htpc για μουσικη μονο

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
Καλησπερα σας ειμαι παντελως ασχετος με το αντικειμενο κ μ ενδιαφερει αυτη η λυση γιατι εχω πολλα τραγουδια σε υπολογιστη (wav kυριως) κ θα ηθελα να εχω πιο γρηγορη προσβαση σε αυτα απ το βαλε βγαλε cd's στο cd player! ασε που ειναι κ παλιο 12ετιας ! ετσι σκεφτομαι τη λυση αυτη που ειναι κ αναβαθμησημα! κοστος μεχρι 1000Ε χωρις το κουτι ! τι χρειαζομαι? υπαρχει καποιο καταστημα στην αθηνα παυ να ασχοληται με αυτα κ που τα μονταρει ? γιατι εγω δεν ...:BDGBGDB55:

pc έχω, ενα laptop αλλά έχει τυπική κάρτα ήχου (φαντάζομαι) και δεν έχει ποικιλία εξόδων (εχει μια ethernet , μια USB, μια εξοδο ακουστικών και μια VGA -αν τη λεω σωστά-). Οπότε σκέφτηκα να δημιουργήσω ενα htpc μόνο για μουσική που να μπορει να μπεί στο rack με τα υπόλοιπα μηχανήματα και να παίξει το´ρόλο CD player. Αν μπορεί να μπει και dac μέσα στο htpc θα ειναι το καλύτερο. Διαφορετικά ξεχωριστό dac. Αξίζει όμως τον κοπο να γίνει αυτό; Θα έχω την ποιότητα ήχου όπως με ενα πολύ καλό CD player; (όπως της κατηγορίας των 2000 ευρώ; ). Μπορώ να διαθέσω μέχρι 1000 ευρώ χωρίς το κουτί, για να εχω την καλύτερη δυνατη κάρτα ήχου, επεξεργαστή, κλπ
Ακούω συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποιηση του εγχειρήματος. (δηλαδή συγκεκριμένα μοντέλα για κάρτα ήχου, επεξεργαστές, τροφοδοτικά, κλπ)

Ευχαριστώ πολύ.

Κοίταξε, για την χρήση που έχεις στο μυαλό σου, σαν βάση οποιοδήποτε PC έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια κάνει μια χαρά.

Αυτό όσο αφορά επεξεργαστές, μνήμες, δίσκους, κάρτες γραφικών, κτλ.

Αυτά δεν παίζουν καθόλου μα καθόλου ρόλο στην ποιότητα ήχου.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η κάρτα ήχου.

Οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις είναι τουλάχιστον τέσσερις:

- Εσωτερική κάρτα ήχου με καλά αναλογικά στάδια εξόδου. Έτσι θα δίνεις έξοδο απευθείας στον προενισχυτή σου.

- Εσωτερική κάρτα ήχου με έξοδο s/pdif, και σύνδεση με εξωτερικό DAC. Το εξωτερικό DAC μπορεί να είναι οτιδήποτε.

- Εξωτερική κάρτα ήχου, για σύνδεση είτε αναλογικά με προενισχυτή είτε με DAC μέσω s/pdif.

- Εξωτερικό DAC με σύνδεση USB.

Όπως καταλαβαίνεις, όλο το "ζουμί" είναι στην επιλογή της κάρτας ήχου.

Μπορείς να βρεις πάμπολλες τέτοιες συζητήσεις στην κατηγορία μας του Δικάναλου Ήχου.

Βασικά, όσο αφορά το "HTPC" (σε εισαγωγικά γιατί δεν μιλάμε πρακτικά για HTPC), περισσότερο ενδιαφέρον για εσένα θα έπρεπε να έχει η επιλογή του κουτιού παρά τα περιεχόμενά του.

Πάντως το PC ως transport έχει κορυφαία φήμη, και είναι σίγουρα το μέλλον.

Απάντηση: Re: htpc για μουσικη μονο

Κοίταξε, για την χρήση που έχεις στο μυαλό σου, σαν βάση οποιοδήποτε PC έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια κάνει μια χαρά.

Αυτό όσο αφορά επεξεργαστές, μνήμες, δίσκους, κάρτες γραφικών, κτλ.

Αυτά δεν παίζουν καθόλου μα καθόλου ρόλο στην ποιότητα ήχου.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η κάρτα ήχου.

Οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις είναι τουλάχιστον τέσσερις:

- Εσωτερική κάρτα ήχου με καλά αναλογικά στάδια εξόδου. Έτσι θα δίνεις έξοδο απευθείας στον προενισχυτή σου.

- Εσωτερική κάρτα ήχου με έξοδο s/pdif, και σύνδεση με εξωτερικό DAC. Το εξωτερικό DAC μπορεί να είναι οτιδήποτε.

- Εξωτερική κάρτα ήχου, για σύνδεση είτε αναλογικά με προενισχυτή είτε με DAC μέσω s/pdif.

- Εξωτερικό DAC με σύνδεση USB.

Όπως καταλαβαίνεις, όλο το "ζουμί" είναι στην επιλογή της κάρτας ήχου.

Μπορείς να βρεις πάμπολλες τέτοιες συζητήσεις στην κατηγορία μας του Δικάναλου Ήχου.

Βασικά, όσο αφορά το "HTPC" (σε εισαγωγικά γιατί δεν μιλάμε πρακτικά για HTPC), περισσότερο ενδιαφέρον για εσένα θα έπρεπε να έχει η επιλογή του κουτιού παρά τα περιεχόμενά του.

Πάντως το PC ως transport έχει κορυφαία φήμη, και είναι σίγουρα το μέλλον.
οποτε να παρω μια εξωτερικη καρτα ηχου κ ενα dac! συνδεω λοιπον λαπτοπ - εξωτερικη καρτα ηχου - dac - ενισχυτης σωστα? η συνδεση λαπτοπ εξ. καρτας ηχου θα γινει με usb? γιατι δεν εχει ψηφιακη εξοδο το λαπτοπ ( ειναι το hp 530) εχει μονο ethernet , usb , vga αν την λεω σωστα κ ακουστικων! προτεινε μου καποιες απ τις καλυτερες εξ. καρτες ηχου λοιπον για dac ξερω . το γνωστο sabre υπαρχει καποιος που το ''σουλουπωνει'' σε κουτι? γιατι απ οτι το δα το πουλανε χυμα χεχεχχε