η Οδύσσεια ...........του δημοσίου!!!!!!

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Σήμερα το πρωί ξημέρωσε ένα όμορφο πρωινό με τον 5 μηνών γιο μου να βρίσκεται δίπλα μου μόλις άνοιξα τα μάτια μου....
τον είχε φέρει η μαμά του στο κρεβάτι για να ξεκινήσει καλά η μέρα μου!

Σκέφτομαι, τι ωραία, πολύ όμορφα ξεκινάει η εβδομάδα.!

εσύ είσαι που το λες?

πάω να πλυθώ, νερό ντεν έχει!

πάω στα ρολόγια, όλα κανονικά!

τηλεφωνώ στην υπηρεσία Ύδρευσης-Αποχέτευσης της πόλης να δω τι παίζει.

κι κάπου εδώ αρχίζει το πανηγύρι!!!

εξηγώ που μένω και οτι δεν έχω νερό και ιδού η απάντηση,

-Ξέρετε κύριε, εδώ και δυόμιση μήνες στο συγκρότημα που μένετε υπάρχει πρόβλημα διαρροής στην κεντρική παροχή νερού!
επίσης μας έχουν κάνει καταγγελίες πολλοί περαστικοί που περνάνε απο εκεί..

-ωραία λέω εγώ, και τώρα τι έγινε και κόψατε το νερό?

-Ξέρετε κύριε, όταν μας ειδοποίησαν περαστικοί για την διαρροή, εμείς στείλαμε συνεργείο να δει την βλάβη.
επειδή όμως ΔΕΝ είναι πρόβλημα της υπηρεσίας μας αλλά το πρόβλημα είναι στο φρεάτιο, άρα δικό σας πρόβλημα, δεν το επισκευάσαμε και ειδοποιήσαμε προφορικά κάποιον ένοικο που βρήκαμε εκεί!

-και ποιος είναι αυτός ο ένοικος ρε παιδιά που ενώ εσείς ειδοποιήσατε αυτός δεν έκανε τίποτα?

-Ξέρετε η ειδοποίηση ήταν προφορική, και δεν ξέρουμε το επώνυμό του!

-και ρωτάω ο αφελής!!!!!!(για να μην πω μ@λ@κας)
και γιατί ρε παιδιά κόψατε το νερό?

-Το νερό κύριε, δεν σας το κόψαμε μόνο σήμερα, σας το είχαμε κόψει και την προηγούμενη εβδομάδα(πράγμα που εγώ δεν πήρα χαμπάρι γιατί έλειπα) αλλά κάποιος απο εσάς πήγε και ξανάνοιξε την βάνα και γιαυτό σας το κόψαμε πάλι σήμερα!!!!

-συγνώμη ρε παιδιά, τους λέω, γιατί δεν στέλνετε μια γραπτή ειδοποίηση όπως κάνουν όλες οι υπηρεσίες έτσι ώστε να την λάβει σίγουρα κάποιος να έχετε κι εσείς αποδείξεις οτι ειδοποιήσατε αλλά να ξέρω κι εγώ ποιος βλάκας είναι αυτός που αδιαφόρησε ???

-Δεν έχουμε υποχρέωση να στείλουμε γραπτή ειδοποίηση κύριε!!
Και σήμερα που σας κόψαμε το νερό ευαισθητοποιηθήκατε και πήρατε τηλέφωνο να δείτε τι συμβαίνει!!!

-και της λέω,
συγνώμη αλλά αν δεν πάρουμε χαμπάρι οτι υπάρχει διαρροή πως θα ενδιαφερθούμε για κάτι που δεν ξέρουμε???

-Και πως είναι δυνατόν κύριε, να περνάνε οι περαστικοί και να το βλέπουν και εσείς που μένετε εκεί να μην το έχετε δει???
απλά αδιαφορήσατε και τώρα που σας το κόψαμε ασχοληθήκατε!!

-κυρία μου, της λέω,αυτό που λέτε δεν ισχύει καθώς δεν μας απασχολεί μόνο αν έχουμε νερό, μας απασχολεί επίσης να μην πετιέται άδικα το νερό καθώς δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια και είναι αμαρτία να γίνεται κάτι τέτοιο.

-Μα καλά, μου λέει, είναι δυνατόν να πηγαίνετε σπίτι σας και να μην το βλέπετε????

-λέω, κυρία μου, το συγκρότημα που μένουμε περιβάλλεται απο 2 δρόμους, εγώ απο τον έναν δεν πάω ποτέ, κι αν περάσω θα είναι με το αυτοκίνητο μου!!!
το φρεάτιο έχει τόσο μεγάλη ζημιά και πλημμυρίζει ο δρόμος έτσι ώστε να το παρατηρήσω απο το αυτοκίνητο???\

-όχι, μου λέει.

και συγνώμη,
-έχετε λέω εδώ και δυόμιση μήνες παρατηρήσει οτι υπάρχει αυτή η βλάβη, έχετε όπως μου λέτε καταγγελίες απο περαστικούς, και το μόνο που κάνατε είναι να ειδοποιήσετε κάποιον προφορικά ο οποίος μου λέτε οτι δεν ξέρετε ποιός είναι και έρχεστε έτσι απλά και κόβετε το νερό????
είστε σοβαροί?????
τι νομίζετε οτι είστε εκεί μέσα, ΧΟΥΝΤΑ???????????????

και η απάντηση(με ύφος χιλίων καρδιναλίων),

-πείτε το κι έτσι κύριε!!!!!!!!!!!!:SFGSFGSF::slapface::furious3:

-μα είστε σοβαρή κυρία μου εν έτη 2007 να μου λέτε οτι είστε η ΧΟΥΝΤΑ???????

-πείτε το όπως θέλετε κύριε, δεν έχω πρόβλημα!!!

-αυτό της λέω το παραβλέπω γιατί θα έπρεπε να ντρέπεστε που μιλάτε έτσι, δημόσια υπάλληλος είστε, όχι η ιδιαιτέρα του Παπαδόπουλου!!!!

τέλος πάντων, τώρα τι πρέπει να γίνει για μας ανοίξετε την παροχή?

-τώρα πρέπει να φωνάξετε υδραυλικό, να σας φτιάξει την βλάβη κι εμείς θα στείλουμε μετά συνεργείο να ανοίξει και πάλι την παροχή!

-κυρία μου της λέω, είναι δυνατόν να μιλάτε σοβαρά, εγώ στο σπίτι έχω ένα μωρό 5 μηνών που αυτήν την στιγμή δεν μπορώ ούτε να το ταΐσω ούτε να το πλένω!!!!!
αν ο υδραυλικός έρθει μεθαύριο εγώ τι θα κάνω με το μωρό μέσα????????

-ξέρετε κύριε, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο!

-της λέω, μπορείς να κάνεις και θα το κάνεις γιατί αλλιώς θα σας πάρει όλους ο διάολος εκεί μέσα,
θα πάτε να ανοίξετε την παροχή για να έχουμε νερό να ζούμε σαν άνθρωποι και όχι σαν ζώα κι εγώ θα τηλεφωνήσω τώρα στον υδραυλικό να πάει να επιδιορθώσει την βλάβη, εντάξει????????

-εντάξει κύριε, έχετε δίκαιο.

-ευχαριστώ, γεια σας!!!

και κάπως έτσι ξεκίνησε η όμορφη εβδομάδα μου.........................................................:rifle:

Re: η οδήσεια ...........του δημοσίου!!!!!!

Ακου τι θα κανεις. Θα πας να παρεις μια σταμνα (μεγαλη) και θα πηγαίνεις στο γειτονα να σου δινει νερο. Θα το ζυγίζετε και θα τον πληρώνεις. Αν πάλι θες ζεστο νερο να βαζεις την σταμνα στο τζακι. Νομιζω μπορεις να βολευτεις ετσι:BXVZCBXZ6:

Μα καλα ολα αυτα δεν στα ειπανε απο το τηλεφωνο απορω!!! :slapface:

Re: η οδήσεια ...........του δημοσίου!!!!!!

Μα κι εσύ να μην έχεις πάρει χαμπάρι τη βλάβη; Και γιατί δεν σας ειδοποίησε ο ανώνυμος ένοικος; Και θα σας κυνηγάει η υπηρεσία του δήμου να διορθώνετε τις βλάβες; Αυτό δεν προβλέπεται... Επίσης στο κοινό απαντάμε στα τηλέφωνα από τισ 10 το πρωί μέχρι τις 10 και μισή. ΟΚ βγήκε ο δημόσιος υπάλληλος μέσα μου..:smile:

Πάντως ναι έπρεπε να το έχετε πάρει χαμπάρι. Αν όχι εσύ Δημήτρη, κάποιος διαχειριστής του συγκροτήματος. Αν το έβλεπαν οι περαστικοί θα ήταν εμφανές. Αυτή είναι και η μόνη ένσταση που έχω σε όσα γράφεις (που είναι και λίγα) για την συγκεκριμένη υπάλληλο...

Απάντηση: η οδήσεια ...........του δημοσίου!!!!!!

Κάνε καταγγελία στον ΙΝΚΑ , είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοια τα λατρεύουν ...

@Photis , εαν το είχε δει , δεν θα είχε κάνει κάτι; Απλά δεν το είδε ... η αδιαφορία είναι από την υπηρεσία που δεν ενημέρωσε όλους στο συγκρότημα ... Εστω και προφορικά ...

το κακό είναι οτι δεν έχουμε διαχειριστή!

το ακόμα χειρότερο είναι οτι με τον ένα ένοικο είμαστε στα δικαστήρια γιατί δεν πληρώνει το πετρέλαιο ενώ ανάβει την θέρμανση κανονικά!:bang:

οπότε όπως καταλαβαίνετε, συνεννόηση μηδέν.:nounder:

υ.γ Larry σ' ευχαριστώ!:smile:

Ερε Ψαλτης που τους χρειάζεται

Re: Απάντηση: η οδήσεια ...........του δημοσίου!!!!!!

Κάνε καταγγελία στον ΙΝΚΑ , είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοια τα λατρεύουν ...

και μετά την καταγγελία, να αλλάξει πάροχο, έτσι?

Υπάρχει κάπου ένα άρθρο στον Ποινικό Κώδικα, παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων (περιλαμβάνει και την ύδρευση), βέβαια δεν καλύπτει ακριβώς τέτοιες περιπτώσεις, αλλά μπορεί υπό την απειλή μηνύσεως να φιλοτιμηθούν.