Hyundai T7 7"

28 June 2006
2,941
Το έχω καμιά βδομάδα, δεν έχω προλάβει να πολυασχοληθώ, σε πρώτη φάση αρχικές εντυπώσεις:
1. Δουλεύει
2. Είναι πολύ γρήγορο. Σύγκριση -όχι δίπλα δίπλα- με το samsung της προσφοράς της vodafon. Η διαφορά είναι εμφανής, έστω κι αν οι δοκιμές απέχουν μια μέρα η μία από την άλλη. Πιο γρήγορο ακόμα και από το Toshiba των 10" που είχε προσφορά το media markt -σύγκριση που έγινε ταυτόχρονα και με τις 2 συσκευές.
3. Απόκριση οθόνης άριστη. Ποιότητα γυαλιού μου μοιάζει λίγο προβληματική, θα το ψάξω περαιτέρω. Ευκρίνεια μου φάνηκε χειρότερη και από τα 2 προαναφερθέντα, παρά την υπερυψηλή ανάλυση. Όπως είπα και πριν, υποψιάζομαι πρωτίστως το τζάμι.
4. Wifi στις καφετέριες που το δοκίμασα , παραπάνω από καλό, σε σύγκριση και με το παλιό μου καρφουροτάμπλετ και με το motorola atrix τηλέφωνό μου.
5. Παρά τους 2+ βαθμούς πρεσβυωπίας μου, είναι για μένα το σωστό μέγεθος. Δεν πιάνεται το χέρι σου αν το κρατήσεις πάνω από 5' όπως με το 10άρι. Με αυτό έπρεπε να βρώ πατέντα για να το χρησιμοποιώ: Το στήριζα στο διακοσμητικό κερί (αν ήταν αρκετά βαρύ) που συνήθως έχουν τα μαγαζιά και στην άκρη του που ακούμπαγε στο τραπέζι έβαζα ένα κομματάκι πλαστελίνη.
Μια-δυο βάσεις που δοκίμασα,είχαν ηλιθιωδώς γωνία στήριξης 45 μοιρών. Άχρηστη, αν το τραπέζι είναι ψηλότερο από τα γόνατά σου. Για τον καναπέ στο σπίτι δεν το συζητάμε: Ποτέ δεν μπόρεσα να βολευτώ με το 10άρι.

6. Παιγνίδια κλπ δεν ξέρω και ούτε πρόκειται. Χρησιμοποιείται μόνο για σερφάρισμα και ανάγνωση.

7. Διάρκεια μπαταρίας: Υπέρ αρκετή για την παραπάνω χρήση, ακόμα κι να βγάλεις ρίζες στο μαγαζί και σε πετάξουν τελικά έξω. Με φρέσκια μπαταρία πάνω από 3 ώρες- παραπάνω δεν αντέχεις να κάτσεις ούτως ή άλλως.

8. Κόστος: 119 ευρώ συνολικά από merimobiles με αποστολή μέσω singapοre post. Χρόνος: 2 εβδομάδες. Τελωνείο: Τη γλιτώσαμε.

9.Ποιότητα κατασκευής: Τριζάτη. Ψυχολογικό θέμα, παρά πρακτικό. Δεν έχω σκοπό να το σφίγγω μέχρι να λυγίσει, δεν είναι όργανο γυμναστικής για προπόνηση μπρα ντε φερ. Απλά το κρατάς φυσιολογικά και το πιέζεις με το δάχτυλο (πολύ απαλά, δεν είναι τουμπερλέκι, γι αυτό άλλωστε λέγεται και touch και όχι push screen).

10. To do list: Αν δουλεύει ακόμα μετά τη λήξη της εγγύησης, θέλω να του εγκαταστήσω ένα 3G modem μέσω OTG καλωδίου. Τότε θα είναι και το απόλυτο όπλο για τις διακοπές.
Προς το παρόν δεν το πειράζω, μιας και πρέπει μάλλον - δεν το έχω ψάξει- να είσαι root για να τα κάνεις αυτά. Όχι, δεν έχω δει ακόμα αν είναι ήδη ρουταρισμένο, θα το κοιτάξω, χλωμό μου φαίνεται όμως γιατί δεν επιτρέπει να απεγκαταστήσεις τις κινεζοεφαρμογές.

Re: Hundai T7 7"

Eχω το Τ7s , 140 ευρω πριν 15 μερες (η διαφορα ειναι οτι εχει καλυτερη καμερα, 2 GB ram και 16 gb rom αλλα τελικα ελαφρως χειροτερη μπαταρια) ειναι η τεταρτη "κινεζια" μετα απο ενα 9,7" pipo M1 , 7" ainol fire και 5,3" hero 9300+ κινητο. Το μονο ουσιαστικα παραπονο ειναι η απογοητευτικη, για μενα μπαταρια, γιατι δεν κραταει με την χρηση που του κανω, πανω απο 4 ωρες ενω τα αλλα tablet μου, πιανουν ανετα 8 ωρες με ιδια ακριβως χρηση.
Στο slatedroid.com και στο myphone.gr υπαρχουν νηματα για το tablet.
Eνημερωτικα το Τ7s εχει 1280χ800 7" οθονη ,2 gb ram ,16 gb rom ,τετραπυρινο samsung exynos 4412 επεξεργαστη στα 1.4 Ghz ,5 mp καμερα, GPS και 2800 mAh (πραγματικη) μπαταρια στο antutu "πιανει" πανω απο 14000 βαθμολογια και με πειραγμα πανω απο 17000 . Η εκδοση αndroid ειναι η 4.0.4 και αναμενεται η 4.2.2 που υπαρχει μονο για το Τ7 αλλα εχει προβληματακια.Μπουταρει σε 20 δευτερολεπτα.
Αν μπορουσα να βαλω τα "εσωτερικα" του Τ7s ,εκτος απο την μπαταρια στο ainol ....θα το εκανα χθες.

Re: Hundai T7 7"

To tablet ειναι απο το κινεζικο τμημα της κορεατικης Hyundai (hyundai-digital.cn ,το site εχει προσβαση μονο απο ip κινεζικα ,εκτος αν πατε απο proxy)....αν θελει καποιος ας διορθωσει τον τιτλο.

Απάντηση: Re: Hundai T7 7"

To tablet ειναι απο το κινεζικο τμημα της κορεατικης Hyundai (hyundai-digital.cn ,το site εχει προσβαση μονο απο ip κινεζικα ,εκτος αν πατε απο proxy)....αν θελει καποιος ας διορθωσει τον τιτλο.

Τι διόρθωση χρειάζεται ο τίτλος?

Πρόβλημα με το hyundai: Το σύνδεσα με ανταπτοράκι και 3 μέτρα hdmi καλώδιο σε μια Samsung 40' που -βλακωδώς- αγόρασα προ 3ετίας και πάπαλα: Μια καταπράσινη οθόνη. δοκίμασα όλες τις εισόδους της τι-βι (4), αποτέλεσμα το ίδιο. Οι αποκωδικοποιητές και τα media players που έχω συνδέσει κατά καιρούς, έπαιζαν όλα κανονικά.
Καμιά ιδέα?

Σρυ για το οφτοπικ του μηνύματος μου ο πρώτος μου Η/Υ ήταν ένας 8086 Hyundai που δούλεψε απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια, χαίρομαι που βλέπω σιγά σιγά την εταιρία να μπαίνει σε αυτές τις αγορές πιο δυνατά...

Re: Απάντηση: Hyundai T7 7"

Πρόβλημα με το hyundai: Το σύνδεσα με ανταπτοράκι και 3 μέτρα hdmi καλώδιο σε μια Samsung 40' που -βλακωδώς- αγόρασα προ 3ετίας και πάπαλα: Μια καταπράσινη οθόνη. δοκίμασα όλες τις εισόδους της τι-βι (4), αποτέλεσμα το ίδιο. Οι αποκωδικοποιητές και τα media players που έχω συνδέσει κατά καιρούς, έπαιζαν όλα κανονικά.
Καμιά ιδέα?

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν φταίει το hyundai, γιατί σε μένα που φοράει την 4.2.2 που έχει τα προβλήματα της, δίνει εικόνα και ήχο απλά δεν γεμίζει όλη την οθόνη, αφήνει λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά, σε μια Samsung plasma. H 4.0.4 λογικά δεν έχει πρόβλημα. Σε άλλη τηλεόραση και κυρίως με ένα μικρότερο ΕΝΙΑΙΟ καλώδιο mini hdmi - hdmi, εγώ έχω ένα 1.5 μέτρο, θα παίξει κανονικά. Προς το παρόν δοκίμασε να συνδέσεις πρώτα το καλώδιο στο ταμπλετακι και μετά στην είσοδο της τβ μήπως και δουλέψει....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Hyundai T7 7"

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν φταίει το hyundai, γιατί σε μένα που φοράει την 4.2.2 που έχει τα προβλήματα της, δίνει εικόνα και ήχο απλά δεν γεμίζει όλη την οθόνη, αφήνει λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά, σε μια Samsung plasma. H 4.0.4 λογικά δεν έχει πρόβλημα. Σε άλλη τηλεόραση και κυρίως με ένα μικρότερο ΕΝΙΑΙΟ καλώδιο mini hdmi - hdmi, εγώ έχω ένα 1.5 μέτρο, θα παίξει κανονικά. Προς το παρόν δοκίμασε να συνδέσεις πρώτα το καλώδιο στο ταμπλετακι και μετά στην είσοδο της τβ μήπως και δουλέψει....

Σωστός με το ΕΝΙΑΙΟ καλώδιο. Δεν το δοκίμασα, αλλά κουνώντας λίγο το ανταπτοράκι παίζει κανονικά. Μπελάς βέβαια, γιατί η τηλεόραση χρειάζεται χρόνο για να συγχρονίσει, οπότε το να το πετύχεις είναι θέμα τύχης. Με το hdmi zoom γεμίζει και την οθόνη. Thanks για την ιδέα, δεν θα μου περνούσε από το μυαλό ότι το καλώδιο μπορεί να μην κάνει καλή επαφή.

Ωραίος χαίρομαι που βρήκες λύση... μήπως έχεις καμιά ιδέα πώς θα γεμίσω την δικιά μου εικόνα που η 4.2.2 δεν έχει καθόλου hdmi επιλογές ; Ξέρω..... να γυρίσω στην 4.0.4 :flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Hyundai T7 7"

Ωραίος χαίρομαι που βρήκες λύση... μήπως έχεις καμιά ιδέα πώς θα γεμίσω την δικιά μου εικόνα που η 4.2.2 δεν έχει καθόλου hdmi επιλογές ; Ξέρω..... να γυρίσω στην 4.0.4 :flipout:-bye-

Αφού το ξέρεις ήδη.. τι πήγες κι έμπλεξες με νέες - ανώριμες - εκδόσεις? :ernaehrung004: