Η Κοκκινοσκουφίτσα - Red Riding Hood

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,473
BVR (Beyond Visual Range)

avclub1redridinghood.jpg

Η Κοκκινοσκουφίτσα
Red Riding Hood

» Παιζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Σίλο Φερνάντεζ, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Λούκας Χάας
» Σκηνοθέτης: Κάθριν Χάρντγουϊκ

» Διάρκεια: 100' λεπτά
» Κατηγορία: Θρίλερ

» Διανομή: Village Films
» Έτος: 2011
» Τοποθεσίες Γυρισμάτων: Καναδάς
» Γλώσσα: Αγγλικά

» Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πέμπτη 28 Απριλίου

» Υπόθεση:
Η κοκκινοσκουφίτσα όπως δεν την έχετε ξαναδεί... Η νέα ταινία της Αμάντα Σέϊφριντ που φέρει τον ελληνικό τίτλο
“Η Κοκκινοσκουφίτσα” έχει ως κεντρική της υπόθεση ένα χωριό στον Μεσαίωνα το οποίο τρομοκρατείται από έναν
λυκάνθρωπο, ένα νεαρό κορίτσι όμως, ερωτευμένο με έναν ορφανό ξυλοκόπο αντίθετα με τις θελήσεις των γονιών της.

— AvCLUB.gr // Audio & Video Fanatics Area —

Απάντηση: Η Κοκκινοσκουφίτσα — Red Riding Hood (2011)

ακομα δεν την εχω δει. περιμενω να βγει σε καλη ποιοτητα

Re: Η Κοκκινοσκουφίτσα — Red Riding Hood (2011)

Από τα γνωστά παραμύθια που κινηματογραφηθήκαν όχι ως ανιμέσιον μπορώ να θυμηθώ την Λέσλη Καρόλ ως Σταχτοπούτα.
Υπάρχουν ακόμα: ο Κλεφτής της Βαγδάτης. Το Λυχνάρι του Αλαντίν και σίγουρα κάποια ακόμα.

Υπαρχει κι αυτη η αρκετα διεστραμμενη παραλλαγη της Χιονατης.Μια ταινια τρομου με την εξαιρετικη Sigourney Weaver στο ρολο της μαγισσας.
Δεν υπαρχουν νανοι εδω και μαλιστα συμπαθητικοι.Αντιθετα υπαρχουν κατι μαντραχαλοι που φερνουν περισσοτερο σε τυχοδιωκτες μισθοφορους των σταυροφοριων,που κοιτανε την παρτη τους και μονο.Οι χαρακτηρες ειναι αρκετα περιπλοκοι,σκοτεινοι,και καθολου αλτρουιστες.Δεν υπαρχουν ευγενικα πριγκηποπουλα και ολοι βραζουν στο ιδιο καζανι.Πολλες φορες στην ταινια η κακια μαγισσα Sigourney ειναι πιο συμπαθητικη απο τους υπολοιπους.Μια ταινια που παιζει με τον εφιαλτη πισω απο το παραμυθι με εξαιρετικα αποτελεσματα.
Η παραγωγη ειναι του 1997.

Snowwhiteterror.jpg

Και βεβαια μην ξεχναμε την εκπληκτικη ελευθερη διασκευη της Κοκκινοσκουφιτσας απο το Νηλ Τζορνταν του 1984.
Η Παρεα των Λυκων ειναι μακραν μια απο τις καλυτερες ταινιες των 80'ς και καλτ οσο δεν παει αλλο...

51QNYY0C0DL.jpg

ΥΓ. Κατι μου λεει οτι η "καινουρια" διασκευη θα ειναι μια φολα και μιση...

Last edited:
Re: Απάντηση: Η Κοκκινοσκουφίτσα — Red Riding Hood (2011)

Και βεβαια μην ξεχναμε την εκπληκτικη ελευθερη διασκευη της Κοκκινοσκουφιτσας απο το Νηλ Τζορνταν του 1984.
Η Παρεα των Λυκων ειναι μακραν μια απο τις καλυτερες ταινιες των 80'ς και καλτ οσο δεν παει αλλο...

51QNYY0C0DL.jpg

ΥΓ. Κατι μου λεει οτι η "καινουρια" διασκευη θα ειναι μια φολα και μιση...

Αριστούργημα!!!!:a0210:

εγώ πάντως διαβάζοντας το red riding hood νόμιζα ότι πρόκειται για "εξωτική" έκδοση :flipout:

Φοβάμαι(απ το τρέιλερ), οτι άλλο ένα ακόμη..Twilight μας περιμένει.:AFADF0:
Αυτή την φορά βασισμένο στην Κοκκινοσκουφίτσα.
(αλήθεια,η Γιαγιά της εμφανίζεται καθόλου??)

Γράφοντας για ταινίες με παραμύθια που έγιναν με πραγματικούς ηθοποιούς και όχι ανιμέισιον, παρέλειψα την ταινία της οποία μάλιστα έχω μεταφράσει και τους υπότιτλους. Πρόκειται για την: «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με τον Ζαν Μαρέ.
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι η ταινία «Η Σταχτοπούτα» του 1955. μόνο στην
Ελλάδα παίχτηκε με αυτό τον τίτλο. Η διεθνής ονομασία της ήταν «The Glass Slipper» και πρωταγωνιστούσε η γνωστή από τις ταινίες: Gigi, «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» κ.α. Leslie Caron.
Το γεγονός του τίτλου με μπέρδεψε πολύ. Έψαχνα Citerella και φυσικά δεν έβρισκα τίποτα. Έφθασα μάλιστα σε σημείο να αμφιβάλω για τον εαυτό μου, γιατί τέτοια πράγματα δεν τα ξεχνάω εγώ. Σκέφτηκα μήπως κάνω λάθος. Ότι δεν υπάρχει τέτοια ταινία και την μπερδεύω με το ανιμέισιον της Ντίσνεϊ. Στο μυαλό μου όμως είχε μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη η εικόνα με το εκφραστικό και πασαλειμμένο με στάχτες μουτράκι της Leslie Caron. Λέω: βρες μπας και όλα αυτά είναι της φαντασίας μου και το αλτσχάϊμερ μου χτυπά την πόρτα; Ευτυχώς! Ο λόγος που δεν έβρισκα την ταινία τελικά βρέθηκε και ησύχασα για την ώρα.
Απέκτησα πάντως την ταινία με Αγγλικούς υπότιτλους του οποίους θέλω κάποια στιγμή να μεταφράσω, διότι δεν ενδιαφέρομαι μόνο για τις λεγόμενες αξιόλογες ταινίες αλλά και όσες μου άφησαν αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια.

Εμένα από το trailer το Red Riding Hood μου φαίνεται καλό. Και παίζει και ο θεός Gary Oldman... Θα έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Τώρα για την Catherine Hardwicke, σίγουρα η ταινία θα έχει το στιλ της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μοιάζει και με το Twilight. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι. ;)

.

Από σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου ξεκίνησε να παίζεται στους κινηματογράφους!

.

Τελικα η ταινια οπως αναμενοταν ειναι μετρια προς κακη.

"Αισθηματικη ταινια τρομου" θα την χαρακτηριζα οπου ο μυθος του Λυκανθρωπου συναντα το παραμυθι της Κοκκινοσκουφιτσας και αυτο που προκυπτει θυμιζει Αρλεκιν.

Τουλαχιστον βλεπουμε καποια ωραια τοπια απο τα βουνα του Καναδα.

ΥΓ. Ο Γκαρυ Ολντμαν μια μεγαλη απογοητευση , κακεκτυπο του καλου εαυτου του καθως προδιδεται απο το σεναριο.

Τελικα η ταινια οπως αναμενοταν ειναι μετρια προς κακη.

"Αισθηματικη ταινια τρομου" θα την χαρακτηριζα οπου ο μυθος του Λυκανθρωπου συναντα το παραμυθι της Κοκκινοσκουφιτσας και αυτο που προκυπτει θυμιζει Αρλεκιν.

Τουλαχιστον βλεπουμε καποια ωραια τοπια απο τα βουνα του Καναδα.

ΥΓ. Ο Γκαρυ Ολντμαν μια μεγαλη απογοητευση , κακεκτυπο του καλου εαυτου του καθως προδιδεται απο το σεναριο.

....τόσο καλό?

την ειδα προχθες με παρεα αλλα δεν αρεσε σε κανεναν..... Ωραια τοπια ωραια η πρωταγωνιστρια αλλα μεχρι εκει. Αν το ειχαν κανει λιγο περισσοτερο σπλατερ θα το ξαναβλεπα.....