Η Samsung κλείδωσε τη δυνατότητα αναβάθμισης/υποβάθμισης Firmware

nikoska

Established Member
10 November 2008
171
Έχοντας αντιμετωπίσει πρόβλημα στην προσπάθεια να αναβαθμίσω στο τελευταίο firmware που βγήκε στο www.samsung.gr, διαπίστωσα με τη βοήθεια του φόρουμ ότι έχει κλειδωθεί πλέον αυτή η δυνατότητα και δεν μπορώ ούτε να αναβαθμίσω, ούτε και να υποβαθμίσω.

Αυτό από μόνο του δεν καταργεί ένα από τα χαρακτηριστικά της συσκευής βάση των οποίων την επέλεξα για αγορά;
Αν ναι, μπορώ να διεκδικήσω κάτι;

Αν όχι, γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να παρακάμψω αυτό το κλείδωμα;

να την πας στο σερβις να σου κανουνε αναβαθμιση και να στην ξεκλειδωσουνε
με την εγγυηση

Και γιατί πρέπει να την πληρώσω εγώ τη νύφη; Δεν είναι και τόσο εύκολο να πάρεις μια τηλεόραση 46 ιντσών και να τρέχεις στους δρόμους.
Να στείλουνε εκείνοι τεχνικό στο σπίτι να το κάνει. Εδώ δεν μιλάμε για μια αστοχία υλικού, αλλά για κάτι που εκείνοι προκάλεσαν συνειδητά.

Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση μια τηλεόραση για την οποία παρέχεται διαδικτιακά και με οδηγίες, η αναβάθμιση του firmware, να είναι κλειδωμένη η δυνατότητα.
Σε περίπτωση τέτοια τους ενημερώνεις ότι η τηλεόραση έχει πρόβλημα και να την φτιάξουν μέ την εγγύηση. Σε περίπτωση που αρνηθούνε κάνεις καταγγελία.

Επίσης ποια είναι η τηλεόραση που μιλάς φίλε μου? Και τι εννοείς μέσω του φόρουμ έμαθες? Έχει κάποιος το ίδιο θέμα?

Η τηλεόραση ειναι η Samsung LEB750 46''

Όποιος εχει περασει την αναβαθμιση 3000.1 (25/1/10) έχει κλειδώσει εκει. Το ίδιο κλείδωμα μαθαίνω ότι κάνει και η τελευταια 3000.2
Σχετικό νήμα εδώ είναι το http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44229&page=51
Επίσης τα ίδια διάβασα και σε ξένα φορουμ.

Απάντηση: Re: Η Samsung κλείδωσε τη δυνατότητα αναβάθμισης/υποβάθμισης Firmware

Η τηλεόραση ειναι η Samsung LEB750 46''

Όποιος εχει περασει την αναβαθμιση 3000.1 (25/1/10) έχει κλειδώσει εκει. Το ίδιο κλείδωμα μαθαίνω ότι κάνει και η τελευταια 3000.2
Σχετικό νήμα εδώ είναι το http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44229&page=51
Επίσης τα ίδια διάβασα και σε ξένα φορουμ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αναβαθμίσεις σε καινούριο. Απλά δεν γίνεται downgrade ή upgrade σε minor release. Δεν είναι παράλογο. Εάν βέβαια έχει προβλήματα το καινούριο τότε ναι έχεις θέμα.

Re: Απάντηση: Re: Η Samsung κλείδωσε τη δυνατότητα αναβάθμισης/υποβάθμισης Firmware

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αναβαθμίσεις σε καινούριο.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το firmware που έχω είναι το 3000.1 και δεν μπορώ να αναβαθμίσω στο καινούριο 3000.2

Απλά δεν γίνεται downgrade ή upgrade σε minor release. Δεν είναι παράλογο. Εάν βέβαια έχει προβλήματα το καινούριο τότε ναι έχεις θέμα.

Από τη στιγμή που κάποια προβλήματα όπως το ότι τα αρχεία .mkv μετά από συγκεκριμένη διάρκεια δεν παίζουν, είναι ένα θέμα.
Το γεγονός ότι δεν μπορώ να αναβαθμίσω σε νεότερο firmware είναι επίσης άλλο ένα θέμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Samsung κλείδωσε τη δυνατότητα αναβάθμισης/υποβάθμισης

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το firmware που έχω είναι το 3000.1 και δεν μπορώ να αναβαθμίσω στο καινούριο 3000.2

Από τη στιγμή που κάποια προβλήματα όπως το ότι τα αρχεία .mkv μετά από συγκεκριμένη διάρκεια δεν παίζουν, είναι ένα θέμα.
Το γεγονός ότι δεν μπορώ να αναβαθμίσω σε νεότερο firmware είναι επίσης άλλο ένα θέμα.

Ναι βρε συ, εννοείται ότι είναι πρόβλημα με τα mkv και ενημερώνεις το service, αλλά αυτό που λέω είναι ότι από την 3000.1 στην 3000.2 πρέπει να είναι μικρό release. Εάν δεν είναι και είναι όντως πρόβλημα, εννοείται ότι η samsung θα το διορθώσει.

Εισαι σιγουρος οτι προσφερει πρακτικα κατι η 3000.2?

Παντως λογικα μια και μιλαμε για περυσινο μοντελο θα σταματησουν ετσι και αλλιως να βγαινουν αναβαθμισεις.

- Δεν υπάρχει change log για να μπορεί να δει κάποιος τις όποιες βελτιώσεις.
- Δεν έχω πρόβλημα με το να σταματήσουν οι αναβαθμίσεις, αλλά με το γεγονός ότι κατάργησαν από την συσκευή μου τη δυνατότητα του roll-back και του upgrade firmware.

Μικρο, μεγάλο release... Εχει σημασία?
Καμμια συσκευη που φευγει απο το εργοστασιο και περιεχει software δεν ειναι bug free με τον ενα η τον αλλο τροπο. Ακομα και αν ειναι, μερικες φορες απλα πρεπει να γινουν προσαρμογες για εξωγενεις παραγοντες.
Αν η samsung σκοπευει να επεκτεινει αυτο το feature, τοτε απλα ειναι ενας λογος να ΜΗΝ αγορασει κανεις samsung...

Μήπως το κλείδωμα σχετίζεται με τα custom firmwares που άρχισαν να κυκλοφορούν;

Εγώ έχω να πω ότι τέτοιες ανούσιες κινήσεις γίνονται από εταιρίες να τρώνε τον χρόνο των πελατών και μόνο,γιατί κάτι άλλο δεν κάνουν,μιας και είτε για τα Custom Firmwares έγινε,είτε για άλλον λόγο,το Upgrade-Downgrade είναι πολύ σημαντικό σε μια συσκεύη και θα βρουν άλλον τρόπο... Κάποιοι... -bye-

έχω στειλει mail για το θεμα αυτο και στην Samsung και λιγο αργοτερα και στο ΙΝΚΑ. Υστερα απο 15 μερες περίπου δεν έχω λάβει από κανενάν τους καμια απαντηση...

Σαν κάτοχος μιας le32r86bdx , θεωρώ ότι η πολιτική της Samsung στα firmware updates , δρα αρνητικά τόσο στην επιλογή της εταιρίας για μελλοντική αγορά όσο και στην σύσταση της σε φίλους και γνωστούς.
Η τηλεορασή μου έχει πρόβλημα στο να εμφανίσει το (greek modern) epg της digea, πρόβλημα που ασφαλώς διορθώνεται μέσα σε λίγα λεπτά με μια αναβάθμιση.

Τίποτα και καμμία απάντηση από κανέναν (samsung, fourlis, ινκα).
Δυστυχώς η μόνη επιλογή είναι οι φίλοι από το SamyGo, που μπορούν να βοηθήσουν για να επεμβεις μόνος σου στην τηλεόραση.

Αυτό που καταλαβαίνω από την εμπειρία με την τηλεόραση που έχω, είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα, χωρίς υποστήριξη after sales. Αυτό από μόνο του είναι κάτι που με κάνει να μετανιώνω που σύστησα την τηλεόραση σε 3 φίλους που την αγόρασαν κι εκείνοι. Και σίγουρα η Samsung δεν πρόκειται να είναι επιλογή μου σε επόμενη αγορά.
Καλό είναι να υπάρχει σαν εταιρεία, τα προϊόντα που βγάζει είναι πολύ καλά, αλλά σίγουρα στο after sales (τεχνική υποστήριξη, βελτιώσεις, αναβαθμίσεις, ενημερώσεις, επικοινωνία) απέχει έτη φωτός από άλλες εταιρείες που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν (LG, Sony).