Humax HDCI 2000

παιδια να σας ρωτησω κατι..απο που μπορω να αγορασω τον hd-c2000 στην χαμηλοτερη τιμη???Ας μου στείλει κάποιος pm...

τελικά ρε παιδιά τάβγαλε τα λεφτά του ο Humax. Τί να πώ από τις πιο καλές αγορές μου, μαζί με την τοποθέτηση του wave frontier. Έχω δει όλο το mundial, το γκραν πρι τον τελικό του cl όλα με καταπληκτική εικόνα!

Σε λίγο με βλέπω να μαθαίνω και γερμανικά όπως το πάω...

o humax aftos tha me kalypsei mellontika h na pwrimenw na vgei kai kanena allo montelo gia sygkrish???

Το μειονέκτημα για τον Humax είναι ότι "παίζει" μόνος του στην Ελληνική αγορά.
Στην Ευρώπη κυκλοφορούν και δεκτες της Pace και της Philips, στα ίδια χρήματα περίπου.
Για τον Humax ακούγονται διάφορα προβληματάκια και αφορούν το λογισμικό. Ηδη κυκλοφόρησε νέα έκδοση firmware για την εξάλειψη τους. Για τους άλλους δύο (Pace & Philips) δεν άκουσα κάτι, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται ότι δεν είναι και τόσο διαδεδομένοι.

Κοινή συνισταμένη αυτών των δεκτών είναι η έλλειψη σκληρού δίσκου για τις σχετικές εγγραφές.
Φυσικά όταν κυκλοφορήσουν δέκτες με σκληρό δίσκο αυτοί θα είναι ακριβότεροι απο του απλούς.
Πάντα θα υπάρχει αυτή η διάκριση.

Τεχνολογικά δεν αναμένεται κάποια συγκλονιστική αλλαγή.
Συνεπώς το πότε θα αγοράσεις είναι καθαρά δική σου επιλογή.
Σίγουρα θα κυκλοφορήσουν και άλλοι δέκτες στο μέλλον. Με σκληρό ή χωρίς το High Definition είναι μια συγκλονιστική υπόθεση..

wraia..me kalypses..fantazomai oti afta ta psiloprovlhmatakia tha diorthwnontai me to neo firmware..kai kati allo,,twra yparxoun orismena elefthera..epeidh einai h arxh...se ligo kairo omws den tha kleidwsoun ola??ti tha vlepw...

Δεν ξέρω τι περιμένεις απο κάποιον δέκτη.

Τα κωδικοποιημένα πληρώνεις και τα βλέπεις.
Αυτός είναι ο κανόνας.
Αν προσωρινά υπάρχει κάποια άλλη κατάσταση (τραβηγμένες κουρτίνες) απλά βολευόμαστε καλύτερα..

Γιά το θέμα προβλημάτων του humax, το BskyB που έχει δώσει 10.000 δέκτες PACE σε συνδρομητές του, το 30% απο αυτούς έχουν προβλήματα με σπασίματα στην εικόνα και στον ήχο. Το πρόβλημα θα λυθεί με firmware update που μάλλον θα αργήσει όπως λένε. Πιθανό αίτιο του προβλήματος είναι το HDCP που δεν λειτουργεί ομαλά με αρκετές τηλεοράσεις της αγοράς. Για philips δεν ξέρω τίποτα (ούτε πρόβλημα αλλα ούτε και τίποτα καλό) .

ΥΓ: Τελικά, δεν είναι άσχημος ο Χιουμαξάκος.....

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι και εγώ για τον δέκτη, αν μπορεί ας μου στείλει κάποιος π.μ που μπορώ να τον αγοράσω στην χαμηλότερη τιμή.

Ευχαριστώ.... :grinning-smiley-043
Νικόλας

Διαπίστωσα πως η συνύπαρξη T-REX super και IRDETTO με version 4 κάρτα NOVA δεν είναι η καλύτερη. Ανά 5 λεπτά κλειδώνει και ξεκλειδώνει η nova. όταν βγάλεις την t-rex όλα καλά. μαζί και οι δύο δυσκολέυονται.
Θα το παρακολουθήσω, αν και σπαστικό και θα ενημερώσω
Ας ενημερώσεις κάποιος για δικές του εντυπώσεις.

Η συνύπαρξη dragon 3.49 & παλια καρτα NOVA αδύνατη.
Μετα την 3.43 η dragon δεν κανει decode. Αναγκάζομαι να έχω και δευτερo module irdeto για decode NOVA.
Φαντάζομαι ακούσατε για τη νεα κάρτα irdeto 5 η οποια δεν θα δουλευει στα μπλέ modules irdeto αλλα στα νεα μώβ.
Εννοείται οτι ουτα τα ενσωματωμένα irdeto cams (HUMAX 5400) θα δουλεψουν χωρίς νεο firmware!

Ερώτηση.
Ακούω πολλά παράπονα για pixeliarisma και κολήματα στα κανάλια HD toy astra 19 Psosieben HD, SAT 1 HD, ASTRA 19 HD.
O τεχνικός του Μαντζαρίδη στη Θεσσαλονίκη λέι ότι το 99.9% των δεκτων HUMAX 2000HD έχει οριακή λήψη στα κανάλια αυτά και έχει προβλήματα. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί δεκτες 0.01% poy βγήκαν απο το εργοστάσιο με chip πιο ευαίσθητα και δεν έχουν κανενα πρόβλημα.
Αν ειστε απο τους τυχερούς χαμογελάστε. Αν ανηκετε στην συντριπτική πλειοψηφία μην στενοχωριέστε έρχεται λογισμικό που θα διορθώσει το πρόβλημα.

Αλλο νεο
Κυοφορείται κάρτα για τον Eutelsat 7E θα κοστίζει 200 ευρα και θα ανήγει 5 κανάλια HD μέχρι και το 2010. Πρόκειται για τα 5 κανάλια του EURO 1080 τα οποια θα αρχισουν να εκπέμπουν κωδικοποιημένα από το Φθινόπωπο. SΤη συμφωνία συμμετέχει η HUMAX ΕΛΛΑΣ, αλλα αναμένεται να ολοκληρωθεί μόλις ανέβει λίγο η ποιότητα σήματος του EUTELSAT στο ιχνος της χώρας μας.

NIKOS

Απάντηση: Re: Humax HDCI 2000

ilise said:
Η συνύπαρξη dragon 3.49 & παλια καρτα NOVA αδύνατη.
Μετα την 3.43 η dragon δεν κανει decode. Αναγκάζομαι να έχω και δευτερo module irdeto για decode NOVA.
Φαντάζομαι ακούσατε για τη νεα κάρτα irdeto 5 η οποια δεν θα δουλευει στα μπλέ modules irdeto αλλα στα νεα μώβ.
Εννοείται οτι ουτα τα ενσωματωμένα irdeto cams (HUMAX 5400) θα δουλεψουν χωρίς νεο firmware!

Ερώτηση.
Ακούω πολλά παράπονα για pixeliarisma και κολήματα στα κανάλια HD toy astra 19 Psosieben HD, SAT 1 HD, ASTRA 19 HD.
O τεχνικός του Μαντζαρίδη στη Θεσσαλονίκη λέι ότι το 99.9% των δεκτων HUMAX 2000HD έχει οριακή λήψη στα κανάλια αυτά και έχει προβλήματα. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί δεκτες 0.01% poy βγήκαν απο το εργοστάσιο με chip πιο ευαίσθητα και δεν έχουν κανενα πρόβλημα.
Αν ειστε απο τους τυχερούς χαμογελάστε. Αν ανηκετε στην συντριπτική πλειοψηφία μην στενοχωριέστε έρχεται λογισμικό που θα διορθώσει το πρόβλημα.

Αλλο νεο
Κυοφορείται κάρτα για τον Eutelsat 7E θα κοστίζει 200 ευρα και θα ανήγει 5 κανάλια HD μέχρι και το 2010. Πρόκειται για τα 5 κανάλια του EURO 1080 τα οποια θα αρχισουν να εκπέμπουν κωδικοποιημένα από το Φθινόπωπο. SΤη συμφωνία συμμετέχει η HUMAX ΕΛΛΑΣ, αλλα αναμένεται να ολοκληρωθεί μόλις ανέβει λίγο η ποιότητα σήματος του EUTELSAT στο ιχνος της χώρας μας.

NIKOS

Δηλαδή ο τεχνικός του Μαντζαρίδη παραδέχεται ότι οι συγκεκριμένοι δέκτες έχουν κάποιο "πρόβλημα" ???
Όχι τίποτα άλλο, αλλά κοντεύω να τρελλαθώ... Δεν μπορεί να έχω λήψη από Eutelsat W3A με 41% strength και 90-92% quality(!) στα 4 κανάλια του Euro1080 (10878V SR:17360), να έχω την καρτούλα του καναλιού (2 κάρτες για την ακρίβεια...!) και να μην μπορώ να δω ούτε 2 δευτερόλεπτα χωρίς σπασίματα στην εικόνα και στον ήχο....!!! :angry:
Και από την άλλη το Luxe HD στον ίδιο δορυφόρο (W3A) να παίζει άψογα με μόλις 84% quality... Το ίδιο άψογα μου παίζουν και τα γερμανικά Pro7 HD και Sat1 HD, Anixe HD , Astra HD με μόλις 36% strength και 78% quality...!!! :confused:

Αν είναι και έχει "πρόβλημα", να τους τον στείλω πίσω να μου τον αλλάξουν....!!!
:violent-smiley-030:

Εκτός αν με παραπέψουν στο: περίμενε "να ανέβει η ποιότητα σήματος του EUTELSAT στο ιχνος της χώρας μας."...δηλαδή Ζήσε Μάη μου.....