual. την 5090 δεν έχεις;;;

Last edited:
Δεν είχα την τύχη να δουλέψω Κούρο από κοντά, αλλά τη ρύθμιση του Overscan χρειάστηκε να την κάνω σε μερικές τηλεοράσεις, από το μενού τους.
Για τους τύπους, το συγκεκριμένο ΔΕΝ είναι HTPC. Δεν θα γίνει ποτέ όσο τρέχει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ SERVER ;) Χωρίς παρεξήγηση, η νοοτροπία δημιουργίας του ήταν λάθος από την αρχή, άσχετο αν κάποιοι "τρελαμένοι" και ικανοί στο άθλημα, έχουν στήσει ένα τέτοιο "HTPC".
Το πρόβλημα του περιθωρίου στην οθόνη είναι η ρύθμιση overscan στην τηλεόραση, που μπορεί να βρίσκεται στα μενού με άλλο όνομα. Πάντως το σωστό και τυπικό είναι να κατεβάζουμε drivers του κατασκευαστή, για το λειτουργικό μας, και όταν απαρχαιωθούν να εγκαθιστούμε όχι ολόκληρες "σουίτες" αλλά μόνο τον "ξερό" τελευταίο οδηγό generic.

Έτσι όπως περιγράφεται η όλη ιστορία, μου φαίνεται πως είναι σε dot-by-dot η τηλεόραση, ενώ το PC παίζει για overscan (κάνοντας δηλαδή ουσιαστικά underscan στην εικόνα).

Άρα, αν είναι όντως έτσι, η σωστή λύση δεν είναι η απενεργοποίηση του dot-by-dot στην τηλεόραση, αλλά η απενεργοποίηση του "overscan" στο PC... ;)

Last edited:
Έτσι όπως περιγράφεται η όλη ιστορία, μου φαίνεται πως είναι σε dot-by-dot η τηλεόραση, ενώ το PC παίζει για overscan (κάνοντας δηλαδή ουσιαστικά underscan στην εικόνα).

Άρα, αν είναι όντως έτσι, η σωστή λύση δεν είναι η απενεργοποίηση του dot-by-dot στην τηλεόραση, αλλά η απενεργοποίηση του "overscan" στο PC... ;)

Δλδ αν είναι όπως τα λές, εγώ του είπα να κάνει overscan στην ήδη underscan εικόνα του pc !

Να δείτε που καποια μέρα θα με πάρουν με τις πέτρες.....:damnyou:

Δλδ αν είναι όπως τα λές, εγώ του είπα να κάνει overscan στην ήδη underscan εικόνα του pc !

Είναι κι αυτό μια λύση για να δεις full screen και μη κομμένη εικόνα, αλλά όχι η ενδεδειγμένη... ;)

Να δείτε που καποια μέρα θα με πάρουν με τις πέτρες.....:damnyou:

:flipout: :ernaehrung004:

Ρε παιδιά, απλά είναι τα πράγματα. Dot-by-dot καθώς και off όλες οι δυνατότητες processing που μπορεί να έχει η Pioneer ώστε να υπάρχει 1:1 pixel mapping και μετά το overscan στο 0% (ή 100% - ξεχνάω..) στο καλά κρυμμένο μενού του CCC. Αυτό για κάθε refresh rate που χρησιμοποιείται.

For the record, Μιχάλη πήγες κατ' ευθείαν στα δύσκολα, βάζοντας σε server hardware consumer κάρτα γραφικών, server OS και consumer HTPC software. :p
Πάλι καλά που δουλεύει να λες.. :p

Η Apple πολύ απλά δεν θα σε άφηνε να κάνεις κάτι τέτοιο. :D

Μακάρι να σε βοηθήσει :ernaehrung004:

Τελικά δεν...η ρύθμιση στην kuro αφορά μόνο σύνδεση με καλώδιο vga !
Από hdmi δείχνει μόνο ότι δέχεται στην θύρα της.

Ρε παιδιά, απλά είναι τα πράγματα. Dot-by-dot καθώς και off όλες οι δυνατότητες processing που μπορεί να έχει η Pioneer ώστε να υπάρχει 1:1 pixel mapping και μετά το overscan στο 0% (ή 100% - ξεχνάω..) στο καλά κρυμμένο μενού του CCC. Αυτό για κάθε refresh rate που χρησιμοποιείται.

For the record, Μιχάλη πήγες κατ' ευθείαν στα δύσκολα, βάζοντας σε server hardware consumer κάρτα γραφικών, server OS και consumer HTPC software. :p
Πάλι καλά που δουλεύει να λες.. :p

Η Apple πολύ απλά δεν θα σε άφηνε να κάνεις κάτι τέτοιο. :D

Έφαγα τουλάχιστον ότι 3 ώρες κ ακόμα δεν...
Φυσικά γελάω με την ευκολία που προσφέρουν τα windows σε συνδυασμό με τις κάρτες γραφικών ati... :Banane0:

Καταρχήν, σύνδεσα τον υπολογιστή κατευθείαν με hdmi στην kuro.
Γύρισα την τηλεόραση σε σήμα video καταρχήν κ δοκίμασα διάφορες αναλύσεις στον υπολογιστή αλλά δεν...
Γύρισα την τηλεόραση σε σήμα pc κ δοκίμασα διάφορες αναλύσεις στον υπολογιστή αλλά δεν επίσης...

Το βασικό πρόβλημα που βλέπω είναι ότι, στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών δεν μου εμφανίζει επιλογές για την οθόνη που έχω συνδέσει...!
Οπότε δεν μπορώ να βρω την επιλογή Scaling !!

Έβγαλα τους οδηγούς τους τελευταίους της amd, ξαναέβαλα τους "παλιούς" της asus κ τίποτα...τώρα μάλιστα βρίσκει ότι έχω ως οδηγό τον catalyst 11.11, παρόλο που τον απεγκατέστησα κ επανεκκίνησα τον υπολογιστή...εδώ γελάω με τα Windows βέβαια...έβγαλα κ αυτούς τους οδηγούς, επανεκκίνησα, τώρα μου έλεγε ότι δεν βρίσκει οδηγό για την κάρτα μου, ότι είναι generic κάρτα γραφικών. Ξαναέβαλα τους "παλιούς" της asus αλλά κ πάλι έβρισκε ότι έχω τους catalyst 11.11....:Banane0:
Απεγκατάσταση πάλι κ εγκατάσταση τους τελευταίους της amd 11.11.
Ρυθμίσεις - επιλογές για οθόνη δεν εμφανίζει καν !!
Ότι κ να έκανα τελικά στην kuro κ στον υπολογιστή, έχω underscan με τα όλα του ! :award:
Καμιά άλλη ιδέα ;
Χθες το βράδυ μου ήρθε άλλη μία, αλλά νύσταζα πια για να την δοκιμάσω...να συνδέσω 2η οθόνη υπολογιστή με dvi σύνδεση, μήπως κ εμφανίσει τις επιλογές για τις οθόνες στο ccc.
Λέτε ;
Έψαξα κ Drivers για την kuro, μπας και, αλλά δεν υπάρχουν κάπου.
Στο whs2011 πάντως βλέπει κατευθείαν ότι έχω συνδέσει pioneer tv.
Αυτό που επίσης παρατήρησα είναι ότι, στην μόνη επιλογή που υπάρχει στο ccc κ βλέπω, είναι ρυθμίσεις για το Desktop, extend κτλ., όπου κάνεις πχ rotate, επιλέγω την οθόνη μου κ βγάζει ένα μικρό παραθυράκι πληροφοριακό κ γράφει εκεί μέσα κάτι του στυλ "pioneer tv disabled audio enabled"...:7SFGSFG:

Μου αρέσει που λέτε ότι δεν είναι htpc...τι παραπάνω ή λιγότερο έχει ; Ένας απλός υπολογιστής είναι με αρχιτεκτονική intel, κάρτα γραφικών απλή, μνήμη πολύ, δίσκους, τίποτα το εξεζητημένο δλδ. Server σίγουρα δεν είναι, απλά έτσι το χαρακτηρίζει η hp. Απλό pcάκι με δυνατότητα για πολλούς δίσκους είναι κ με raid. Σιγά τα ωά! :HTEHETH63: Το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσα να δω είναι το λειτουργικό, αλλά δεν δικαιολογεί αυτό κάτι, αφού οι οδηγοί για windows 7 64bit εγκαθίστανται κανονικά, χωρίς μηνύματα κτλ., αλλά κάποιες ρυθμίσεις δεν τις εμφανίζουν.

Βγαλε τους Asus / ATI (από τον ATI install manager - δεν ξερω αν η Asus εχει κατι αντιστοιχο)

Τρεξε (καλου κακου - Macας είσαι :p) το driver cleaner

Βαλε τους 11.11a http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst1111aperformance.aspx

Κοιτα εδω: http://superuser.com/questions/5723...-overscan-on-my-tv-in-catalyst-control-center (προφανως απλώς εκει που λεει AMD VISION εσενα θα λεει ATI CATALYST)

Last edited:
Το μεγάλο πρόβλημα των οδηγών της ΑΤΙ ειναι ότι μπερδεύονται έυκολα αν υπάρχει onboard VGA. Στο δικό μου, αν και η onboard ειναι απενεργοποιημένη στο BIOS, ο οδηγός εξακολουθεί να τη βλέπει και να μου λέει οτι δεν ειναι συμβατή. Τωρα τρέχω ένα παραξενο μίγμα οδηγών της Asus και της ΑΤΙ

Βγαλε τους Asus / ATI (από τον ATI install manager - δεν ξερω αν η Asus εχει κατι αντιστοιχο)

Τρεξε (καλου κακου - Macας είσαι :p) το driver cleaner

Βαλε τους 11.11a http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst1111aperformance.aspx

Κοιτα εδω: http://superuser.com/questions/5723...-overscan-on-my-tv-in-catalyst-control-center (προφανως απλώς εκει που λεει AMD VISION εσενα θα λεει ATI CATALYST)

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! :worshippy:

Ακολούθησα τις οδηγίες σου κ κατάφερα να δω σε πλήρη οθόνη !

Έκανα για πολλοστή φορά uninstall από το control panel τους οδηγούς της κάρτας, έκανα επανεκκίνηση, κατόπιν αφαίρεσα πλήρως από τον device manager τον οδηγό της κάρτας (είχε έναν οδηγό της ati κάποιων μηνών πίσω), επανεκκίνηση εκ νέου κ τότε εκκίνησαν τα windows με την εσωτερική κάρτα γραφικών...!
Κατέβασα κ έτρεξα το Drive Cleaner, αφαιρόντας ότι ξεκινούσε στο μενού του με τα γράμματα ΑΤΙ !! :Banane0:
Επανεκκίνηση πάλι.
Κατέβασα τους 11.11a (αν κ υπήρχαν κ οι 11.11b), όπως μου είπες, τους εγκατέστησα κ επανεκκίνηση για χιλιοστή φορά...
Επανεκκινεί πάλι με underscan...απογοήτευση...
Ανοίγω το ccc και.....μου εμφάνισε τις επιλογές για την οθόνη μου !
Οπότε ενεργοποίησα το gpu scaling κ το μείωσα στο 0%, οπότε δούλεψε...!!

Κ αφού σήμερα δούλεψε το scaling, λέω δεν δοκιμάζω πάλι το xbmc...δούλεψε κ αυτό !!
Χωρίς να του κάνω τίποτα, με ενεργοποιημένο το dvxa, δουλεύει κ το xbmc.

Μου πήρε κοντά 1 εβδομάδα για να το κάνω να δουλέψει, αλλά τελικά οκ.

Έχω λοιπόν έναν hp microserver με 6gb μνήμη, κάρτα γραφικών asus hd 6450 1gb silent, δίσκους 4tb και πρόγραμμα xbmc, με λειτουργικό windows home server 2011, ολοκληρώνοντας το htpc μου για το σαλόνι.
Έχω κ ήχο πολυκάναλο από την κάρτα γραφικών μου, που υποστηρίζει όλα τα φορμά από την hdmi θύρα της, με τον pioneer ενισχυτή μου να αναγνωρίζει τα πάντα μια χαρά.

Ζορίστηκα λίγο αλλά τελικά όλα οκ.

Παίζει τα πάντα εν τέλη "νερό", όπως δλδ κ το wd tv live που είχα.

Σημείωση : Ανάλυση εικόνας 1920*1080p @ 23hz με 32bit χρώμα ! :award: