Η Οnkyo θα μας τρελάνει....

djmnv81

AVClub Enthusiast
5 July 2017
759
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 2 νέοι επεξεργαστές - κόσμημα...για να δούμε τι θα δούμε...

Onkyo also had major news.

The company announced the new RZ51 AV receiver and the RZ91 15-channel processor.

Both represent a full design refresh and now include a color display. Dirac Live is included, and Dirac ART will be supported as an optional upgrade.

The RZ51 is a 9-channel receiver rated at 120 watts per channel, while the RZ71 is an 11-channel model delivering 145 watts per channe

1.jpg2.jpg3.jpg611617414_10235689043300573_1014244881294107904_n.jpg611599990_10235689043260572_5352403372605998151_n.jpg612889034_10235689045020616_6022485015500959825_n.jpg

• Like
Reactions: Panoramix
Οι επιδόσεις τους και η αξιοπιστία είναι το θέμα.
Μούρη έχουν όλοι
Προφανώς και ισχύει!! Πάντως το συγκεκριμένο πληρεί με επιτυχία τον πρώτο κανόνα περί όμορφης μούρης , συν το οτι ειναι made in Japan , συν του ότι θα εχουμε άλλο εναν καλο παίχτη στην γύρα για να αγχώνονται και λίγο κάποιες άλλες και ιδιου βεληνεκούς εταιρείες...συν του οτι θα έχει το Dirac Live από μαμα δωράκι...(ελπίζω).

Last edited:
  • Like
Προφανώς και ισχύει!! Πάντως το συγκεκριμένο πληρεί με επιτυχία τον πρώτο κανόνα περί όμορφης μούρης , συν το οτι ειναι made in Japan , συν του ότι θα εχουμε άλλο εναν καλο παίχτη στην γύρα για να αγχώνονται και λίγο κάποιες άλλες και ιδιου βεληνεκούς εταιρείες...συν του οτι θα έχει το Dirac Live από μαμα δωράκι...(ελπίζω).

Το Dirac δώρο ποσώς μας νοιάζει. Μιλάμε για το "plugin" του 200αρικου. Σε ένα μηχάνημα, που οι προγενέστεροι αυτού, είχαν σημαντικά θέματα σε διάφορους τομείς.
Σαν να λέμε εξαιρετική ευκαιριά το Yugo που πουλάει ο Δημήτρης. Τίγκα στα χτυπήματα, μη-υποβοηθούμενο τιμόνι, φρένα που σταματάει από το 100-0 στα 500μ, κρατήματα του κ*λου... δεν παίρνει μπροστά με την μια... αλλά έχει δώρο καλά ηχεία και πηγή :D

Για να αγχωθεί στην κατηγορία αυτή η Denon/Marantz θα πρέπει να γίνει κάτι το συνταρακτικό.

Διακριτό αριθμό εξόδων sub και ποιο tier του Dirac δίνει να μας πείτε κύριε... . Και μέχρι ποιο παίρνει, αν και μάλλον επειδή πρόκειται για φρεσκαδούρα θα πηγαίνει μέχρι ART (λογικά).

• Like
Διακριτό αριθμό εξόδων sub και ποιο tier του Dirac δίνει να μας πείτε κύριε... . Και μέχρι ποιο παίρνει, αν και μάλλον επειδή πρόκειται για φρεσκαδούρα θα πηγαίνει μέχρι ART (λογικά).
Δωράκι τελικά το Dirac που εγώ χρυσοπλήρωσα και θα πηγαίνει μέχρι και ΑΡΤ..οπως μολις διάβασα από αλλο άρθρο..!!

Αν ο 15κάναλος δεν εχει 4 εξόδους κάποιος απο εκει σιγουρα θα πρεπει να απολυθεί...🤣

Υγ. Το dirac live σε περιόδους κανονικές χωρίς
προσφορές και τα συναφη , βλεπε black friday μια φορά τον χρόνο , εχει μονο 200αράκι;;

Υγ2. Για να αγχωθεί ακριβως η ντενον κ μαραντζ τονισα ενα πλεονεκτηματάκι αυτο του ντιρακ , με την προυποθεση πως θα εχει state of the art πλακετες και μετρήσεις...Συν πιο ομορφο μακραν σχεδιασμό κατεμέ και είναι και Japanoula!!

Last edited:
Το Dirac δώρο ποσώς μας νοιάζει. Μιλάμε για το "plugin" του 200αρικου. Σε ένα μηχάνημα, που οι προγενέστεροι αυτού, είχαν σημαντικά θέματα σε διάφορους τομείς.
Σαν να λέμε εξαιρετική ευκαιριά το Yugo που πουλάει ο Δημήτρης. Τίγκα στα χτυπήματα, μη-υποβοηθούμενο τιμόνι, φρένα που σταματάει από το 100-0 στα 500μ, κρατήματα του κ*λου... δεν παίρνει μπροστά με την μια... αλλά έχει δώρο καλά ηχεία και πηγή :D

Για να αγχωθεί στην κατηγορία αυτή η Denon/Marantz θα πρέπει να γίνει κάτι το συνταρακτικό.
Τι προβλήματα δηλαδή? Εγώ έχω τον RZ50 και δεν έχω κανένα θέμα. Ο οποίος επίσης ήρθε με Dirac από την μάνα του.

Τι προβλήματα δηλαδή? Εγώ έχω τον RZ50 και δεν έχω κανένα θέμα. Ο οποίος επίσης ήρθε με Dirac από την μάνα του.
Αν τον βάλεις κόντρα σε έναν Denon Marantz Arcam παραπλήσιας τιμής, θα καταλάβεις δίχως να χρειαστεί να μπούμε σε τεχνικά θέματα.
Το κυριότερο θέμα του είναι η ποιότητα των ενισχυτικών σταδίων του, και το resampling με Dirac enabled στα 44kHz.

44 ή 48? Οι marantz denon δουλευουν στα 96?
Πάντως εγώ τον integra τον απολαμβάνω.
Επίσης, το μονο αρνητικό που θυμάμαι να εχει σχολιαστεί για τα τελικα σταδια του 50 ειναι οτι πέφτει πολύ η ισχύς του σε 4ωμα ηχεία. Που δεν ξερω αν διορθώθηκε με fw update.

Αν τον βάλεις κόντρα σε έναν Denon Marantz Arcam παραπλήσιας τιμής, θα καταλάβεις δίχως να χρειαστεί να μπούμε σε τεχνικά θέματα.
Το κυριότερο θέμα του είναι η ποιότητα των ενισχυτικών σταδίων του, και το resampling με Dirac enabled στα 44kHz.
Παραπλήσιας τιμής? Οι αντίστοιχοι σε δυνατότητες Denon Marantz Arcam είναι πολύ ακριβότεροι και χωρίς Dirac license. Και δεν μιλάω για Ελλάδα, που οι Onkyo είναι πολλοί ακριβοί, αλλά εδώ Γαλλία. Όταν τον αγόρασα (με την βοήθεια του Καστρούνη) κοίταξα και τους αντίστοιχους σε κανάλια Denon και Marantz, αλλά ήταν πολύ ακριβότεροι και χωρίς Dirac.
Και δεδομένου ότι με ενδιαφέρουν οι ταινίες πρωτίστως, το 48khz δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, οπότε δεν θα έδινα τόσο παραπάνω για να πάω 96khz.

Παίδες μην μπερδεύεστε. Από τη μαμά έρχεται το πολύ πολύ με full και τα άλλα τα πληρώνεις. Ειδικά στον RZ50 το bass control που πρόσθεσαν σαν δυνατότητα κατόπιν που επίσης πλήρωνες έξτρα αφορά ένα sub, ουχί πολλαπλά.

Εγώ θέλω να δω ποιο δίνουν με το μηχάνημα και ποιο πληρώνεις έξτρα. Για να καταλάβω και που έχουν βάλει την τιμή. Δωρεάν Bass Control και ART χωρίς να το πληρώνεις με κάποιο τρόπο, δεν υπάρχει. Ούτε και τα άλλα τα πιο απλά licenses βέβαια, απλά αυτά τα πληρώνεις στην τιμή του μηχανήματος από το κουτί του.

Λογικά θα έρχεται με full dirac και θα πληρώνεις extra bass control και art. Το form factor ειναι λίγο αγχωτικό. Όπως λένε και οι Τρύπες "δε χώρας πουθενα".
Να δω αν σε κάποιον θα δίνουν xlr.
Και τι θα βγάλουν σε integra

• Like
Reactions: billpeppas
Ε, καλά. Θα ακολουθήσουν και σε integra. Σε pioneer σίγουρα όχι μια και τέλος αυτή από το PAC.

Αν κατάλαβα καλά, μιλάνε για 2027... Μέχρι τότε θα έχουν ακολουθήσει και όλοι οι υπόλοιποι.
Από design καλό αλλά θα κριθεί από τις δυνατότητες και την τιμή όπως πάντα.

Σιγά μην έχει και υποστήριξη για front wides στον 7ακάναλο :D

Θα χρειαστούν πολλά, πολύ πιο σημαντικά και δελεαστικά πράγματα από το δωρεάν βασικό License του Dirac Live για να μπει καν στην σκέψη κανείς απόκτησης των.
Αν δεν έχουν π.χ. 4 ανεξάρτητες εξόδους για subs, ιδανικά οι μεγάλοι έστω, και 4-6 programmable XLR outputs, και γίνει επιτέλους σωστή δουλειά στα κυκλώματα (ενίσχυση κυρίως [protection, ισχύς, ποιότητα εξόδου] αλλά και γενικά για να εξαφανιστεί το περίεργο jitter που βλέπουμε στην τωρινή σειρά), πάλι θα πουλάνε όταν δεν έχει στο ράφι Marantz / Denon.

• Haha
Reactions: Pleo
Aπό το 4ο λεπτό ξεκιναει η live παρουσίαση τους....

Για οποιον εχει τ αντερα ας το δει απο την αρχή που έχει και τα καινουργια Κλιπς... :ROFLMAO:

Εξαλλου πανε αγκαζε οι 2 εταιρείες.....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.