Hyundai i10 1.2 vs Ford Ka 1.2

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,527
Γλυφάδα
Πρέπει να αποφασίσω άμεσα ποιό από τα δύο?

Η λογική, η τιμή, οι επιδόσεις, ο εξοπλισμός και η άνεση λένε Hyundai

το πάτημα στο δρόμο, η οδηγική αίσθηση, η αισθητική και η εμφάνιση (έσω-έξω) λέει Ford.

Τί μου προτείνετε?

Φανατικός Fordάκιας.... μετά από 2 κατά σειρά focus.

Το Κa είναι ό,τι είναι το Fiat 500 με καλύτερη οδική συμπεριφορά. Οι οριακά μεγαλύτερες επιδόσεις του i10 είναι κάτι που δε χρειάζεσαι σε ένα αυτοκίνητο πόλης... Το να οδηγείς ένα κουκλί όμως ποτέ δε θα σε χαλάσει!! Όπως δε θα σε χαλάσει το ότι κρατάει όσο μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητα.

Με την Κορέα ποτέ δεν τα πήγαινα καλά.... παρόλο που είναι εξαιρετικά τίμια αυτοκίνητα δε μου κάθονται με τίποτα στο μάτι..

Ka από μένα ασυζητητί...

maestro, γιατι το Κα καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο το 500 αν ειναι το ιδιο αυτοκινητο? Την κανει την διαφορα αυτη η αεροδυναμικη που ειναι διαφορετικη η κατι αλλο? Αν εχουν διαφορετικες συμπεριφορες τοτε θα πρεπει να ειναι παρομοια αυτοκινητα και οχι τα ιδια! Απλα μερικες σκεψεις, ισως να μην καταλαβαινω καλα Ελληνικα βεβαια.

maestro, γιατι το Κα καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο το 500 αν ειναι το ιδιο αυτοκινητο? Την κανει την διαφορα αυτη η αεροδυναμικη που ειναι διαφορετικη η κατι αλλο? .

Είναι το ίδιο πάτωμα και τα ίδια μηχανικά μέρη πάνω κάτω, αλλά είναι διαφορετικά ρυθμισμένη η ανάρτηση.

Τάδε έφη Autocar, εγώ είμαι άσχετος απλά επειδή είχα διαβάσει το review μεταφέρω όσα έγραφαν...

μολις τωρα διαβαζω παραληλλα σε αλλο φορουμ μια κριτικη απο το autocar για την Μιτο, (ειδες συμπτωση)? και τα επιχειρηματα τους ειναι απαισια καθως και η γλωσσα τους, πολυ χαμηλου επιπεδου δημοσιογραφια, αν την αποκαλει κανεις δημοσιογραφια! μαλιστα σε ενα σημειο γραφουν κατι που το αναιρουν σε αλλο! Το ΙQ αυτου που γραφει ειναι απελπιστικα χαμηλο!
Οχι οτι δεν εχει καλη συμπεριφορα ο Κα, αν και τα τεστ του 500 δειχνουν ενα πολυ καλο μικρο αυτοκηνητο της κατηγοριας, αλλα η μικρη διαφορα στην ρυθμιση ειναι για να εξυπηρετησει την Αγγλικη αγορα που η ασφαλτος τους ειναι πολυ χειρωτερη απο την Ευρωπαικη, απλα εχουν πολλες τρυπες. Αν εννοεις αυτο τοτε το 500 θα επρεπε να ηταν καλυτερο για ποιο δυναμικη οδηγηση! Ειχα οδηγησει το Σπορτκα οταν ειχε βγει, πανε αρκετα χρονια τωρα και μου εκανε καλη εντυπωση, ισως το καλυτερο καθημερινο σπορτ της καηγοριας, φυσικα πολυ ποιο πισω απο την Αλφασουντ σε οτι αφορα ακριβεια και αισθηση και συμπεριφορα γενικα. Τοτε ομως ειχα 185/60 για λαστιχα στην Αλφασουντ μου.

έκανα test drive και στα δύο αυτοκίνητα.Και τα δύο είναι πολύ καλά, έχουν δύναμη και κρατήματα.Παρόλα αυτά όμως το ΚΑ σου δίνει την αίσθηση οτι οδηγείς ένα μεγαλύτερο και πιο στιβαρό αυτοκίνητο. Ακόμα και στο κλείσιμο της πόρτας σου δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο.

Όσο για την εμφάνιση, εκεί το ΚΑ κυριαρχεί κατα κράτος.

Πιστεύω ότι όλα τα Κορεάτικα αυτ/τα είναι ακριβά σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά, καθώς το κόστος παραγωγής τους είναι πολύ χαμηλότερο από αυτών. Ακόμη και αυτά που φτιάχνονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υψηλότερο κόστος παραγωγής, οπότε αν θεωρήσουμε ότι έχουν το ίδιο κόστος πρώτων υλών θα έπρεπε να είναι φθηνότερα. ΙΜΗΟ.

Τώρα από πλευράς αισθητικής, αν και υποκειμενική, το Κα είναι πιο όμορφο, καλύτερα φτιαγμένο και σίγουρα πιο αποδεκτό για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Έχει και 5 χρόνια εγγύηση αν δεν κάνω λάθος. Από πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς οι Κορεάτες χρειάζεται να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω.

Κα λοιπόν ..δαγκωτό.

το πάτημα στο δρόμο, η οδηγική αίσθηση, η αισθητική και η εμφάνιση (έσω-έξω) λέει Ford.

Τί μου προτείνετε?

και τα 2 ! :flipout:

είναι όπως τα λες , τυγχάνει να έχω ενα φορντ εσκορτ και ένα Hyundai atos
10 ετίας και βάλε και τα 2

το φορντ μυρίζει μάστορα κάθε 3 και λίγο αλλά το πάτημα στο δρόμο είναι λιμουζινάτο , το δέ Hyundai αλλάζει μόνο λάδια ... αν το θυμηθώ ....

100.000 χλμ έχει το κορεάτικο
130 το γερμανικό

πάρε Hyundai

τα οχήματα πλέον είναι αναλώσιμα , σαν τα κομπιουτερ ένα πράγμα , περισσότερα δίνεις περισσότερα χάνεις

Συγνωμη για το off topic post που κανω στην συζητησης σας αλλα μηπως ξερει κανεις καποιο συνεργειο(Αθηνα-οχι αντιπροσωπειας) για opel.
Πρεπει να αλλαξω πολλαπλασιαστη και αν παω στον Καλτσουνη, το κουστουμακι ειναι πανω απο 200 ευρω.
Συγνωμη για παλι για το off.

το πάτημα στο δρόμο, η οδηγική αίσθηση, η αισθητική και η εμφάνιση (έσω-έξω) λέει Ford.Τί μου προτείνετε?

Ξέχασες, κάτι που για μένα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση.
Επίσημο δίκτυο και ανταλλακτικά.
Το Hyundai, είναι μακράν μπροστά -bye-

καταρχήν το hyundai είναι hyundai και το Ford είναι FIAT ...

εαν βάλεις πάνω κάτω τα ίδια extra που έχει έτοιμο το 500 είναι πολύ κοντά σε κόστος , οπότε θα προτιμούσα το 500 με το city button

για το huyndai δεν έχω άποψη , αλλά άμα είναι ένα βελτιωμένο atos , δεν μου αρέσει το παλιό , άρα ούτε και το καινούριο ...

Τελικά δόθηκε η παραγγελία γι αυτό που αισθητικά, μέσα-έξω, μας άρεσε (οικογενειακώς) πιο πολύ.

FORD Ka!!!!

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας.