Η Sony 65X80J αξίζει τα λεφτά της στα 650 που την βρίσκω;

Zorzkouris

New member
16 September 2022
4
Η 65 xj80 Sony αξίζει τα λεφτά της στα 650 που την βρίσκω? Για να μην ανεβαίνω στα 989 της 90....
Αλλιώς καμία Samsung ή lg 65αρα γύρω στα 750?

Η 65 xj80 Sony αξίζει τα λεφτά της στα 650 που την βρίσκω? Για να μην ανεβαίνω στα 989 της 90....
Καλώς ήρθατε στο avclub.gr,

Sony KD X80J / X81J : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

πόσταση κύριας θέασης : 2.5 m

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): ευθεία από την οθόνη

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): νορμάλ φως

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : ταινίες, αθλητικά

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): Netflix cosmote Nova

Απαιτήσεις σε ποιότητα: 4 k

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός : 750

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung u6400 του 2012

Κοιτα, από τιμή την βρήκες σε ευκαιρία σίγουρα. Γύρω στα 800 κάνει σκρουτζ. Έχει όμως ips panel (όχι va). Που σημαίνει Καλές γωνίες θέασης, κακο μαύρο. Αναλόγως τι ανάγκες έχεις αποφασίζεις. Κοιτα στο παρακάτω review, εκεί που λέει "black uniformity". Αν είσαι ευχαριστημένος με τέτοια εικόνα στο σκοτάδι που τα μαυρα θα φαινονται γκρι.. Δε θα είναι τόσο χάλια όσο δείχνει εκει. Έχει βάλει τέρμα φωτεινότητα για να φανεί το φαινόμενο. Αλλά αν είχες ήδη ips τηλεόραση (σχεδόν σίγουρα) μπορείς να καταλάβεις ότι έτσι θα δείχνει και αυτή. Προσωπικά δε θα την έπαιρνα πάρα την καλή τιμή γιατί θέλω καλύτερα μαύρα, αλλά δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι τι προτιμάς εσυ, και πόσο είσαι διατεθειμένος να το πληρώσεις.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις εννοώντας ότι η τηλεόραση ανοίγει λίγο κάθε μέρα... Και ότι είναι θα είναι για καμιά ταινία ή αθλητικά... Gaming ποτέ...
Θέλω να παίζει καλό 4κ από YouTube
Και θεωρητικά να είναι καλή στο απόδοση τιμή

Τώρα είδα και την 90j αλλά σκέφτομαι να μην δώσω 350 ευρω παραπάνω.... Άμα είναι decent η 80j, φαντάζομαι θα είναι τρελή αναβάθμιση με αυτήν που έχω τώρα... Και σε ίντσες από 48 σε 65 και ποιότητα

Ανάμεσα στις 65" οι οποίες είναι διαθέσιμες στην εγχώρια αγορά, η περσινή Sony X85J, με αντίτιμο περίπου 800 ευρώ (με τις πιο πρόσφατες εκπτώσεις), είναι αρκετά value for money επιλογή. VA panel και 100/120 Hz ρυθμό ανανέωσης, που ενδέχεται να σου φανεί χρήσιμος για την παρακολούθηση αθλητικών. 4K videos από το YouTube αναπαράγουν και οι φθηνότερες τηλεοράσεις, εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα/περιορισμοί με το διαδίκτυο.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις εννοώντας ότι η τηλεόραση ανοίγει λίγο κάθε μέρα... Και ότι είναι θα είναι για καμιά ταινία ή αθλητικά... Gaming ποτέ...
Θέλω να παίζει καλό 4κ από YouTube
Και θεωρητικά να είναι καλή στο απόδοση τιμή

Τώρα είδα και την 90j αλλά σκέφτομαι να μην δώσω 350 ευρω παραπάνω.... Άμα είναι decent η 80j, φαντάζομαι θα είναι τρελή αναβάθμιση με αυτήν που έχω τώρα... Και σε ίντσες από 48 σε 65 και ποιότητα
Αμα δεν την είχες βρει φθηνά, θα σου έλεγα πάρε άλλη. Τωρα στην τιμή που την βρήκες, υπάρχει δίλημμα. Το βασικό που χάνεις είναι ότι τα μαύρα στο σκοτάδι θα είναι γκρι. Με μια μικρή συνέπεια και στα υπόλοιπα χρώματα κλπ. Βέβαια πριν λίγα χρόνια όλοι βλέπαμε έτσι και λέγαμε γουαου.. :)
Αλλα η αλήθεια είναι ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ισχύει πάντα αν μπορείς να την δεις με τα μάτια σου. Και ακόμα καλύτερα αν γίνεται σε χαμηλό φωτισμό. Επειδή σε βλέπω χωρίς μεγάλες απαιτήσεις πιστέυω θα σε καλυψει.
Υπάρχει και η μέση λύση που λεει ο Μιχάλης παραπανω με +150€ παραπανω va panel καλύτερα μαύρα, έστω χωρίς local dimming (που έχει η 90j). Ότι πληρώνεις παίρνεις. Βλέπεις πως πάει το μάρκετινγκ.. Με 150€ παραπανω καλύτερα μαύρα, με ακομα 150€ παραπανω local dimming και ακόμα καλύτερα μαύρα και καλύτερη ποιότητα γενικά, με ακομα 150€+ oled με γενικά καλύτερη ποιότητα...
:)

Ναι η 85j φαίνεται μια καλή επιλογή... Πήγα έριξα και μια ματιά στα μοντέλα.... Λογικά εκεί θα καταλήξω.... Και έχει ωραίο contrast