η μόδα του 3D μάλλον περνάει γρήγορα...ή πέραση ήδη!

Ολοι εσεις που κατακρινεται την τεχνολογια 3d ειστε εσεις που εχετε καβουρια στις τσεπε σας και ψαχνετε δυκολογιες του τυπου α εγω θα παρω οταν δεν θα φορας γιαλια, α ειναι νωρις ακομα νωρις ειναι αλλα το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο και τωρα!! , α δεν θα πετυχη το 3d ωπα ρε μαντι εσυ το εβγαλες το συμπερασμα , α α α α ανοιχτοχερηδες εσεις μπατακιαχαχαχαχα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:coool:

Ολοι εσεις που κατακρινεται την τεχνολογια 3d ειστε εσεις που εχετε καβουρια στις τσεπε σας και ψαχνετε δυκολογιες του τυπου α εγω θα παρω οταν δεν θα φορας γιαλια, α ειναι νωρις ακομα νωρις ειναι αλλα το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο και τωρα!! , α δεν θα πετυχη το 3d ωπα ρε μαντι εσυ το εβγαλες το συμπερασμα , α α α α ανοιχτοχερηδες εσεις μπατακιαχαχαχαχα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:coool:

Μπορει να "εχουμε καβουρια" αλλα τουλαχιστον γνωριζουμε γραφη και αναγνωση. Εκτος και αν το επαθες απο την πολυ θεαση ταινιων 3D...τοσες πολλες που κυκλοφορουν...:rifle:

To μπαινεις σε ενα καινουργιο σπιτι που σε φιλοξενουνε,το λιγοτερο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι ευγενης με τους συνομιλητες σου.Αν εσυ εχεις διαφορετικη γνωμη για το 3d,καλα θα κανεις να μας τη καταθεσεις και οχι να αρχισεις προσωπικους χαρακτηρισμους σε μελη που δεν ξερεις.
Δεν νομιζω οτι οταν πηγαινεις σε καποιο σπιτι που σε φιλοξενουν,αρχιζεις τετοιες<ομορφιες> σ αυτον που σε φιλοξενει.
Επι της ουσιας το 3D μου θυμιζει προς το παρον SACD,αν δεν υπαρξει κινηματογραφικο υλικο επιπεδου, θα εχει παρομοια πορεια

Στραβωθήκαμε από την 2d ορθογραφία. Που να πάει και σε 3d το παλικάρι ......

Είναι εντυπωσιακό αλλά δεν είναι 3D ρε παιδιά. Είναι στερεοσκοπικό εφέ σαν το View Master που είχαμε παιδιά. Αν έγερνα το κεφάλι μου και έβλεπα πίσω από τα αντικείμενα θα έλεγα ΟΚ, έχει μέλλον στο σινεμά. Όμως δεν το βλέπω.

Στο gaming όμως είναι άλλο φρούτο... εκεί είναι εντυπωσιακό και χρήσιμο.

Είναι εντυπωσιακό αλλά δεν είναι 3D ρε παιδιά. Είναι στερεοσκοπικό εφέ σαν το View Master που είχαμε παιδιά. Αν έγερνα το κεφάλι μου και έβλεπα πίσω από τα αντικείμενα θα έλεγα ΟΚ, έχει μέλλον στο σινεμά. Όμως δεν το βλέπω.

φίλε μου λίγο πολλά δεν ζητάς...?????

δεν είμαστε στην εποχή του διακτινισμού αλα σταρ τρέκ....έλεος.....

στην αρκετή εμπειρία που πλεόν έχω με το είδος αυτό του 3δ θα σου πω ότι είναι και πολύ πειστικό και πολύ όμορφο....

αλλά τι λέω ...ναι έιναι ακριβω´ς όπως το είχα ξαναγράψει ...ειναι μονόδρομος...κάθεστε και συγκρίνετε τα 0,0000000000001 nits του μαυρου και λέτε για την γέννηση του 3δ απαξιωτικά σχόλια...χμμ δεν μου ακούγεται και πολύ ορθό...

οι εταιρίες κάνουν ότι μπορούν και σε κάποια χρόνια θα το βγάλουν και χωρίς γυαλιά....ο ρόλος του επικριτή δεν πιστεύω ότι ταιριάζει σε μία τόσο ελπιδοφόρα προσπάθεια....
άσε φίλε μου που οι περισσότεροι που εκφέρουν γνωμη δεν το έχουν δει ούτε ζωγραφιστό....

Δυστυχώς, η ερμηνεία χάθηκε με το 3D, ένας ηθοποιός δεν χρειαζόταν να μιλάει
για να αποδώσει συναισθήματα, τώρα κοιτάμε πότε θα βγή το σπαθί έξω απο την οθόνη να μας τρυπήση το μάτι, αυτό για μένα δεν είναι κινηματογράφος, είναι pc game, τα οποία ποσώς με ενδιαφέρουν, (εκτός απο τα MAME)!!!

φίλε μου λίγο πολλά δεν ζητάς...?????

δεν είμαστε στην εποχή του διακτινισμού αλα σταρ τρέκ....έλεος.....

στην αρκετή εμπειρία που πλεόν έχω με το είδος αυτό του 3δ θα σου πω ότι είναι και πολύ πειστικό και πολύ όμορφο....

αλλά τι λέω ...ναι έιναι ακριβω´ς όπως το είχα ξαναγράψει ...ειναι μονόδρομος...κάθεστε και συγκρίνετε τα 0,0000000000001 nits του μαυρου και λέτε για την γέννηση του 3δ απαξιωτικά σχόλια...χμμ δεν μου ακούγεται και πολύ ορθό...

οι εταιρίες κάνουν ότι μπορούν και σε κάποια χρόνια θα το βγάλουν και χωρίς γυαλιά....ο ρόλος του επικριτή δεν πιστεύω ότι ταιριάζει σε μία τόσο ελπιδοφόρα προσπάθεια....
άσε φίλε μου που οι περισσότεροι που εκφέρουν γνωμη δεν το έχουν δει ούτε ζωγραφιστό....

Κοίτα να δεις, είχα δει κανα-δυό 3D καράτε μικρός, με τα δίχρωμα γυαλιά, είχα view master 3D ακόμα πιο μικρός. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μετά από 30 περίπου χρόνια βλέπω το Avatar στο σινεμά και μετά καπάκι άλλα 2-3 3D έργα. Είμαι μεγάλος fan του "αθλήματος" θα έλεγα.

Όμως δεν είναι 3D, ούτε γεννήθηκε τώρα, για να πούμε ότι είναι το επόμενο βήμα.

Στην πρόσφατη έκθεση 3D και HD στο Γκάζι, παρατήρησα όλες τις νέες τεχνολογίες (εκτός της nvidia) για αρκετή ώρα. Το 3D gaming στο PS3 με τις νέες Sony TV ήταν όλα τα λεφτά.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η συζήτηση με τα παιδιά του HELLENIC STEREOSCOPIC CENTER στο περίπτερό τους όπου μίλησα για αρκετή ώρα με τους ίδιους ανθρώπους που "παράγουν" 3D τεχνολογία. Μου έδειξαν (και εξήγησαν) τη Fujifilm 3D φωτογραφική, το 3D χωρίς γυαλιά, το 3D gaming κλπ. Όλα καταλήγουν στην στερεοσκοπία από διαφορετικό δρόμο, μια τεχνολογία που παραμένει βασικά η ίδια τα τελευταία 50 χρόνια.

Πολύ θα γούσταρα να έχω τον projectora σου στο σαλόνι μου και να παίζω 3D παιχνίδια με τα nvidia. Όμως θεωρώ πως μόδα είναι θα περάσει, ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο τις προηγούμενες φορές λόγω του "εξοντωτικού" marketing

Last edited:

Εκεί είναι το θέμα. Ειδικά στις ταινίες με ζωντανούς ηθοποιούς το εφέ είναι ιδιαιτέρως ψεύτικο, και μου χαλάει συνήθως την όλη "ψευδαίσθηση" της ταινίας.

Στα animation μ'αρέσει, άλλα στα υπόλοιπα μάλλον δεν...

Άσε που όπως σωστά αναφέρθηκε, η όλη φάση με τα γυαλιά είναι απολύτως μη λειτουργική....

Δεν βρισκω το λογο γιατι να περασει και να μην συνυπαρχει.3D για τα εργα που 'προσφερεται' και τα games, 2D για τα υπολοιπα.:p .Για τωρα, σε αρκετα χρονια που θα εχουν λυθει τα προβληματα, ποιος ξερει τι θα δουμε , ασε που ολα ειναι μια συνηθεια :D

Φίλε mpak, καλώς ήρθες στο φόρουμ...

To μπαινεις σε ενα καινουργιο σπιτι που σε φιλοξενουνε,το λιγοτερο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι ευγενης με τους συνομιλητες σου.

Καλά, τώρα σοβαρά πιστεύετε οτι αυτά τα γράφει ένα καινούριο μέλος που μπαίνει πρώτη φορά εδώ μέσα;
Γιατί εγώ νομίζω οτι αντί για "welcome mpak" ταιριάζει καλύτερα το "welcome back".

φίλοι, το 3d έχει ήδη κερδίσει, με το που δήλωσε ο γνωστός παραγωγός αισθησιακών ταινιών, marc dorcel, ότι έχει αρχίσει παραγωγές σε 3d

μην το παιδεύεται πλεον, η μάχη τελείωσε, βγηκε ο νικητής

Σωστός. Τα XX ήταν πάντα μεγάλη δύναμη στην προώθηση όπως και τα games.

Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η αντιπαράθεση.

Το 3D έτσι και αλλιώς είναι εντυπωσιακό.
Οπότε περιμένουμε να δούμε ταινίες δράσης & όχι αισθηματικές, αθλητικά & όχι δράμα, παιχνίδια, ντοκυμαντέρ κτλ. εκτός αν κάποιοι διασκεδάζουν με διαφορετικό τρόπο από την πλειοψηφία !

Δεν είπε κανείς πως ανακαλύφθηκε τώρα το 3D, αλλά τώρα φαίνεται να υπάρχει άνθιση προς τα εκεί.
Το πόσο θα κρατήσει εξαρτάται από 2 πράγματα όπως πάντα, την προσφορά & την ζήτηση.
Εγώ πάντως θα ήθελα να δω μετά το AVATAR που με εντυπωσίασε και τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών (τριλογία) σε 3D.

Είναι λογικό στην αρχή ο εξοπλισμός να είναι ακριβός σε σχέση με άλλα προϊόντα αλλά αυτή τη στιγμή όσο κόστιζε η LCD μου 40" 50Hz όταν πριν 3 χρόνια την αγόρασα, κοστίζει και μια 3D TV.
Πιστεύω πως κάτι έχουμε κερδίσει μετά από 3 χρόνια όντως με αυτή τη σύγκριση.
Να μη πω το πόσα καλούδια παραπάνω έχει η 3D TV αυτή σε σχέση με την 3ετίας (αναπόσβεστη ακόμα, όχι ανεξόφλητη μη μπερδευτούν μερικοί) τηλεόραση μου.

Απλά είναι λογικό ο κόσμος πλέον σε περίοδο οικονομικής ύφεσης ή κρίσης να σκέφτεται το 3D σαν ένα όνειρο μακρινό.
Ναι δεν είναι απαραίτητο το 3D, όπως το να πας από το 50Hz σε 100Hz αν θέλεις να βλέπεις μπάλα για να μην εκνευρίζεσαι με το fade out της άσπρης κάθετης (σε σχέση με την κάμερα)γραμμής του γηπέδου.

Καλό είναι να μη συγκρίνουμε τον ήχο με την εικόνα, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να το εμπειρευτώ το 3D έστω και αν κρατήσει λίγο.
Μόνο το ότι θα βλέπω μπάλα 3D έστω και δορυφορικά το CH L ή ότι εντυπωσιακή ταινία βγει (και ας μην είναι Chuck Norris) μου αρκεί.

Μπορεί να είμαστε πιο απαιτητικοί από τους απλούς χρήστες των περισσότερων TVs & Players αλλά καλό είναι να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται, γιατί αν ακούει εμας ο απλός κόσμος και είμαστε δυσπιστοι με όλα τότε σίγουρα δεν πρόκειται να κινηθεί και πολύ η αγορά.
Δεν είπα να παραπληροφορήσουμε αλλά ούτε και να τα κατακρίνουμε όλα.

Ευχαριστώ.

Θα πρεπει να σκεφθεις ως μεσος καταναλωτης...
Το θεμα ειναι κοινωνικοοικονομικο, νοοτροπιας και τσεπης. Μην ξεχναμε οτι ειναι κανα δυο χρονια που εχουν πεσει οι τιμες στις LCD και τωρα σχεδον ολοι εχουν απο μια LCD στο σαλονι τους, πολλοι ενα DVD player και αρκετοι ενα σετ 5.1. Ειναι αρκετα νωρις να μπου ν στην διαδικασια αποσυρσης. Ακομα καλα καλα δεν εχει μπει στη ζωη μας το Bluray και ειναι ακομη ακριβο (κι ας κοστιζει ενα entry level περιπου 100 ευρω), ο μεσος καταναλωτης θα μπει στην διαδικασια να αγορασει 3D συσκευες? Γιατι δεν εχει μονο να αγορασει μονο μια 3D TV αλλά και Bluray 3D και για τους πιο φαν ενα νεο σετ 5.1 ή 7.1!!!
Δεν ειμαι κατα του 3D αλλά θα πρεπει πρωτα να γινει πιο φθηνο το Bluray (πχ αντιγραφικο για pc στα 150(!) ευρω και ενα δισκακι 5(!) ευρω) και μετα μιλαμε για αγορες συσκευων 3D.

O μεσος αγοραστης δεν γνωριζει καν τι ειναι το Bluray η μπορει απλως να το εχει ακουσει σαν ορο.

Εδω στην Ελλαδα φετος προσπαθουμε να περασουμε στην απλη ψηφιακη εκπομπη (DIGEA) , δεν ειναι ευκολο απο τα κοκαλα να παμε στα διαστημοπλοια.

Αρχικα, δε μ'αρεσει ο ορος 3D, διοτι οπως τονισε καποιος νωριτερα δεν εχει καμια σχεση με 3D, η ονομασια ηταν καθαρα θεμα μαρκετινγκ. Πρωτη φορα ειδα 3D πριν απο 10 χρονια στο IMAX του Λονδινου. Ομολογω οτι σαν εκεινο, δεν εχω ξαναδει μεχρι σημερα.

και libair μπορει να μην ειμαστε στην εποχη του διακτινισμου αλλα υπαρχουν πρωτοτυπα μοντελα μονιτορς που σε συνδυασμο με software κανουν αυτο που λεει ο dimitris_ (χωρις μαλιστα τη χρηση πομπου/δεκτη, τυπου Wii). Κατι τετοιο ταιριαζει καλυτερα να ονομαζεται 3D.

Λοιπον, κατα την αποψη μου η "3D" τεχνολογια πρεπει να εξελιχθει παραπανω για να μετουσιωθει απο μοδα σε αναγκη. Δεν ειμαι εχθρος της τεχνολογιας αυτης αλλα οπως και στο παρελθον μαλλον θα μας αφησει παλι για ενα (μικροτερο αυτη τη φορα) διαστημα, για να επανελθει ακομα πιο δυνατο. Στη παρουσα φαση επισης πιστευω οτι αυτο που βοηθαει περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο στην πωληση 3D τηλεορασεων ειναι το gaming και οχι οι ταινιες.

Παντως ολα αυτα ειναι καλα, και ευελπιστω να δω πολλες και διαφορες νεες ή παλιες αλλα βελτιωμενες τεχνολογιες στο μελλον, οι οποιες θα δινουν νεο αιμα στο χωρο της εικονας και ηχου και θα εξιταρουν τις αισθησεις μας.