Η ώρα της αλήθειας...

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
30 Καλώδια μεταφοράς σήματος S/PDIF μέχρι 1000 ευρώ

Ενα συγκριτικό τεστ από τον ΑvMentor που νομίζω αξίζει να συζητηθεί
καθώς καταπιάνεται με ένα τομέα ( καλώδια) που έχει προκαλέσει πολλές φορές
απαρχή για μακροσκελή νήματα, που όμως δεν κατέληξαν πουθενά.
Εκτός ίσως από την επιβεβαίωση της ορθότητας- λάνθασμένα η όχι- της γνώμης που είχε το κάθε μέλος που έλαβε μέρος σε μια τέτοια κουβέντα..

Γι αυτό μια παράκληση: Ας κρατήσουμε το επίπεδο της κουβέντας υψηλά, χωρίς
κόντρες και καυγάδες, δεν έχει νόημα, καθώς είναι πρώτη φορά που γίνεται
και δημοσιεύεται ένα, τέτοιου είδους τέστ, με μετρήσεις, εκτός των ακουστικών
εντυπώσεων

Να υπενθυμίσω πως δεν επιτρέπονται συμπλοκές
και συρράξεις στο κατάστρωμα της γαλέρας γιατί...

:plank:..

Χαρά στην υπομονή του.

Πάντως παραμένει "διακριτικός" στα σχόλιά του για όλες τις συμμετοχές!!!!

Και εγώ που νόμιζα "πάρε αυτό και αυτά μην τα κοιτάς καθόλου".:flipout::flipout:

Ερώτηση : Τελικά αξίζει να δώσει κανείς 10 φορές πάνω από την τιμή του καλύτερου καλωδίου κάτω των 100Ε για να πάρει ελάχιστα καλύτερη απόδοση? Αυτή είναι η ουσία που προκύπτει από το συγκριτικό ΙΜΗΟ....

Και ας μην πούμε ότι όποιος έχει λεφτά αβέρτα τα δίνει και το αγοράζει..... Λογικά σκεπτόμενοι τί θα απαντούσατε?

Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι πολύ λίγα καλώδια είναι "εντός" προδιαγραφών (έστω με μία απόκλιση +- 5%), με μερικά ακριβά να είναι εντελώς "εκτός" !!!

κόντρες και καυγάδες, δεν έχει νόημα, καθώς είναι πρώτη φορά που γίνεται
και δημοσιεύεται ένα, τέτοιου είδους τέστ, με μετρήσεις, εκτός των ακουστικών
εντυπώσεων

Να υπενθυμίσω πως δεν επιτρέπονται συμπλοκές
και συρράξεις στο κατάστρωμα της γαλέρας γιατί...

:plank:..

http://www.youtube.com/watch?v=HOZRUzpm3vg :Banane0:

Τελικά όσοι ακούγαμε διαφορές στα ψηφιακά καλώδια, δεν είχαμε πάθει παράκρουση, φαινόμενο placebo, δεν ήμασταν μαστουρωμένοι, δεν μας δούλευαν οι πωλητές ή ο Σταματάκος και τα μηχανήματα του έπαθαν το ίδιο?

Re: Απάντηση: Η ώρα της αλήθειας...

Τελικά όσοι ακούγαμε διαφορές στα ψηφιακά καλώδια, δεν είχαμε πάθει παράκρουση, φαινόμενο placebo, δεν ήμασταν μαστουρωμένοι, δεν μας δούλευαν οι πωλητές ή ο Σταματάκος και τα μηχανήματα του έπαθαν το ίδιο?

Οντως υπάρχουν διαφορές στα ψηφιακά καλώδια, αλλά μήπως από τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Σταματάκου βγαίνει το συμπέρασμα ότι ναι μεν υπάρχουν αλλά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι (σχεδόν) όλα είναι εκτός προδιαγραφών, με αποκορύφωμα κάποια με αρκετό "χαρακτήρα" να είναι αλλού για αλλού σε μετρήσεις ??

Οντως υπάρχουν διαφορές στα ψηφιακά καλώδια, αλλά μήπως από τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Σταματάκου βγαίνει το συμπέρασμα ότι ναι μεν υπάρχουν αλλά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι (σχεδόν) όλα είναι εκτός προδιαγραφών, με αποκορύφωμα κάποια με αρκετό "χαρακτήρα" να είναι αλλού για αλλού σε μετρήσεις ??

:offtopic:

Ακόμα εδώ είσαι?...Δεν έφυγες για Μόναχο?

Τέλος :offtopic:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ώρα της αλήθειας...

Φυσικά

Ουφ ησύχασα, θα ακυρώσω τις υπόλοιπες συνεδρίες :D

Έχει ενδιαφέρον το στατιστικό αποτέλεσμα του A/B/X. Λίγα καλώδια ακούγονται πραγματικά διαφορετικά!
Αλλά μου έκανε κι εμένα εντύπωση πόσα λίγα είναι κοντά στις προδιαγραφές. Τόσα εργοστάσια, ένα 75 +/- 5 Ω δεν μπορούν να πετύχουν;

Last edited:
Έχει ενδιαφέρον το στατιστικό αποτέλεσμα του A/B/X. Λίγα καλώδια ακούγονται πραγματικά διαφορετικά!
Αλλά μου έκανε κι εμένα εντύπωση πόσα λίγα είναι κοντά στις προδιαγραφές. Τόσα εργοστάσια, ένα 75 +/- 5 Ω δεν μπορούν να πετύχουν;

μπορουν πολυ ευκολα απλα δε θελουν....

εχουν τους λογους τους για να μετρανε ετσι...

σου κανουν τον ηχο "οργανικο", "ζεστο" κλπ κλπ....

Δηλαδη ειναι equalizer....