Η Nikon D3 είναι γεγονός!!!

Τώρα που η θλίψη για τις πυρκαγιές έχει αρχίσει να περνά ας παραθέσω τις σκέψεις μου για τη νέα D3 και για τη D300.

Η πρώτη είναι full frame και βασίζεται στο σώμα της κορυφαίας D2X. 12 μεγα ανάλυση, άρα στα ίδια επίπεδα με την CANON 5D, άρα τίποτε το σπουδαίο για μένα. Φυσικά πρόκειται για σώμα κορυφαίων προδιαγραφών, αντάξιο ίσως της CANON 1 D MKIII. Τιμή στα 4000 ευρώ, άρα για όλους εμάς απλησίαστο.

Προσωπικά, παρότι είμαι στο στρατόπεδο της ΝΙΚΟΝ, ωστόσο μου φαίνεται πιο εύκολο να αγοράσω μια CANON 5D με 2 φακούς, παρά την D3.

Η D300 είναι μια D200 με αρκετές βελτιώσεις (πιο σημαντική το σκόπευτρο που δείχνει το 100% πλέον), αλλά τίποτε το ιδιαίτερο και πάλι. Είναι όμως επίσης μια μηχανή στα 12 μεγα με σώμα για μένα επίσης καθαρά επαγγελματικών προδιαγραφών, με υψηλότερες προδιαγραφές από την επερχόμενη CANON 40D (και υψηλότερη τιμή). Η D200 θα συνεχίσει να παράγεται σε χαμηλότερη τιμή, παρόμοια με της 40D.

Έτσι η ΝΙΚΟΝ βρίσκεται πλέον σε συγκρίσιμη θέση με την CANON. Σίγουρα δεν έχει αντίπαλο για την CANON 1DS MKIII με τα 21 μεγα, αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα αλλάζουν πλέον.

Έτσι έχουμε CANON 1D MKIII (1,3X) - NIKON D3 (full frame)
CANON 40D (1,6X 10 mega) - NIKON D200 (1,5x 10 mega), NIKON D300 (1,5X 12 mega)
CANON 30D - NIKON D80
CANON 400D - NIKON D40X.

Για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν σώματα ΝΙΚΟΝ βλέπω ότι υπάρχουν 2 νέα σώματα που τους ενδιαφέρουν και ανανεώνουν την προτίμησή τους στη ΝΙΚΟΝ. Για τους μεσαίους (όπως εγώ), αν έχούν ήδη ένα σώμα σαν της D200 δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση. Αλλιώς η D300 είναι μια πολύ καλή μηχανή, το ίδιο και η D200 που θα συνεχίσει να παράγεται.

Και στην base line υπάρχει ένα ακόμη μοντέλο η D40X που έχει συγκρίσιμη απόδοση με την 400D αλλά έχει καλύτερο πιάσιμο.

Άρα;

Άρα ο ανταγωνισμός ενισχύεται και το ίδιο θα συμβεί με την παρουσίαση των 2 νέων SONY (μια με FULL FRAME αφού ήδη έχει τον αισθητήρα).

Εγώ θα περιμένω την επόμενη FF από τη ΝΙΚΟΝ αν αυτή παίξει μέχρι τα 2000 ευρώ. Αλλιώς θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ φιλμ, όπως και τώρα.

Last edited: