Η επανακυκλοφορία του ΗΧΟΥ

Καλημέρα σε όλους

Ανοίγω το παρόν νήμα, με σκοπό να ενημερώσω για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το περιοδικό.

Όπως είναι γνωστό λοιπόν, ο "ΗΧΟΣ" ξανακυκλοφόρησε. Επετειακό τεύχος με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του (Απρίλιος 1973). Υπό νέα εκδοτική διεύθυνση, αυτή τη φορά, με εκδότη-διευθυντή τον ίδιο τον πρώην αρχισυντάκτη του, τον Φώτη Φωτιάδη.

Ο βασικός κορμός της συντακτικής ομάδας παραμένει σχεδόν ο ίδιος:

Εκδότης-Διευθυντής: Φώτης Φωτιάδης
Αρχισυντάκτης: Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Μουσικός Τομέας: Σωκράτης Παπαχατζής

Συνεργάτες (εννοεί συντάκτες με "ελεύθερη σχέση"?):
Γιάννης Αλεξίου
Αθαν. Βαβλίδας
Βαγγ. Βασιλόπουλος
Ηλίας Δημόπουλος
Νίκος Δοντάς
Χρήστος Δουκάκης
Μανώλης Καστρουνής
Ken Kessler
Μάνος Μπούρας
Θέμης Ντάλλας
Παναγ. Παναγόπουλος
Λεωνίδας Πλακούτσης
Χάρης Συμβουλίδης
Κανέλλος Τερζής
Ρωμανός Τερζής
Κυριάκος Οικονόμου
Νίκος Οικονόμου
Στέλιος Τζιρίτας
Δημήτρης Τσάλλας
Παναγ. Χατζησάββας
Νίνα Ρήγα

Ειδική Σύμβουλος: Σόφη Καββαθά

Εκδοτικός Οίκος: ΕΝ ΣΟΦΙΑ PRESS

[U]www.hxoseikona.gr[/U]

Το παλιό site του "ΗΧΟΥ", όταν αυτός έβγαινε από τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, παραμένει ενεργό ακόμα και παραπέμπει στα μέχρι τη διακοπή του τεύχη, με τελευταίο το τεύχος του Ιανουαρίου του 2013 (#477). Η ιστοσελίδα του νέου ΗΧΟΥ είναι:

[U]www.hxos.gr[/U]

Σύμφωνα με το editorial του ίδιου του Φ. Φωτιάδη, η επανακυκλοφορία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης εκδοτικής προσπάθειας (άλλωστε στη στήλη που αναφέρονται τα στοιχεία του περιοδικού, πρώτο όνομα, ως "ΙΔΡΥΤΗ" φιγουράρει αυτό του Β. Καββαθά, ενώ παραμένει - όπως έγραψα παραπάνω - η Σόφη Καββαθά, ως Ειδική Σύμβουλος). Το θέμα είναι ότι το επανακυκλοφορήσαν τεύχος έχει αριθμό 480 (Ιούλιος-Αύγουστος 2013), ενώ αναζητούνται ως σπάνια, ή ακόμα και μη εμφανισθέντα είδη, τα τεύχη 478 και 479, αν θεωρήσουμε ότι το τεύχος 477 του Ιανουαρίου κυκλοφόρησε κανονικά και σε πανελλαδική διανομή.

Η νέα ιστοσελίδα πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και σχετικά πλούσια και αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη σε αυτήν.

Στο τωρινό τεύχος δοκιμάζονται και παρουσιάζονται:

- 5 μοντέλα ηχείων (Goldenear Triton Three, Rois Acoustics Status 8.3, Ηχομπάρα Philips Fidelio HTL9100, Martin Logan Montis, Magnepan MG 1.7)
- TV Sony Bravia KDL-46W905A
- 3 Ολοκληρωμένοι Ενισχυτές (Wadia Intuition 01, Teac AI-501DA, Krell S-550i)
- 3 Ενισχυτές AV (Pioneer VSX-922, Yamaha RX-730, Harman Kardon AVR-370)
- Πικάπ HANSS T-20
- Ακουστικά AKG K935
- Δικτυακό Player AYON S 3
- Βιντεοκάμερα JVC GC-PX100
- Tablet Sony Xperia Tablet Z
- Ομαδικό Test Εξελιγμένων Smartphones
- Ξεχωριστό test Smartphone HUAWEI Ascend P6 (εκ Κίνας, βεβαίως)

Επίσης, υπάρχουν ξεχωριστοί τομείς για τη Μουσική Κίνηση, για Βινύλια, CDs, Blu-Rays, FLAC κλπ.

Ακόμα, υπάρχουν ξεχωριστές επετειακές συνεντεύξεις των:

Γιώργου Καμπουράκη (πρώτου διεθυντή του ΗΧΟΥ)
Θ. Σπίνουλα (The Lab Man)
Δημήτρη Καλατζή και Jane Doe (μουσικό τμήμα)

Τέλος, υπάρχουν στήλες αφιερωμένες στα 40 χρόνια του περιοδικού, σε εταιρείες και προϊόντα που πρωτοεμφανίστηκαν μαζί με το πρώτο τεύχος του ΗΧΟΥ, και οι γνωστές μόνιμες στήλες με τους Πίνακες Δοκιμών, τις Αγγελίες, το Archi-Tech (παρουσιάσεις χώρων) κλπ.

Καλημέρα από τη Νάξο και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλους

(Και το εξώφυλλο)

HXOS-480.jpg

-

Last edited:
Mακαρι να παει καλα αλλα πιστευω οτι ο εντυπος τυπος εχει πεθανει προ πολλου στην Ελλαδα -και στον κοσμο γενικοτερα-.

Απλα καποιοι που μεγαλωσαμε με αυτον αρνουμαστε να δεχθουμε την πραγματικοτητα.

Απάντηση: Re: Η επανακυκλοφορία του ΗΧΟΥ

Mακαρι να παει καλα αλλα πιστευω οτι ο εντυπος τυπος εχει πεθανει προ πολλου στην Ελλαδα -και στον κοσμο γενικοτερα-.

Απλα καποιοι που μεγαλωσαμε με αυτον αρνουμαστε να δεχθουμε την πραγματικοτητα.

Τη δεχόμαστε,αλλά πονάει!

[U]www.hxoseikona.gr[/U]

Το παλιό site του "ΗΧΟΥ", όταν αυτός έβγαινε από τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, παραμένει ενεργό ακόμα και παραπέμπει στα μέχρι τη διακοπή του τεύχη, με τελευταίο το τεύχος του Ιανουαρίου του 2013 (#477). Η ιστοσελίδα του νέου ΗΧΟΥ είναι:

[U]www.hxos.gr[/U]

-

Προς Διαχειριστές:

Ει δυνατό, αφαιρέστε τα underline tags από τα 2 URLs, ο browser τα συμπεριλαμβάνει στο URL.
Και αντιστρέψτε τα URLs, είναι λάθος: το παλιό είναι το www.hxos.gr ενώ το καινούργιο είναι το www.hxoseikona.gr

Δικό μου το λάθος (η βιασύνη της πληκτρολόγησης...)

.....

[U]www.hxoseikona.gr[/U]

[U]www.hxos.gr[/U]

Προς Διαχειριστές:

Ει δυνατό, αφαιρέστε τα underline tags από τα 2 URLs, ο browser τα συμπεριλαμβάνει στο URL.
Και αντιστρέψτε τα URLs, είναι λάθος: το παλιό είναι το www.hxos.gr ενώ το καινούργιο είναι το www.hxoseikona.gr

Mea Culpa!

Κανονικά έπρεπε να γράψω, ως φυσική συνέχεια της πρότασης που αναφέρεται στο παλιό site του ΗΧΟΥ:

Η ιστοσελίδα του παλιού ΗΧΟΥ είναι:

[U]www.hxos.gr[/U]

Άλλωστε, η ιστοσελίδα του νέου ΗΧΟΥ αναφέρεται στην αμέσως πιο πάνω γραμμή. Αλλά ο δαίμων του πληκτρολογίου κάνει τα δικά του ενίοτε....

Τέλος, την υπογράμμιση την έβαλα με σκοπό την επισήμανση των links, γιατί καμιά φορά (και ανάλογα με το forum skin, που επιλέγει ο χρήστης-μέλος) μέσα σε μακροσκελή κείμενα, τα links μπορεί να περνούν απαρατήρητα σε πρώτη ανάγνωση. Πάντως, απολογούμαι αν για κάποιους η υπογράμμιση επιφέρει προβλήματα ανάγνωσης (αν και νομίζω ότι μάλλον δεν προξενεί προβλήματα).
-

Εμένα το νέο τεύχος μου φάνηκε τουλάχιστο πλούσιο. Και το νέο site εννοείται πολύ καλύτερο σε σχέση με το παλιό. Όπως και να έχει εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα

αδιαφόρησα για τον "νέο" ήχο.
Αγόρασα όμως σήμερα τους 4Τ, όπου στα βιαστικά εκείνο που παρατήρησα ήταν η ΠΛΗΡΗΣ απουσία του ΚΚ και του ονόματός του.
Αναφέρουν κάπου μόνο κάτι γιά νόμιμη χρήση σήματος.
Αναφέρεται ξεκάθαρα "δεύτερη περίοδος - τρίτο τεύχος" και το ίδιο το τεύχος διακρίνεται για το παλιό αδιάφορο (πλην γνώριμο) ύφος των τελευταίων χρόνων επί εκδόσεων Λυμπέρη.
Για τα προσχήματα ο Χατζηπαναγιώτου εμφανίζεται στο τιμόνι.

γιατί 4Τ και όχι ήχο?
επειδή απλά θεωρώ ότι στους πρώτους δεν μπορούν να μου πουλήσουν φύκια

Δεν νομίζω ότι θέλει κάποιος να σου πουλήσει κάτι. Εξάλλου εσύ αποφασίζεις τι θα αγοράσεις.....

εγώ αγόρασα το επετειακό τεύχος του ΗΧΟΥ και πραγματικά του εύχομαι να τα καταφέρει στις δύσκολες για όλες μας μέρες που ακολουθούν

Το περιοδικό το αγοράζω από τη στιγμή που το ανακάλυψα πριν αρκετά χρόνια και από τότε το αγοράζω συνεχως και θα το αγοράζω. Η παρέα που μου έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Το πρώτο τεύχος που είχα αγοράσει, θυμάμαι ότι είχε μια συνέντευξη από τις ΤΡΥΠΕΣ με αφορμή τον δίσκο ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ 13ο ΟΡΟΦΟ. Από τότε πραγματικά διάβαζα το κάθε τεύχο 2-3 φορές. Ονειρευόμουν συστήματα που ποτέ δεν μπόρεσα να αποκτήσω και το κομμάτι της δισκοκρτικής με βοήθησε να αποκτήσω πολλά νέα ακούσματα.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα κάποια τεύχη ήταν σούπερ και κάποια αδιάφορα. Αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό περιοδικό, ένας καλός φίλος όπως ανέφερα παραπάνω και σίγουρα οι προτάσεις του δεν μπορούν να είναι σύμφωνες με όλους μας.

Η δική μου άποψη είναι ότι, όποιος θέλει αγοράζει το περιοδικό και όποιος δεν θέλει ας μη το αγοράσει. Αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι να μηδενίζουμε τα πάντα και ειδικά τα νέα ξεκινήματα κάποιων ανθρώπων στις μέρες που ζούμε.

Επι την ευκαιρία, πιστεύω ότι έχουμε σαν χώρα λαμπρούς επιστήμονες στον χώρο αυτό και έχουμε αποκτήσει κατάλληλη παιδεία ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε επιτέλους τη δική μας βιομηχανία ήχου. Δουλεύω σαν μηχανικός στην ελληνική βιομηχανία παραγωγής διαφόρων προιόντων που όλοι έχετε στα σπίτια σας, και πραγματικά θα ήθελα να δω μια ελληνική βιομηχανία πρωτοπόρα στο κομμάτι του ήχου. Τι παραπάνω πχ έχουν οι Δανοί?

Συγνώμη για το off topic, θα μπορούσα να γράψω περισσότερα, αλλά δεν έχω τα κουράγια.