Η τεχνη υπαρχει παντου...

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,393
Αν και γενικα οταν λεμε τεχνη,παει το μυαλο μας σε μουσικη,ζωγραφικη,κινηματογραφο,χορο κτλ,ωστοσο η αληθεια ειναι οτι η τεχνη υπαρχει παντου.

Στα ρουχα,στα στολιδια/διακοσμητικα,στα κτιρια,στα προιοντα-στο σχεδιασμο τους,στα αυτοκινητα,στα βιντεοπαιχνιδια...παντου.Η δημιουργηκοτητα του ανθρωπου αν παρατηρησουμε φαινεται σε παρα παρα πολλα πραματα,σχεδον σε οτι μας περιβαλλει.

Εχετε κανει καποιες αναλογες σκεψεις και εσεις καποιες φορες?Προσωπικα εγω θαυμαζω απο design σε αυτοκινητα μεχρι και βιντεοπαιχνιδια και πολλα τα θεωρω εργα τεχνης πραγματικα,αν και δεν συναντας αυτη την αποψη σε γενικες γραμμες συχνα,συνηθως τεχνη θεωρουμε αυτα που ανεφερα στην αρχη,αλλα η τεχνη υπαρχει παντου ειναι η πραγματικοτητα...

Και βεβαια μην ξεχναμε οτι η υπερτατη μορφη τεχνης ειναι ο ιδιος ο κοσμος,η φυση,ο ανθρωπος...Μια μικρη παρατηρηση πιο προσεκτικη ολων αυτων των απλων δεδομενων πραγματων θα μας πεισει.

Last edited:
Αν και γενικα οταν λεμε τεχνη,παει το μυαλο μας σε μουσικη,ζωγραφικη,κινηματογραφο,χορο κτλ,ωστοσο η αληθεια ειναι οτι η τεχνη υπαρχει παντου.

Στα ρουχα,στα στολιδια/διακοσμητικα,στα κτιρια,στα προιοντα-στο σχεδιασμο τους,στα αυτοκινητα,στα βιντεοπαιχνιδια...παντου.Η δημιουργηκοτητα του ανθρωπου αν παρατηρησουμε φαινεται σε παρα παρα πολλα πραματα,σχεδον σε οτι μας περιβαλλει.

Εχετε κανει καποιες αναλογες σκεψεις και εσεις καποιες φορες?Προσωπικα εγω θαυμαζω απο design σε αυτοκινητα μεχρι και βιντεοπαιχνιδια και πολλα τα θεωρω εργα τεχνης πραγματικα,αν και δεν συναντας αυτη την αποψη σε γενικες γραμμες συχνα,συνηθως τεχνη θεωρουμε αυτα που ανεφερα στην αρχη,αλλα η τεχνη υπαρχει παντου ειναι η πραγματικοτητα...

Και βεβαια μην ξεχναμε οτι η υπερτατη μορφη τεχνης ειναι ο ιδιος ο κοσμος,η φυση,ο ανθρωπος...Μια μικρη παρατηρηση πιο προσεκτικη ολων αυτων των απλων δεδομενων πραγματων θα μας πεισει.

και εγω θεωρω οτι πολλα αντικειμενα γυρω μας ειναι εργα τεχνης !

πχ, ρολογια αυτοκινητα μοτοσυκλετες πινακες πορτες ηχεια ενυσχητες εως .... αλατοπιπεριερες :grandpa:

Εγώ αντίθετα, δεν θεωρώ τέχνη, οτιδήποτε θέλει να ονομάζεται έτσι, αλλά ΔΕΝ απευθύνεται στον "μέσο άνθρωπο"... Πχ. ένα εξωτικό super-hyper-ultra-duper αυτοκίνητο των 12 λίτρων ή ένα διαμαντοστολισμένο μεταξοαραχνούφαντο γυναικείο συνολάκι του 1 εκατ. ευρώ για μένα είναι ξετσιπωσιά και όχι τέχνη...

(Ναι, και τα ανάλογα ηχεία...)

Μπορει να ειναι τεχνη και τα πανακριβα που λες,και τα φθηνα.Καταλαβαινω παντως τη λογικη σου.

Για παραδειγμα,ενα πανακριβο super car,με αξιοθαυμαστο πανεμορφο σχεδιασμο,εξαιρετικη ποιοτητα οδηγησης και αισθησης κτλ,μπορει να ειναι πραγματι ενα εργο τεχνης κατα τη γνωμη μου.Διοτι για να δημιουργηθει χρειαστηκε η δημιουργικοτητα πολλων ανθρωπων που εφτιαξαν κατι το οποιο εχει την τελικη μορφη αυτη και σου δημιουργει συναισθηματα ειτε το βλεπεις μονο,ειτε να το οδηγεις κτλ.
Αλλα και μικρα φθηνα οχηματα δε παυει και αυτα να ειναι εργα τεχνης.

Η ενα πανακριβο ρουχο η ρολοι η παπουτσια η οτιδηποτε,μπορει να ειναι εργα τεχνης,οπως μπορει να ειναι και τα ιδια σε πολυ φθηνα...
Μπορει να εχει πανω διαμαντια δε ξερω και εγω τι ενα ρουχο και να ειναι εργο τεχνης,ενω μπορει να κανει και 10 ευρω ξερω'γω,και παλι να ειναι.

Τωρα βεβαια πως το νοει ο καθενας εργο τεχνης,ενταξει.Πιστευω να καταλαβαινετε τι θελω να πω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Η τεχνη υπαρχει παντου...

Εγώ αντίθετα, δεν θεωρώ τέχνη, οτιδήποτε θέλει να ονομάζεται έτσι, αλλά ΔΕΝ απευθύνεται στον "μέσο άνθρωπο"... Πχ. ένα εξωτικό super-hyper-ultra-duper αυτοκίνητο των 12 λίτρων ή ένα διαμαντοστολισμένο μεταξοαραχνούφαντο γυναικείο συνολάκι του 1 εκατ. ευρώ για μένα είναι ξετσιπωσιά και όχι τέχνη...

μα ποιος σου ειπε οτι πρεπει να ειναι χιλιαδων ευρω !!!!!!

μου αρεσει πολυ να βρισκω την ομορφια και την τεχνη σε απλες κατασκευες η και σε ακριβες !

πολυ ωραια πραγματα βρισκεις παντου εξω και πολλα ειναι παμφθηνα !

πχ, ενα καδρο μιας φωτος που εκτυπωσα σε πανι κοστισε 34 ευρω και για μενα και οσους το εχουν δει ειναι εργο τεχνης !!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Χμ... Δηλαδη οι αναγεννησιακοι πινακες ζωγραφικης που εκτιμώνται σε πολλα εκατομμυρια δεν ειναι τεχνη? Η Ακροπολη που κοστισε το μισο προυπολογισμο της Αθηνας? (αυθαιρετα λεω τον μισο... μπορει και ολοκληρο!). Τα χρυσα κλπ κτερισματα των ταφων της αρχαιοτητας που σε μερικες περιπτώσεις κοστιχαν τους μισθους μιας ζωης του μεσου πολιτη?

Δε νομιζω πως υπαρχει συσχετισμος τεχνης-τιμης...

Χμ... Δηλαδη οι αναγεννησιακοι πινακες ζωγραφικης που εκτιμώνται σε πολλα εκατομμυρια δεν ειναι τεχνη? Η Ακροπολη που κοστισε το μισο προυπολογισμο της Αθηνας? (αυθαιρετα λεω τον μισο... μπορει και ολοκληρο!). Τα χρυσα κλπ κτερισματα των ταφων της αρχαιοτητας που σε μερικες περιπτώσεις κοστιχαν τους μισθους μιας ζωης του μεσου πολιτη?

Δε νομιζω πως υπαρχει συσχετισμος τεχνης-τιμης...

Oι ανωτέρω πίνακες, ΣΗΜΕΡΑ κοστίζουν τόσο... Οταν φτιάχτηκαν, πολλοί απ'αυτούς φτιάχτηκαν για μια φέτα ψωμί και με φτηνά συμβατικά υλικά... Η σημερινή αναγνώριση της τέχνης που υπάρχει μέσα στα έργα αυτά, είναι που ανεβάζει την αξία τους...
Το ίδιο και η Ακρόπολη... Οταν φτιάχτηκε - μεγάλο μεν έργο - αλλά δεν διέφερε σαν κατασκευή, σαν τεχνοτροπία ή σαν κόστος απο τα ανάλογα έργα της εποχής της... Το Θησείο για παράδειγμα, είναι ένας Παρθενώνας σε μικρογραφία... Η Ακρόπολη, απλά, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετική. Σήμερα φυσικά δεν μπορεί να υπολογιστεί σαν οικονομική αξία, έχει ξεφύγει κι απο τα όρια της τέχνης, έχει γίνει αιώνιο πανανθρώπινο σύμβολο...

Oι ανωτέρω πίνακες, ΣΗΜΕΡΑ κοστίζουν τόσο... Οταν φτιάχτηκαν, πολλοί απ'αυτούς φτιάχτηκαν για μια φέτα ψωμί και με φτηνά συμβατικά υλικά... Η σημερινή αναγνώριση της τέχνης που υπάρχει μέσα στα έργα αυτά, είναι που ανεβάζει την αξία τους...

Επέτρεψε μου μια διόρθωση ως αναφορά την τέχνη της Αναγέννησης..
Τα αριστουργήματα που φτιάχτηκαν, όχι μόνον δεν ήταν φτιαγμένα για ενα κομμάτι ψωμί, αλλά ήταν αδρά πληρωμένα μιας και ήταν όλα
παραγγελίες από την άρχουσα τάξη-Πάπες, προύχοντες και αριστοκράτες.

Το παρακατω παντως ειναι σιγουρα εργο τεχνης! :p

hublot-AERO-BANG.jpg