HTPC ή ενσωματωμένος media player?

Krysh

New member
18 December 2010
9
Λοιπόν, το βάσανό μου είναι το εξής: έχω την τηλεόρασή μου, samsung ps51e6500, και βλέπω αποκλειστικά bluray rip, στα 1080p, mkv της τάξης των 8-12GB.
Τα περισσότερα τα παίζει "μια χαρά" η τηλεόραση από το φλασάκι. Μερικές φορές, συνήθως αν έχει ενσωματωμένους υπότιτλους, δεν παίζει τους εξωτερικούς που βάζω. Επισης βαριέμαι πολλές φορές το πέρα δώθε με τα φλασάκια.
Στον ίδιο χώρο έχω και το κατεβαστήρι, zotac zbox με celeron 1007u, 1,5ghz κλπ. Όταν κάποια ταινία δεν παίζει στην τιβί, έχω ρυθμίσει το mpc-hc να βγάζει 24hz και το αποτέλεσμα μου φαίνεται οκ.

Και πάμε στις απορίες:
βλέπω όντως το καλύτερο δυνατό από τον ενσωματωμένο player; Η τηλεόραση, νομίζω, παίζει τις πηγές 24hz στα 96hz από μόνη της. Γίνονται όμως τα καλύτερα δυνατά chroma, luma κλπ upscaling από την tv; Αξίζει να ασχοληθώ με το htpc, να σεταρω lav, madvr κλπ; Θα έχω τελικά καλύτερη ποιότητα εικόνας, που να μπορώ να τη δω στην πράξη (και όχι μονο σε δοκιμές);

δεν ξερω αν αλλάζει κάτι, ο ήχος πάει με οπτική ινα στον ενισχυτή, τόσο απο την τιβι όσο και απο το htpc
άμα καταφέρνω να δω και 3d ταινίες, ακόμα καλύτερα.

Ο,τιδήποτε μπορεί να με διαφωτίσει, είναι ευπρόσδεκτο! ευχαριστώ!

Από τν ενσωματομένο βλέπεις στα 60hz, αυτό από μόνο του του δίνει ένα μεγάλο μειονέκτημα.
Kαι ο 1007u βέβαια δεν δίνει ακριβές 23.976 αλλά 24p (ivy bridge γαρ) αλλά σαφώς καλύτερα απ'το 2:3 pulldown που βλέπεις απ'τον ενσωματομένο της tv.
Τώρα ποιος κάνει καλύτερο upscale είναι μεγάλη συζήτηση και σηκώνει πολλά tests, αλλά αφού βλέπεις κυρίως 1080p λίγο θα πρέπει να σε απασχολεί.