Η πρώτη εμπειρία!

17 June 2006
25,394
Αθήνα
Στο τέλος του ποστ αυτού, θα καταλάβετε τον τίτλο του θέματος.

Καταρχήν να σας πω ότι η εμπειρία μου με τους φακούς (εκτός της παλαιολιθικής εποχής) είναι κάτι led κινεζοφακοί αυτοί με ένα σωρό "καρουμπαλάκια" κλασσικά ledάκια από το ebay όπως π.χ.
http://cgi.ebay.com/15-LED-UV-LASER...4565579?pt=US_Flashlights&hash=item4aa4ecd9cb

και
http://cgi.ebay.com/Red-21-LED-3-AA...0521114?pt=US_Flashlights&hash=item5adcbe621a

Προχτές γνωστός μου (άσχετος από φακούς, όπως εγώ) μου δίνει έναν φακό μικρό σε μέγεθος, τον κοιτάω έγραφε επάνω με bold X-Tactical.... Αρχισα να γελάω , σκεπτόμενος ότι δεν παίζονται οι κινέζοι στην μούρη και στις φανφάρες...
Σε λίγο που άρχισα να τον περιεργάζομαι, η ολη κατασκευή, η αίσθηση , το βάρος κλπ κάτι μου έλεγαν ότι είναι πολλή καλή δουλειά για κινέζικος...

Εν ολίγοις, τον στρέφω στα μάτια μου, τον ανάβω και ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ !!! :eek:

κοιτάζοντας την πηγή παρατήρησα ότι έχει πανελάκι (smd λέγεται; ) σαν κάτι 10wattες led λάμπες που έχω.

Πλέον είμαι σίγουρος ότι κάτι παίζεται λέω και αποκλείεται να κάνει αυτό το πράγμα 1 ευρώ.... Τον ρίχνω στην απέναντι πολυκατοικία, φώτιζε κανονικότατα, έβλεπες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής μόνο με laser είχα εμπειρία από τις απέναντι πολυκατοικίες.....

Πιάνω τους κινεζοφακούς για να συγκρίνω, όχι μόνο δεν έφτανε το φως στην απέναντι πολυκατοικία αλλά τους κοίταζα για να βεβαιωθώ ότι είναι αναμμένοι :flipout:

Κατευθείαν τον ψάχνω στο internet και βρίσκω ότι είναι ακριβώς αυτός:
http://www.amazon.com/CREE-X-Tactic...CPNI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286780190&sr=8-1

Βρήκα και τις οδηγίες και ανακάλυψα ότι έχει και dimmer και strobo.

Σε δοκιμή μέσα στο σπίτι, έκλεισα τα φώτα και τον στερέωσα σε τραπέζι για να φέγγει στο ταβάνι. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι άνετα κυκλοφορείς με διακοπή ΔΕΗ. Ούτε φώτα ασφαλείας ούτε τίποτα.

Βασικά πορώθηκα τόσο που διαβάζοντας τα θέματα εδώ, παρήγγειλα άλλους δύο, έναν μπρελόκ Α1 (κάπως έτσι) με 190 lumens και έναν inox (λόγω ντιζαϊνιάς) με τους πράσινους δαχτύλιους που ανάφερε ένα παιδί σε παραπλήσιο θέμα.

Επίσης παρήγγειλα και με οκτάδα CR123 Duracell από το ebay διότι απ' ότι κατάλαβα τις ρουφάνε τις μπαταρίες για πλάκα. Δεν θέλω να μπλέξω με επαναφορτιζόμενες και φορτιστές , έτσι κι αλλιώς δεν κάνω πραγματική χρήση. Για μια ώρα ανάγκης τους έχω.

Τέλος, να σας πω ότι τώρα καταλαβαίνω την πόρωσή σας με τους φακούς.

Υ.Γ. Αν αυτός είναι 235 lumens, ούτε καν φαντάζομαι πως θα είναι κάτι άλλοι π.χ. ο καταπέλτης με τα 1000 lumens!

Χαχα, ελα βρε Τασο.
Δεν εχεις παρει χαμπαρι τι γινεται στην κατηγορια των φακων που εχουμε εδω ???

Παντως, επειδη εχω και εγω κανα δυο απο δαυτους, μην νομιζεις, δεν τρωνε και τοοοσο ευκολα την μπαταρια...

Και επειδη ξερω και εσενα και το moto σου (size does matter), συνομα σε βλεπω με κανα τετοιο σε λιγο -bye-

καλως μπηκες στο τρυπακι φιλε Τασο.καλως ηρθες και στο φορουμ.εδω θα μαθεις παρα πολλα απο τα παιδια που εχουν μεγαλη εμπειρια και μην φοβηθεις να ρωτησεις οτιδηποτε,θα σε βοηθησουν ολοι.

ΥΓ:παντως σκεψου το με τις επαναφορτιζομενες αξιζουν και δεν ειναι τοσο μπελας οσο νομιζεις αντιθετα μπελας ειναι να ξεμεινεις απο μπαταριες.εχεις και περισσοτερες επιλογες σε φακους.

για ώρα ανάγκης όπως λέει ο Τασος οι επαναφορτιζόμενες είναι επικύνδινες, αφου είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ούτε 1volt όταν τις χρειαστείς!

Απάντηση: Re: Η πρώτη εμπειρία!

Χαχα, ελα βρε Τασο.
Δεν εχεις παρει χαμπαρι τι γινεται στην κατηγορια των φακων που εχουμε εδω ???

Παντως, επειδη εχω και εγω κανα δυο απο δαυτους, μην νομιζεις, δεν τρωνε και τοοοσο ευκολα την μπαταρια...

Και επειδη ξερω και εσενα και το moto σου (size does matter), συνομα σε βλεπω με κανα τετοιο σε λιγο -bye-

Ομολογώ ότι θεωρούσα την κατηγορία "πολλή κουβέντα για το τίποτα...."

Καλά μιλάμε αυτός άν ξεμείνεις από φώτα στο αμάξι άνετα τον καρφώνεις στον προφυλακτήρα και κάνεις την δουλειά σου!

Καλοί είναι οι φορτιστές αλλά πιστεύω έχουν νόημα αν κάνεις τακτική χρήση. Αν είναι να φορτίζεις τις μπαταρίες μια-δυό φορές τον χρόνο νομίζω δεν έχει νόημα. Εξάλλου με τις 100αριές ΑΑ και ΑΑΑ που αγοράζω από το ebay, δύσκολα ξεμένω από μπαταρίες.

Απάντηση: Re: Η πρώτη εμπειρία!

για ώρα ανάγκης όπως λέει ο Τασος οι επαναφορτιζόμενες είναι επικύνδινες, αφου είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ούτε 1volt όταν τις χρειαστείς!

Ακριβώς και την έχω πατήσει με επαναφορτιζόμενες για Flash φωτ. μηχανής.

Είναι γενικά το φως που παράγει το led. Τώρα ο καθένας το μετράει στο led Πάνω, άλλος απέξω από τον ανακλαστήρα+τζαμάκι(το λεγόμενο OTF)

Και τα μετρανε στο εσωτερικο μιας λευκης σφαιρας, καλιμπραρισμενης.....20000 μουρμουρια αμερικανικα κανει, κατι τετοιο

εμεις τα φτωχαδακια τα μετραμε σε κουτι απο παπουτσια.....αφου μαζεψουμε αρκετες μετρησεις φακων αρχιζουμε τις υποθεσεις...