HTPC ηχεία

Malek

New member
12 February 2009
38
Καλημέρα σας :2thumb22sup:

Μόλις έφτιαξα το σαλόνι μου και έχω βάλει έναν HTPC (4cores, 6450ati) για να βλέπω από εκεί ταινίες και όχι από έναν BR player.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι έχω ακούσει ότι αν βάλω την TV με να τρέχει στα 100hz η παραπάνω είναι ότι δουλεύει ο επεξεργαστής εικόνας και έχει μια καθυστέρηση στον ήχο.
Τώρα σκέφτομαι ότι αφού τρέχω από PC τις ταινίες μήπως δεν παίζει rolo?
Ποια είναι τα – του να έχεις HTPC (χωρίς BR, απλα downloaded 1080p) αντί για BR? Μήπως χάνω έτσι το “motion plus” της TV?

Επίσης τι ηχεία να αγοράσω? Δεν ψάχνω τον super ήχο απλά να είναι καλός. Ψάχνω ηχεία για PC ή ηχεία με ενισχυτή που συνδέεται στη TV?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι έχω ακούσει ότι αν βάλω την TV με να τρέχει στα 100hz η παραπάνω είναι ότι δουλεύει ο επεξεργαστής εικόνας και έχει μια καθυστέρηση στον ήχο.
Τώρα σκέφτομαι ότι αφού τρέχω από PC τις ταινίες μήπως δεν παίζει rolo?

Μαλλον μιλάς για το input lag. Δεν έχει να κάνει με ταινίες αλλά για το gaming.
Kαλύτερα να ρωτήσεις στο thread της τηλεόρασής σου.
Σχεδόν όλες οι καινούργιες τηλεοράσεις υποστηρίζουν gaming mode που απενεργοποιεί όλα τα xtra συστήματα
που αυξάνουν το inpult lag. Άμα βλέπεις ταινίες μόνο προφανώς δεν σε αφορά.

Ποια είναι τα – του να έχεις HTPC (χωρίς BR, απλα downloaded 1080p) αντί για BR?

Η απόδοση και η ελάχιστη τιμή.
Να το πω όσο πιο απλά γίνεται , για να κάνεις την ίδια δουλειά θέλεις περισσότερη ενέργεια , πόρους, θερμοκρασία.
Όσον αφορά την τιμή πάντα υπάρχει μια ταρίφα για να αγοράσεις ένα htpc.
HTPC με 80 ,100 , 150 δεν φτιάχνεις.

Μήπως χάνω έτσι το “motion plus” της TV?

Λογικά εννοείς κάποια τεχνική motion interpolation.
Oχι ίσα ίσα στο pc που έχεις την δυνατότητα να κάνεις κι εσύ τέτοια κόλπα
πλήρως παραμετροποιήσημα.

Επίσης τι ηχεία να αγοράσω? Δεν ψάχνω τον super ήχο απλά να είναι καλός. Ψάχνω ηχεία για PC ή ηχεία με ενισχυτή που συνδέεται στη TV?

Τα ολοκληρωμένα πακέτα των pc είναι μικρές κατασκευές χωρίς πολλές συνδέσεις,
με ηχεία μεγάλης αντίστασης, μεγάλης ευαισθησίας,
έτσι ώστε να παίζουν δυνατά με φθηνά εξαρτήματα και λίγη ενέργεια,
χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις στην ποιότητα του ήχου.
Εγώ δεν θα τα συνιστούσα ποτέ.

Εδώ βέβαια τον πρώτο ρόλο τον έχει ο χώρος , η τσέπη και το προσωπικό σου γούστο.
Μην περιμένεις να σου πει κανείς από το ιντερνετ τι ηχεία θα σε βολέψουν.
Μπορείς απλά να βολευτείς με κάποιο καινούργιο ολοκληρωμένο ή μτχ z5500
μέχρι να μαζέψεις χρήματα να πάρεις ένα σύστημα που να σε καλύπτει.

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση και σιγνώμη που δεν απάντησα αλλα ο ote έκανε τα μαγικά του και δεν είχα ιντερνετ!