Η hol μπλοκαρει την smart tv της lg

kpv7

New member
16 September 2013
36
Εχθες αγορασα την LG 3D LED 42'' 42LA660S και ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα ( δεν την εχω πολυψαξει ακομα.. ) . Το προβλημα που εχω ειναι οτι στην smart tv δεν δουλευουν ουτε οι μισες δυνατοτητες που εχει ( δεν μπορω να κατεβασω ουτε εφαρμογες ουτε παιχνιδια ουτε νε μπω στο smart world της lg) και βγαζει το μηνυμα σφαλμα διακομιστη 404. η lg που τους πηρα τηλ. μου ειπαν οτι ειναι θεμα της hol και εχει παρατηρηθει και σε αλλους που εχουν hol. ενω απο την hol μου ειπαν οτι φταει η τηλεοραση (που εγω δεν το νομιζω ) , τι να κανω ρε παιδια ???

Ψάξε -αν φαίνεται ή αναγράφεται πουθενά- ποια είναι η IP του smart world της LP και κάνε trace από τον υπολογιστή. Εκεί θα δεις αν την "κόβει" η HOL.
http://www.lg.com/us/support/answers/tvs/installation-setup

Δοκίμασε το εξής:
Βάλε χειροκίνητα τη διεύθυνση του DNS στην τηλεόραση (δες το manual του router της HOL) και δώσε στατική διεύθυνση IP στην τηλεόραση. Πιστεύω ότι θα δουλέψει. Το πρόβλημα είναι με τον DNS server του router Netgear που δίνει η HOL. Μόλις δουλέψει, γύρισε πάλι την τηλεόραση σε αυτόματο IP, άλλα άσε το DNS στο χειροκίνητο.

Δεν μου φαίνεται παράξενο , και όσοι έχουν Forthnet έχουν πρόβλημα με την ταχύτητα ορισμένων λειτουργιών του smart tv στις Samsung όπως το youtube και ο browser.

Άλλο η ταχύτητα, και άλλο το 404 error. Εδώ είτε ότι φτάνει η κλήση στον server, είτε ότι δεν υπάρχει το resource στον server. Το πρώτο είναι θέμα της HOL, το δεύτερο της LG. Ποντάρω στο πρώτο, και μάλιστα στον router της Netgear. Η Panasonic μου δούλεψε αφού πρώτα έβαλα χειροκίνητα το gateway. Γι' αυτό ξεκίνα από εκεί.

Μετα απο επικοινωνια με την lg βρεθηκε η λυση. το γραφω για οποιονδηποτε αλλον εχει το ιδιο προβλημα.. πας στις ρυθμισεις δικτυου ενω εχεις πανω το καλωδιο δικτυου , το βγαζεις και τοτε μπορεις να κλικαρεις την επιλογη χειροκινητες ριθμισεις δικτυου. βαζεις ip την ip του παροχου σου και στην μασκα υποδικτιου κανεις το ιδιο. Το προβλημα το δημιουργει το dns και εκει δεν βαζεις το dns της hol , αλλα το free dns της google που ειναι 8.8.8.8 και το προβλημα τελος..

φιλε μου εχω και γω HOL και αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα με μια LG 47LA620S. ενω η τηλεοραση μπαινει κανονικα στο internet, ολες οι εφαρμογες του lg smart tv μπλοκαρονται και μου βγαζει το γνωστο "Απενεργοποιηση διακομιστη. Δοκιμαστε ξανα αργοτερα(404)". Να σημειωσω οτι η τηλεοραση συνδεεται ασυρματα με το router και οχι καλωδιακα. Παρ ολα αυτα δε μου βγαζει στις ρυθμισεις δικτυου επιλογη για χειροκινητες ρυθμισεις ετσι ωστε να αλλαξω το dns της HOL και να βαλω αυτο της google. μηπως πρεπει να την συνδεσω καλωδιακα με το router για να μου βγαλει αυτες τις ρυθμισεις που γραφεις πιο πανω?? ή δε παιζει ρολο αυτο??
LG-CINEMA-3D-Smart-TV_3.jpg
σ ευχαριστω για τη βοηθεια

Εγώ παιδιά παιδεύτηκα απίστευτα μέχρι να καταφέρω να λύσω το πρόβλημα αυτής της ασυμβατότητας ξοδεύοντας πολύ χρόνο και νεύρα στην επαφή μου με τις δύο εταιρείες.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι των δύο εταιρειών αγνοούν το πρόβλημα και όσοι το γνωρίζουν απλά ρίχνουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλο χωρίς να σου παρέχουν καμία βοήθεια και απλά ο ένας σου λέει να απευθυνθείς στον άλλο.
Έχετε υπ’ όψη σας πως αρκετοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν πάροχο μια που καμμιά απ’ τις δύο εταιρείες δεν τους βοηθούσε.

Η λύση είναι σχετικά απλή. Οποίος θέλει να τον βοηθήσω ας μου στείλει email στο [email protected]""