HTPC κουτί απο ido home silver (MSI) + αρκετά extras σε hardware

Status
Not open for further replies.

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
Δίνεται το γνωστό καλό HTPC κουτί απ το θρυλικό ido home silver (το γνωστό MSI κουτί δηλαδή με ετικέτα της Altec)
Είναι αυτό:
MSI%20Media%20Centre%20large.jpg

Το κουτί εκτός από οθόνη, IR δέκτη και slim dvd, έχει ενσωματωμένο wifi και bluetooth.

Δεν περιέχει τίποτα απ το παλιό ido καθώς είχε καεί και η μητρική και το παλιό τροφοδοτικό.
Το κουτί είναι μια χαρά εμφανισιακά και λειτουργικά εκτός από ένα εσωτερικό klip που δεν επηρεάζει τίποτα ούτε οπτικά ούτε λειτουργικά.
Δίνεται χωρίς το τηλεχειριστήριο (εκτός και αν το βρω.. αλλά πιθανόν να το έχω Θεσσαλονίκη που δεν ξέρω πόσους μήνες θα κάνω να πάω) άλλα κάνει οποιοδήποτε mce τηλεχειριστήριο (ή xbox τηλεχειριστήριο)
Είχα βάλει μέσα την GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ( http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2758#ov ) μαζί με AMD cpu η οποία δεν θυμάμαι ακριβώς ποια είναι (κάποιος amd Χ3 καλός για την εποχή του απ ότι θυμάμαι) με το fan που ταιριάζει στο κουτί, έναν 160άρι seagate 7200.7, 2x μνήμες kingston KVR66702N5/1G και αυτό το PSU: http://www.skroutz.gr/s/302390/LC-Power-LC380M-V2-2-Micro-ATX.html
2129270-9740.jpg

Το οποίο αν και μπαίνει άψογα στο κουτί, για μισό εκατοστό διαφορά ύψους κάνει το κουτί να μην κλείνει καλά με αποτέλεσμα να το είχα λίγο ανασηκωμένο το πίσω μέρος χωρίς εμφανισιακά εμένα να με ενοχλεί αφού δεν το καταλάβαινες (δεν έκανα ποτέ την μόντα που σκεφτόμουν μιας και είχα βολευτεί)
Θα χρειαστεί έναν αντάπτορα απο molex σε 3pin σαν αυτό http://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=3+pin+to+molex
Γιατί η οθόνη χρειάζεται ένα μικρό 3pin όπως και το dvd ενώ το Psu βγάζει μόνο ένα και μετά μονο Molex και sata (δεν έκανα τον κόπο καν να πάω να πάρω ένα καθώς δεν με ενδιέφερε να έχω αναμμένη την οθόνη)
Να προειδοποιήσω επίσης ότι κάρτα (pci κτλ) μπαίνει προφανώς μόνο με κάποιο raiser για το οποίο έχει και ειδικές λάμες πίσω, καθώς είναι χαμηλού ύψους το κουτί όπως βλέπετε και στην Photo (θα το πρότεινα για htpc με κάποια motherboard με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών όπως το είχα εγώ)
Το κουτί έχει επίσης στικάκι για windows vista (όχι ότι θα ενδιαφέρει κανέναν φυσικά :P)

Εδώ και κάνα χρόνο το pc μια άνοιγε μια όχι (όταν ανοίγει όλα καλά μετά).. δεν κατέληξα αν έφταιγε η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της μητρικής ή κάτι άλλο στην Motherboard καθώς το πρόβλημα φαινόταν να διορθώνεται με "κούνημα", αλλά δεν με ενδιέφερε να το ψάξω καθόλου καθώς το pc ήταν έτσι κιαλλιώς παροπλισμένο (ειδικά τώρα που υπάρχει Nuc κτλ δεν έχει καμιά χρήση)
Δοκίμασα πριν λίγο μια φορά και δεν άνοιξε αλλά δεν ασχολήθηκα οπότε δίνεται σαν κουτί, μνήμη, cpu, psu κτλ και η mobo δίνεται έτσι για όποιον θέλει να σκαλίσει.
Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ όμορφο και ποιοτικό κουτί για htpc. Είχα σκοπό να το χρησιμοποιήσω να φτιάξω κάποιο ποιοτικό htpc με haswell αλλά τελικά κατέληξα σε celeron nuc.
Δίνονται όλα μαζί αυτά στα 50 ευρώ να φεύγουν (μόνο το psu και οι μνήμες έχουν παραπάνω)
ή στα 40 ευρώ χωρίς τον σκληρό (κουτί, psu, μνήμες, cpu κτλ.. την motherboard δεν την υπολογίζω καν :))

Παραλαβή από Νίκαια (ειδικά αν μιλάμε για πριν το ΠΣΚ) ή και από Καλλιθέα από Δευτέρα.

Updates:
Τελικά είπα να αφιερώσω 5 λεπτά χρόνου (αφού έγραψα την αγγελία... πανέξυπνο)... άλλαξα το ένα dimm θέση (έβαλα και τα 2 στο ίδιο channel) και το pc άνοιξε κανονικότατα και ότι και να έκανα έδειχνε σταθερότατο.. παρατήρησα (επειδή το είδα σχετικά αργό) πως στα windows αναγνώριζε πλέον 1gb μνήμη άρα ΠΟΛΥ πιθανό τελικά το πρόβλημα να ήταν απλά το 1 dim μνήμης. Αυτή την στιγμή λειτουργεί κανονικότατα εδώ και ώρες.

H cpu είναι AMD X2 4000+
Είχα πάνω τελικά windows 7 ultimate oem απ ότι είδα
Η τιμή δεν αλλάζει (αλλά δεν επιδέχεται και κανένα παζάρι) άσχετα αν είναι λειτουργικό τελικά ή όχι δίνεται μόνο στα 50 ευρώ να φεύγει (όλο μαζί και όχι χωρίς σκληρό)..

Status
Not open for further replies.