Η ερώτηση των 100.000 . Ποιά τηλεόραση, οεο;

Sutorcen

New member
24 March 2010
12
Καλησπέρα και καλή χρονιά

Αφού διάβασα ένα καρό reviews από ειδικευμένα site. Αφού ξεψάχνισα τα customers reviews σε Amazon και άλλα e-shops. Αφού διάβασα αμέτρητες αναλύσεις για LCD vs LED vs Plasma. Πειράζει που ακόμα είμαι μπερδεμένος;

Για αυτό είπα να απευθυνθώ σε εσάς.

Αυτή τη στιγμή διαθέτω μια Samsung LCD 26”.

Θέλω μια τηλεόραση 42” με 46” να μην περνάει τα 1200 ευρώ. Να έχει καλό response time διότι θα συνδεθεί με PS3 και θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για gaming και ταινίες HD.

Η συνθήκες θέασης θα είναι οι εξής. Η απόσταση από τον καναπέ θα είναι στα 2.5 μέτρα. Συνήθως με φώς (ψυχρό) αναμμένο (στο ταβάνι και όχι κρεμασμένο φως) ανάμεσα σε μένα και την τηλεόραση. Όταν είναι σβηστό το φως υπάρχει μια Living Color λάμπα (συνήθως σε ένα ελαφρύ πράσινο) πίσω και δεξιά μου και φέγγει στον τοίχο.

Έτσι όπως είναι τώρα τα μάτια μου είναι στην ευθεία του πάνω μέρους της τηλεόρασης. Η τηλεόραση Ακουμπάει στο σύνθετο δηλαδή.

Σκέφτομαι να την κρεμάσω στον τοίχο οπότε και τα μάτια μου θα είναι σε ευθεία με την μέση της οθόνης και η απόσταση θα αγγίξει τα 3 μέτρα. Τι λέτε;

Είμαι ανάμεσα σε Sony και Samsung. Τι προτείνετε; Τι panel θα πρέπει να έχει η τηλεόραση (εννοώ κωδικό);

Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω εκθεσιακό μοντέλο μιας και τα δίνουν σχεδόν μισοτιμής αλλά θέλει τρελό ψάξιμο να βρει κανείς το μοντέλο που θέλει. Τι λέτε για την αγορά εκθεσιακών;

Βασικό. Δεν θέλω 3D.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :)

Μοντέλα που μου άρεσαν μέχρι τώρα:

Samsung UE46C6620UW
Sony KDL-46EX710
Panasonic TX-P46S20 Viera

Last edited:
Εάν είναι lcd να έχει s-pva,για plasma δεν έχεις πρόβλημα.Εγώ σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα και την Samsung PS50C6900,που με λίγο προσεκτική χρήση έχει πολύ καλύτερη εικόνα από τις αντίστοιχες lcd.Αλλιώς περιμένεις τα καινούρια μοντέλα σε 1-2 μήνες.

Η Samsung PS50C6900 είναι 3D και δεν δίνω λεφτά σε μια τεχνολογία που πάνε να μας την επιβάλουν με το ζόρι. :)

Όταν εννοείς προσεκτική χρήση φαντάζομαι εννοείς όχι στάσιμες εικόνες για πολύ ώρα. Αλήθεια με τα σήματα των καναλιών, τι γίνετε σε μια Plasma;

Η απόσταση θέασης σου ορίζει 50άρα. Για πιο οικονομική λύση υπάρχει και η LG50pk550 με μέτρια προς καλή εικόνα. Επίσης και Panasonic G20 50άρα είναι υποψήφια.

Η Samsung PS50C6900 είναι 3D και δεν δίνω λεφτά σε μια τεχνολογία που πάνε να μας την επιβάλουν με το ζόρι. :)

Όταν εννοείς προσεκτική χρήση φαντάζομαι εννοείς όχι στάσιμες εικόνες για πολύ ώρα. Αλήθεια με τα σήματα των καναλιών, τι γίνετε σε μια Plasma;

To 3D άσε το σαν μελλοντικό feature εάν δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις.Ακριβώς αυτό εννοώ.Η G20 έχει ελαφρώς καλύτερη εικόνα,αλλά σε σχεδίαση είναι λίγο... ''γκουμούτσα''!

Τι να σου πω… το 3D μου έχει κάτσει πολύ στραβά. Ειδικά από την στιγμή που ίδιες τηλεοράσεις μεταξύ τους έχουν διαφορά πολλών εκατοντάδων ευρώ μόνο και μόνο επειδή έχουν 3D. Χώρια ότι το 3D χωρίς γυαλιά είναι προ των πυλών.

Αυτό με το design τον Viera είναι όντως κάπως. Έλα όμως που έχουν πολύ καλή τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα LED. Αλλά έχουν πολύ λιγότερα features. Δηλαδή αν κάποια TV μπορεί να αναπαράγει και mkv (με υπότιτλους) αρχεία δεν θα με χάλαγε καθόλου. Με το PS3 δεν γίνετε δουλειά. Βάλε βγάλε το laptop δεν λέει όλη την ώρα. Θα μπορούσα να τα κάνω stream από το κινητό μου (Galaxy S) αλλά η TV μου δεν έχει dlna. Με άλλα λόγια δεν θέλω να βάλω άλλο ένα κουτί πάνω στο σύνθετο για να βλέπω ταινίες (είτε laptop είτε media player), οπότε αν υπάρχει μια τηλεόραση που να κάνει όλα τα παραπάνω δεν θα με χάλαγε. Είναι και ένας λόγος που μου αρέσουν οι Samsung τόσο πολύ.

Επίσης τι μπέρδεμα είναι αυτό; Άλλοι λένε πάρε τώρα άλλοι περίμενε τα νέα μοντέλα διαβάζοντας άλλα threads στο φόρουμ. Βγαίνει κανένα καλό μοντέλο χωρίς 3D;

Βγαίνει...η PS50C6500,αλλά αντί για το πλαίσιο της 6900 (σαν της 8000 αλλά πιο σκούρο να φανταστείς) έχει ένα γυαλιστερό που δημιουργεί αντανακλάσεις.Σε κάθε περίπτωση,3D,50 ίντσες,1250 ευρώ τιμή...δεν βρίσεις άλλη που κάνει όλα τα παραπάνω.

Ωραίος Ανδρέα. Σε ευχαριστώ θα την κοιτάξω. :)

Αυτό που θέλω να μάθω αν κάποιος γνωρίζει είναι τι πάνελ πρέπει να έχει η συσκευή;

Παλαιότερα είχα αγοράσει εάν monitor Samsung με το που είχε βγει. Εκπληκτική τιμή και εκπληκτική εικόνα. Ήταν τόσο καλό που είχα ζαλίσει τον κολλητό μου να το πάρει, (μιας και ο ίδιος το ζαχάρωνε). Όταν όμως το πήρε μετά από μερικούς μήνες, η ποιότητα της εικόνας δεν είχε καμία σχέση. Μετά από έρευνα έμαθα ότι είναι πάγια τακτική μερικών εταιριών να αλλάζουν προμηθευτές πάνελ με αποτέλεσμα το ίδιο μοντέλο να παρουσιάζει διαφορές στην ποιότητα του. Για αυτό κάνω την ερώτηση. Βρήκα κάτι για τηλεοράσεις LG. Για τις Panasonic και τις Samsung γνωρίζουμε κάτι;

Last edited:
Ελπίζω να είναι έτσι.

Ανδρέα η τηλεόραση είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλο. Σε ευχαριστώ και πάλι. Το μόνο που με κολλάει είναι ότι άλλα παλικάρια μέσα στο φόρουμ λένε ότι το contrast της δεν είναι και ότι καλύτερο. Δηλαδή τα μαύρα της δεν είναι και τόσο βαθειά. Αληθεύει;

Στα χρήματα αυτά η 6900 είναι μονόδρομος για να πάρεις ( ίσως.. ) λίγο καλύτερη εικόνα πρέπει να δώσεις τα διπλά χρήματα .το μοναδικό αρνητικό της είναι ότι έχει αρκετό I.R.τις πρώτες 200 ώρες τουλάχιστον…όμως φεύγει πολλή γρήγορα. Σημειωτέων ότι σε κανένα forum ελληνικό η ξένο δεν έχει αναφερθεί κάψιμο της οθόνης.

Ελπίζω να είναι έτσι.

Ανδρέα η τηλεόραση είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλο. Σε ευχαριστώ και πάλι. Το μόνο που με κολλάει είναι ότι άλλα παλικάρια μέσα στο φόρουμ λένε ότι το contrast της δεν είναι και ότι καλύτερο. Δηλαδή τα μαύρα της δεν είναι και τόσο βαθειά. Αληθεύει;

Το μαύρο μιας από των χειρότερων plasma...είναι καλύτερο από μιας κορυφαίας lcd.Δεν έχει πρόβλημα με την αντίθεση...ίσα ίσα οι Samsung έχουν αρκετά καλή αντίθεση.Με τον έλεγχο φωτεινότητας κυψέλης μπορείς να προσαρμόσεις την αντίθεση όπως θέλεις.

Τι να σου πω… το 3D μου έχει κάτσει πολύ στραβά. Ειδικά από την στιγμή που ίδιες τηλεοράσεις μεταξύ τους έχουν διαφορά πολλών εκατοντάδων ευρώ μόνο και μόνο επειδή έχουν 3D. Χώρια ότι το 3D χωρίς γυαλιά είναι προ των πυλών.

Αυτό με το design τον Viera είναι όντως κάπως. Έλα όμως που έχουν πολύ καλή τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα LED. Αλλά έχουν πολύ λιγότερα features. Δηλαδή αν κάποια TV μπορεί να αναπαράγει και mkv (με υπότιτλους) αρχεία δεν θα με χάλαγε καθόλου. Με το PS3 δεν γίνετε δουλειά. Βάλε βγάλε το laptop δεν λέει όλη την ώρα. Θα μπορούσα να τα κάνω stream από το κινητό μου (Galaxy S) αλλά η TV μου δεν έχει dlna. Με άλλα λόγια δεν θέλω να βάλω άλλο ένα κουτί πάνω στο σύνθετο για να βλέπω ταινίες (είτε laptop είτε media player), οπότε αν υπάρχει μια τηλεόραση που να κάνει όλα τα παραπάνω δεν θα με χάλαγε. Είναι και ένας λόγος που μου αρέσουν οι Samsung τόσο πολύ.

Επίσης τι μπέρδεμα είναι αυτό; Άλλοι λένε πάρε τώρα άλλοι περίμενε τα νέα μοντέλα διαβάζοντας άλλα threads στο φόρουμ. Βγαίνει κανένα καλό μοντέλο χωρίς 3D;

Μπορείς νΑ χρησιμοποιήσεις το Ps3 media Server και να αποστελεις απο το pc ασυρματα την ταινια με υπότιτλους στο Ps3

Last edited:
Φίλε Ανδρέα με βλέπω να καταλήγω στην PS50C6900. Έχει ελάχιστη διαφορά στη τιμή με την PS50C6500. :) Θα πάω σήμερα να δω τι παίζει από τιμές και αν μπορώ να την βρω σαν εκθεσιακό μοντέλο.

Μπορείς νΑ χρησιμοποιήσεις το Ps3 media Server και να αποστελεις απο το pc ασυρματα την ταινια με υπότιτλους στο Ps3

Έχω δοκιμάσει πολλά με απογοητευτικά αποτελέσματα. Αν έχεις να προτείνεις κάτι αξιόπιστο στείλε μου πμ μιας και εδώ θα ήταν off topic.

Το να αγοράσεις εκθεσιακό μοντέλο plasma δεν θα το έλεγα σε καμιά περίπτωση καλή ιδέα...μιας και δεν ξέρεις πως θα την έχουν μεταχειριστεί.Κατά τα άλλα η 6900 είναι πολύ καλή τηλεόραση.

Ωραίος Ανδρέα. Σε ευχαριστώ θα την κοιτάξω. :)

Αυτό που θέλω να μάθω αν κάποιος γνωρίζει είναι τι πάνελ πρέπει να έχει η συσκευή;

Παλαιότερα είχα αγοράσει εάν monitor Samsung με το που είχε βγει. Εκπληκτική τιμή και εκπληκτική εικόνα. Ήταν τόσο καλό που είχα ζαλίσει τον κολλητό μου να το πάρει, (μιας και ο ίδιος το ζαχάρωνε). Όταν όμως το πήρε μετά από μερικούς μήνες, η ποιότητα της εικόνας δεν είχε καμία σχέση. Μετά από έρευνα έμαθα ότι είναι πάγια τακτική μερικών εταιριών να αλλάζουν προμηθευτές πάνελ με αποτέλεσμα το ίδιο μοντέλο να παρουσιάζει διαφορές στην ποιότητα του. Για αυτό κάνω την ερώτηση. Βρήκα κάτι για τηλεοράσεις LG. Για τις Panasonic και τις Samsung γνωρίζουμε κάτι;
http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html

Αυτο λες?