Ηχεία 5.1 (ΕΜΠΡΟΣ / ΠΙΣΩ δορυφόροι)

xrhstosmath

New member
27 December 2009
9
Θέλω να αγοράσω ένα σετ ηχείων 5.1. Αλλά λόγω της διαρίθμησης του χώρου δίπλα στην τηλεόραση δεν μπορώ τα μπροστινά να είναι κολώνες. Αντίθετα θέλω να είναι δορυφόροι (έτσι δεν λένε τα μικρά;;;) για να τα τοποθετήσω στο έπιπλο, που είναι κάτω από την τηλεόραση. Επίσης και τα πίσω θέλω να είναι δορυφόροι, τα οποία θα βάλω σε βάσεις. Τα ηχεία αυτά θα συνδεθούν σε ένα (παλιό) ενισχυτή, τον YAMAHA RX-V596 RDS, οπότε δεν θέλω κάτι "hi-end"... Αντίθετα θέλω κάτι οικονομικό ~ 600 ευρώ. Επίσης ο χώρος, που θέλω να καλύψω, είναι 16 τ.μ. (4μ χ 4μ) και η χρήση θα είναι κυρίως για ταινίες και μουσική.

Ψάχνοντας στον ίντερνετ βρήκα 2 σετάκια, αλλά δεν ξέρω εάν αξίζουν:

http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=172&option=com_virtuemart&Itemid=5

http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=172&option=com_virtuemart&Itemid=5

Έχει κάποιος άλλος κάτι υπόψη του;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
Κατέληξε σε 3-4 συστήματα ηχείων απ' αυτά που έχεις βρει και απ' αυτά που σου προτάθηκαν, και πήγαινε οπωσδήποτε να τα ακούσεις ο ίδιος.

Χρήστο έχε υπόψη σου ότι τα 1005.2 τα είχα δει στο MediaMarkt (Μαρούσι) στα 349 (ολοκαίνουργια/ σφραγισμένα, αρκετά κομμάτια). Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο το κόστος στην επιλογή σου αλλά τουλάχιστον αξίζουν την προσπάθεια.

Κατέληξε σε 3-4 συστήματα ηχείων απ' αυτά που έχεις βρει και απ' αυτά που σου προτάθηκαν, και πήγαινε οπωσδήποτε να τα ακούσεις ο ίδιος.

Αυτή είναι η πιο σωστή λύση - αυτό θα ήθελα κι εγώ - αλλά Ηράκλειο Κρήτης, που μένω, δεν έχω τέτοια δυνατότητα... Τα λίγα μαγαζιά, που πουλάνε αποκλειστικά συστήματα ήχου (δεν συζητάμε "super market" τύπου Κωτσόβολος, Ηλεκτρονική κτλ.), δεν ασχολούνται με "φτηνές" λύσεις...

Ευχαριστώ πάντως! Μάλλον αύριο θα στείλω τον αδερφό μου στο Mediamarkt για 1005, γιατί εμένα μου πέφτει λίγο μακρυά...

Last edited:
Λοιπόν αγόρασα τελικά τα 1005...

Θέλω τώρα να τα συνδέσω με τον ενισχυτή. Τα ηχεία είναι 8Ω και σε ισχύ είναι 100W. Τι καλώδιο να πάρω;;;

Τα εμπρός/κεντρικό/sub είναι δίπλα στον ενισχυτή, ενώ τα πίσω είναι περίπου 10μ μακρυά.

Μου έχουν πει ότι 2χ2.5mm είναι καλά. Όμως σήμερα που ρώτησα σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη μου είπαν ότι περισσότερο σημασία έχει η ποιότητα του χαλκού παρά το πάχος... Και μου πρότειναν για καλή λύση ένα καλώδιο 2χ0.75 επαργυρωμένο της ProLink (με κάπως "τσουκτερή" τιμή ~ 3ευρώ/μ).

Επίσης γενικά τα καλώδια της ProLink τι λένε; Γιατί θέλω και κάποια HDMI και ο τύπος μου πρότεινε πάλι αυτή τη μάρκα...