Η Nikon απέλυσε 1500 εργαζόμενους

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Η οικονομική κρίση άγγιξε και τη Nikon, με αποτέλεσμα την απόλυση 1,500 συμβασιούχων στην Ταϊλάνδη. Η είδηση αυτή προέρχεται από την εφημερίδα της Ταϊλάνδης Bangkok Post, στην οποία αναφέρεται ότι η ζήτηση φωτογραφικών μηχανών στις ΗΠΑ, τον Καναδά και στην Ιαπωνία έχει μειωθεί σημαντικά.
Η Nikon έχει τέσσερα εργοστάσια στην Ταϊλάνδη, στα οποία απασχολεί 8,000
μόνιμο προσωπικό και 4,000 συμβασιούχους.

http://www.bangkokpost.com/221108_News/22Nov2008_news03.php

Με την πτωση της τεραστιας αγορας στην αμερικη σε πολλα κρατη θα πεσει απολυση που θα παη συννεφο .

στην Ελλαδίτσα μας χρόνια τώρα έχουμε παραπάνω συμβασιούχους που απολύονται κάθε χρόνο και περιμένουν πότε και αν θα ξαναπροσληφθούν...

στην Ελλαδίτσα μας χρόνια τώρα έχουμε παραπάνω συμβασιούχους που απολύονται κάθε χρόνο και περιμένουν πότε και αν θα ξαναπροσληφθούν...

Μεγάλο θέμα που όμως έχει πολλές κοινωνικές προεκτάσεις και όχι μόνο φωτογραφικές.

Αν θέλετε να το συζητήσουμε προτείνω να πάει στην "επι παντώς" καθώς δεν αφορά φωτογραφικό θέμα.

Γνώμη μου πάντα-bye-

Παρα την κριση και τις απολυσεις οι τιμες σε αυτα τα προιοντα που εχουν
απιθανο ποσοστο κερδους για τα εργοστασια οι τιμες δεν εχουν υποχωρησει ουτε ενα ευρω .
Επισης τα υπερκερδοι και οι ισιλογισμου των
δις αλλων ετων που πηγαν , δεν μπορουν να στηριξουν τις εταιρειες τους
για καποιο χρονικο διαστημα ?

Re: Απάντηση: Η Nikon απέλυσε 1500 εργαζόμενους

Παρα την κριση και τις απολυσεις οι τιμες σε αυτα τα προιοντα που εχουν
απιθανο ποσοστο κερδους για τα εργοστασια οι τιμες δεν εχουν υποχωρησει ουτε ενα ευρω .
Επισης τα υπερκερδοι και οι ισιλογισμου των
δις αλλων ετων που πηγαν , δεν μπορουν να στηριξουν τις εταιρειες τους
για καποιο χρονικο διαστημα ?

Δηλαδη εσυ αν ειχες μια επιχειριση και ξαφνου η οικονομια δεν πηγαινε καλα θα εβγαζες απο την τσεπη σου να κρατησεις την ετερια ?

Η νικον οπως ολες η ετεριες και δουλιες πανε οπως κυλανε τα πραγματα και οτι βγει διαφορετικα λυση δεν υπαρχη , κι αν συνεχισει η οικονομια ετσι για 3-4 χρονακια μας εφαγε το μαυρο φιδι ολους .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Nikon απέλυσε 1500 εργαζόμενους

Δηλαδη εσυ αν ειχες μια επιχειριση και ξαφνου η οικονομια δεν πηγαινε καλα θα εβγαζες απο την τσεπη σου να κρατησεις την ετερια ?

Η νικον οπως ολες η ετεριες και δουλιες πανε οπως κυλανε τα πραγματα και οτι βγει διαφορετικα λυση δεν υπαρχη , κι αν συνεχισει η οικονομια ετσι για 3-4 χρονακια μας εφαγε το μαυρο φιδι ολους .
Εγω στο μαγαζι μου κατεβασα τις τιμες να ξεστοκαρω και επειτα να αγορασω φτηνοτερα το ιδιο εμπορευμα , η πτωση στον κλαδο που ασχολουμαι ειναι περιπου 15-20 % και σιγουρα θα το χρηματοδοτησω γιατι
τα κερδη των προηγουμενων χρονων δεν τα εκανα κοτερα και jet .
Eξ αλλου δεν μπορει τιποτα να ειναι αειφορο καποια στιγμη υπαρχει μια κορυφη και επειτα μια στασημοτοτητα για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα . Δεν μπορει ολες οι εταιρειες να θελουν να παρουν ολη την πιτα αυτο πρεπει να το καταλαβουν .

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Nikon απέλυσε 1500 εργαζόμενους

Εγω στο μαγαζι μου κατεβασα τις τιμες να ξεστοκαρω και επειτα να αγορασω φτηνοτερα το ιδιο εμπορευμα , η πτωση στον κλαδο που ασχολουμαι ειναι περιπου 15-20 % και σιγουρα θα το χρηματοδοτησω γιατι
τα κερδη των προηγουμενων χρονων δεν τα εκανα κοτερα και jet .
Eξ αλλου δεν μπορει τιποτα να ειναι αειφορο καποια στιγμη υπαρχει μια κορυφη και επειτα μια στασημοτοτητα για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα . Δεν μπορει ολες οι εταιρειες να θελουν να παρουν ολη την πιτα αυτο πρεπει να το καταλαβουν .

Καλα εκανες και ειναι στην κριση του καθενα να πραξει οπως αυτος αγαπα , εγω εκλεισα 2 δουλιες απο τον πατο και προτιμο να εχω τα λεφτουδακια μου ζεστα και ομορφα παρα να χρηματοδοτο εργατες και εμπορους που θα με φτυσουνε ουτως η αλλως μια μερα διοτι σε καθε επιχειριση ειναι οτι αρπαξεις και αισθημα καθολου .

Τελος παντον οπως ειπα ο καθενας οπως θελει πρατει. Η νικον και γενικα οι ασιατες οσο καλα πανε τοσο κατεβαζουνε της τιμες και οσο χαλια πανε τις ανεβαζουνε .

Αν με ρωτησεις το γιατι αυτο ειναι απλο , οι ασιατες βαζουνε ενα στοχο κερδων και κανουνε τα παντα για να το πετυχουνε και αν δεις το ιστορικο τους παντα πετυχενουνε με αυτη την στρατηγικη .
Απο την αλλη ο δυτικος λαος οσο κονομα τοσο ανεβαζει της τιμες ως που τρωει το κεφαλι του μια και καλη απο τον πατο .

BTW
Η νικον σκεφτεται να αυξηση τις τιμες σε φακους κατα 20% .

Δεν νομιζω η νικον να ειναιι τοσο χαζη να πεταξει την D800 απο τωρα . Σε κανενα χρονο ναι θα το κανει μιας που περιμενει τωρα να πιασει οτι πιασει απο την D3X .

Οτι εκανε με την D3 που πεταξε την D700 θα το κανει και με την D800 .

Η νικον παντα την ιδια στρατηγικη εχει .