Humax IRCI 5400 Z: Πρόβλημα με Nova!

kostGX

New member
16 November 2012
4
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρίσκω (πρώτο ποστ)!

Λοιπον, απο το 2004 έχω τον αποκωδικοποιητή Humax IRCI 5400Z για να βλέπω Nova (είμαι συνδρομητής απο τότε) και όλα δούλευαν καλά μέχρι πριν μια-δυο εβδομάδες.

Ξαφνικά, ενω τα ελληνικά κανάλια όπως ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, ANT1, Skai, ALPHA, κλπ συνέχισαν (και συνεχίζουν) να δουλεύουν κανονικά, τα Novacinema(1/2/3/4), Novasports (1,2,...,6) και γενικότερα όλα τα επι πληρωμή κανάλια σταμάτησαν να μου δουλεύουν.

Όταν λέω σταμάτησαν να δουλεύουν εννοω ότι χωρίς να βγάζει κανένα error και ενώ δειχνει "κυκλοφορία" σήματος και ενώ το EPG δουλεύει κανονικότατα κατά τα άλλα βλέπω μια μαυρη οθόνη.

Δοκιμασα soft reset και φτου κι από την αρχή αναζητήσεις και πάει λέγοντας χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μπορεί κάποιος που να έχει κάποιες γνώσεις παραπάνω στο θέμα να με βοηθήσει παρακαλώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

drspiros

AVClub Addicted Member
Κάποιες συχνότητες της Νόβα έχουν αλλάξει symbol rate, από 27500 έχουν πάει στο 29900. Δες στο lyngsat ποιες είναι και άλλαξε τις τιμές πριν ξανακάνεις αναζήτηση.

kostGX

New member
16 November 2012
4
Σας ευχαριστώ και τους δύο για της γρήγορες απαντήσεις σας.

Πρώτον: Η αναζητήσεις μου ήταν φιξαρισμένες και με τον Συμβολορυθμο και με όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις και
Δεύτερον: Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι απο την στιγμή που δεν έχω αποκωδικοποιητή Nova και ότι *πρέπει* να αγοράσω τέτοιο αποκωδικοποιητή.

Ναι, σίγουρα είναι μία λύση, αλλά ειναι απο τις λύσεις πονάει χέρι, κόψει χέρι, και if worse comes to worst θα το κάνω, αλλά νομίζω με καταλαβαίνετε...

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Δουλευες με την μπλε η με την μωβ irdeto?
Μου βρωμαει προβλημα αποκωδικοποιησης. Εχεις αλλη μοντουλα να δοκιμασεις?
Νικος

kostGX

New member
16 November 2012
4
Συγγνώμη για την ασχετοσύνη αλλα τι ειναι το irdeto;

Ευχαριστω για την απάντηση.

kostGX

New member
16 November 2012
4
Α καταλάβα, ευχαριστω και για το μάθημα! Την κάρτα την βάζω στο slot!

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Δουλευες με την μπλε η με την μωβ irdeto?
Μου βρωμαει προβλημα αποκωδικοποιησης. Εχεις αλλη μοντουλα να δοκιμασεις?
Νικος

Εγώ με την μωβ έχω θέμα. Πχ, δεν μου ανοίγει το NS highlights

Last edited by a moderator:

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Ο δέκτης σου έχει ασυμβατότητα με τις πρόσφατες αλλαγές της Nova στις εντολές ECM. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλο δέκτη ή κάποια συμβατά CI modules. Για πόσο ακόμη θα δουλεύει και με αυτούς τους τρόπους, είναι άγνωστο.
Οι κάρτες πάντως δουλεύουν ακόμα σωστά σε Linux δέκτες με OSCAM+mgcamd.

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Εγώ με την μωβ έχω θέμα. Πχ, δεν μου ανοίγει το NS highlights

Δες αν εχει βγει καπου αναβαθμιση. Νομιζω και γω δυστυχως οτι οδευεουμε ολοταχως για παντρεμα μιας και ισως ακομα και τωρα οι μοντουλες δεν θα μπορουν να ακολουθησουν
Νικος

Last edited by a moderator:

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Ευχαριστώ Σεραφείμ. Εγώ έχω ΑΥΤΗ.
Τον τελευταίο καιρό έχω βολευτεί με μια X-CAM module. Τα παίζει όλα και χωρίς κολλήματα (και το NS HL). ;)
Απλά μερικές φορές βάζω πρώτα την IRDETO για να πάρει τα κλειδιά και μετά γυρίζω στην X-CAM. Όχι πάντα.

jpil

Supreme Member
13 March 2010
4,010
Πειραιάς - Αιγάλεω
Ο δέκτης σου έχει ασυμβατότητα με τις πρόσφατες αλλαγές της Nova στις εντολές ECM. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλο δέκτη ή κάποια συμβατά CI modules. Για πόσο ακόμη θα δουλεύει και με αυτούς τους τρόπους, είναι άγνωστο.
Οι κάρτες πάντως δουλεύουν ακόμα σωστά σε Linux δέκτες με OSCAM+mgcamd.

Έχω τον ίδιο δέκτη με τον φίλο και η κάρτα δουλεύει κανονικότατα!

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Τότε το firmware που χρησιμοποιείς έχει καλύτερη irdeto εξομοίωση από του φίλου. Θα βοηθούσε τον φίλο αν ανέφερες την έκδοση του firmware που έχεις περασμένο.