HTPC με υπάρχον PC

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,503
Βέλγιο
Έχω το εξής σύστημα:

Pentium 4 στα 3Ghz
4GB RAM στα 400mhz
Geforce 6800 κάρτα γραφικών.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Επειδή όπως καταλαβαίνετε το σύστημα βασίζεται στο agp και επειδή το Pc αυτό θέλω να το κρατήσω για κανα 1-2 χρόνια ακόμα,θα ήθελα τη γνώμη σας για την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510631 και για την www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514235. Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για hd 720p και αν αντέχει 1080i.Aυτή τη στιγμή ζορίζεται πολύ στα 1080 ενώ τα 720 τα καταφέρνει μια χαρά. Eυχαριστώ!:ears:

Εαν θες να παίζεις ταινίες rip και δισκάκια BR και HD , είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις ... δλδ 1080p ... για τα υπόλοιπα αρχεία χρειάζεσαι cpu , όχι κάρτα γραφικών ...

Ναι το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω dvd rips,blue ray (σκέφτομαι την αγορά του Pioneer 202 player στα 160 ευρώ),720p και 1080p.Aπλά φοβάμαι να δώσω το κατοστάρικο+160 το player και να μην παίζει τα 1080p.:worshippy:

και 100 ευρώ το powerdvd ultra ( αν και συνοδεύεται στο pioneer εαν θυμάμαι καλά ) - βουρ στο πατσά ...

δεν υπάρχουν δισκάκια σε 720p ...

ΥΓ υπάρχει θέμα κίνησης που οφείλεται στα 24p ... σηκώνει πολύ συζήτηση αυτό το θέμα ...

το σύστημα παίζει 24p , η τηλεόραση όμως πρέπει να είναι συμβατή ...

ΥΓ αφού έχεις PS3 , τι το θες το pc ; νομίζω πως παίζει HD mkv και avi αρχεία , αρκει να είναι μικρότερα των 4 giga ( fat32 περιορισμός )

Mόλις αγόρασα και νέα Tv, την 46X3500,οπότε από Tv είμαι ο!.Δεν θέλω να ταλαιπωρώ το drive του ps3 μιας και το πλήρωσα 550 ευρώπουλα,γι αυτό και σκέφτομαι τη λύση αυτή,κλαψ... Δεν το μπορώ το linux,δεν είμαι δεκτικός σε νέα λειτουργικά.:slapface:

Μεγειά την tv , προχώρα άφοβα εαν το θέτεις έτσι , αλλά μην ξεχνάς είναι λύση αποκλειστικά για rips και δισκάκια ...

ΥΓ κάποια στιγμή το Yellow Dog θα δώσει πολλές δυνατότητες παιξίματος χωρίς καμία επέμβαση από τον χρήστη ... τι εννοώ; πολύ απλά θα τραβάς αρχεία από το δίκτυο στο σκληρό του ps3 και θα τα παίζει ως έχει , ότι μέγεθος και αν έχουν ... Το θέμα είναι ότι καθυστερεί , ενώ οι λύσεις μάλλον υπάρχουν ( δεν το έχω ψαξει , και άμα δεν πάρω ps3 , ούτε πρόκειται )

Να σαι καλά! Έχω ακούσει πολλά για το Υellow Dog απλώς θέλω στην ουσία κάποιον να με σπρώξει λίγο για να κάνω το βήμα.. Και κάτι φορές πιάνω τον εαυτό μου να βγαίνει εκτός εαυτού επειδή τα Windows κολλάνε!

Δεν θέλω να ταλαιπωρώ το drive του ps3 μιας και το πλήρωσα 550 ευρώπουλα
Toτε ας μην ταλαιπωρεις καλυτερα και την tv και ας μην βλεπεις καθολου ταινιες. :p

Μεταξυ των 2 σαφως την msi λογω silent.

Υποψιν παντως οτι με ~50 ευρω υπαρχει μητρικη με pci-ex (s478, ddr 1) και ετσι παιρνεις vga που μπορει και να σου μεινει.

Toτε ας μην ταλαιπωρεις καλυτερα και την tv και ας μην βλεπεις καθολου ταινιες. :p

Μεταξυ των 2 σαφως την msi λογω silent.

Υποψιν παντως οτι με ~50 ευρω υπαρχει μητρικη με pci-ex (s478, ddr 1) και ετσι παιρνεις vga που μπορει και να σου μεινει.

Αυτή θα τη λιώσω για να βγάλει τα χρήματά της! Απλώς η msi είναι ddr2 ενώ η sapphire είναι ddr3.Tώρα το πόσο σημασία έχει στο δικό μου μηχάνημα...

Re: Απάντηση: HTPC με υπάρχον PC

Εαν θες να παίζεις ταινίες rip και δισκάκια BR και HD , είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις ... δλδ 1080p ... για τα υπόλοιπα αρχεία χρειάζεσαι cpu , όχι κάρτα γραφικών ...

Νίκο επανέρχομαι για να καταλάβω κάτι καλύτερα.Δηλαδή με το σύστημά μου δεν θα μπορώ να δώ αρχεία τύπου h264,x264?,mkv κλπ,τα οποία κατεβάζω από το Internet? Εννοείς ότι θα μπορεί να σηκώσει μόνο δισκάκια BR? Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα σε ένα πχ βίντεο(x264) το οποίο είναι καμμένο σε δισκάκι,από το ίδιο βίντεο το οποίο είναι στο σκληρό μου δίσκο? 'Εχω μπερδευτεί λίγο.

Δεν είναι μπέρδεμα ... Λοιπόν για να δεις τα δισκάκια HD ή BR θα πρέπει να παίξεις με συγκεκριμένο πρόγραμμα ( βγήκαν και άλλα πρόσφατα ) powerdvd ultra BR+HD edition το οποίο κάνει ολόκληρη την αποκωδικοποίηση στο chip της κάρτας γραφικών (ati 2xxx,3xxx nvidia 8xxx) ενώ για τα γνωστά video που κατεβάζουμε την αποκωδικοποίηση την αναλαμβάνει πλήρως η CPU , που σημαίνει στα βαριά x.264 ( που δεν είναι codec , είναι μηχανή κωδικοποίησης h.264 ) και επειδή δεν χρησιμοποιεί το σύστημα της κάρτας γραφικών ( εαν ήταν open source , θα ήταν αλλιώς τα δεδομένα ) απαιτεί δυνατή CPU . ο καλύτερος συνδιασμός είναι Intel overclocked σε συχνότητα 3 giga ( είναι αρκετά εύκολη διαδικασία ) με μία κάρτα γραφικών τελευταίας γενιάς ... πχ ο πιο φτηνός intel 2140 των 1.6 Gh φτάνει στα 3 Gh και κοστίζει λιγότερο από 60 ευρώ ... Αντίστοιχα εαν δεν θες να κάνεις over υπάρχει ο Ε6850 που είναι 3 Gh και κοστίζει κάτι παραπάνω από 200 , αλλά το over του σε πάει στα 4,5+

Νίκο σε ευχαριστώ πολύ.Μιας και θέλω να βλέπω βίντεο τα οποία προέρχονται από κάτεβασμα μέσω Internet θα πάρω αύριο να ακυρώσω την 2600ΧΤ agp που παράγγειλα σήμερα,μιας και δεν θα με καλύψει μόνο η GPU σε αυτό που θέλω.Σκεφτόμουν να προβώ στην κατασκευή ενός htpc,οπότε θα το επισπεύσω,με την αγορά όμως καινούργιας CPU,Μητρικής,GPU και μνημών. Σου είναι εύκολο να μου δώσεις ένα πρόχειρο σύστημα βασισμένο σε μητρική που να υποστηρίζει ddr3 μνήμες με κόστος max 600 ευρώ? Αν δεν είναι εφικτό ας κοπεί η υποστήριξη της DDR3 μνήμης.Οι ανάγκες μου περιστρέφονται γύρω από τη θέαση βίντεο κατεβασμένα από Internet,720p και 1080p χ264.Αργότερα μόλις πέσουν οι τιμές θα πάρω και ένα BR αντιγραφικό.Συγνώμη για την ταλαιπωρία...

ΥΓ: Να προτιμήσω CORE DUO στα 3 ghz ή quad core στα 2,4 Ghz μιας και κάνω editing με την βιντεοκάμερά μου που είναι AVCHD?

Last edited:
Καμιά ταλαιπωρία , φυσικά υπάρχουν αντίστοιχα post

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=34

όπου έχουν δημοσιευθεί διάφορα μηχανάκια μελών ...

DDR3 είναι μόνο σαν μνήμη πολύ ακριβό ενώ με την μισή τιμή DDR2 έχεις τις ίδιες επιδόσεις ... Καλύτερα να τρως ένα ώριμο φρούτο παρά ένα φρούτο που δεν ξέρεις καν την γεύση του ...

Για το duo ή το quad , αυτό εξαρτάται από το software εαν είναι multi thread ή όχι ... Δεν γνωρίζω το software της sony , οπότε δεν ξέρω ... η επιλογή μου είναι core 2 duo , επειδή θεωρώ τον quad κατσαβιδάτο ( 2+2 )

οι επιλογές μου είναι

CPU E6750 γύρω στα 170 ευρώ
Mobo Asus P5K γύρω στα 90 ευρώ
Μνήμη 2x1 DDR2-800 στα 100 ευρώ
Κάρτα γραφικών 3850 στα 140 ευρώ
Κουτί οριζόντιο χωρίς πολλά φρουφρου 0 ευρώ ( εαν έχεις κάνα φίλο μοντελιστή , είναι υπόθεση 3-4 ωρών δουλειάς πάνω σε midi tower , τα έτοιμα είναι σκέτη ληστεία )
Σκληρό ο θεικός Western Digital 150 GB Raptor-X 200 ευρώ , αλλά ξεφεύγει , σκληρό βρίσκεις και με 80 ευρώ

700 σύνολο ( χωρίς κουτί ) 580 με φτηνό HDD , φυσικά μπορείς να διαλέξεις πιο φτηνό επεξεργαστή προκειμένου να κερδίσεις κάπου αλλού

ΥΓ έχω κάνει λάθος στην τιμή της μνήμης , έβαλα τα αγαπημένα μου supertalent , μπορείς να βρεις και πιο φτηνά κατά 30-40 ευρώ

Last edited:
Nίκο σε ευχαριστώ πάρα πολύ.Από κουτί και δίσκο είμαι καλυμμένος ευτυχώς.Πρόσθεσα και ένα καινούργιο τροφοδοτικό και βγάζω σύνολο 650 ευρώ με κάποιες μικροαλλαγές. Σε καμιά βδομαδούλα( αντε να πληρωθώ) θα έχω νέα!