ΗΧΕΙΑ 5.1 ΓΙΑ DENON 1610

Leshey_G

New member
3 December 2009
5
Καλησπέρα σε όλους σας Μου έκαναν δώρο ένα ενίσχυτή DENON AVR 1610 και θέλω να αγοράσω ηχεία για να τον συνοδεύσω. Το ποσό που σκοπεύω να ξοδέψω είναι μέχρι 1500 euro και ακούω όλων των ειδών τη μουσική . Από Jazz κλασσική μέχρι rock και Pop. Επίσης βλέπω και ταινιές. Ακόμη δεν έχω dvd player ή cd player και τη δουλειά την κάνω με ένα Hp pavillion dv 9062 με spdif. O χώρος είναι 3,8m x 3m και 3 m ύψος
 
Ευχαριστώ πολύ
Τα έχω κατά νου μου αλλά σκεφτόμουνα να δω και την silver σειρα της monitor audio
Σήμερα έχω κλείσει ένα ραντεβού για να ακούσω κάποια ηχεία στην ηχοέκφρασή
 
Νομίζω ότι είναι 4 Ohm. Θα το φοβόμουν σε συνδυασμό με τον 1610.
Frequency Response (Hz) 80 - 22k. Νομίζω ότι δεν κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά.
 
φιλε μου γεια χαρα!!πηγαινε στο ραντεβου σου και ακουσε οσα πιο πολλα ηχεια μπορεις συνδεδεμενα παντα με αντιστοιχου κοστους ενισχυτη και σε καθε περιπτωση ηχειου τον ιδιο. επισης παρε μαζι σου σι ντι της επιλογης σου.αν θες πες μας μετα τα συμπερασματα που εβγαλες ωσυε να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε. καλη ακροαση!!
 
Ευχαρίστω πολύ παιδιά

Άκουσα τα B&W 684 , Monitor Audio RS6, RX6 ,Klipsh RS 52 και τα KEF IQ 90

Αυτά που ξεχώρισα με διαφορά ήταν τα Μonitor Audio RX6 και είπα να φτιάξω ενα πλήρες σετ με τα monitor audio RXFX, RX Center και RXW12

Όμως το υπογούφερ δεν είναι λίγο μεγάλο για διαμέρισμα?? :confused:(500 Watt) χώρια ότι έχει και 950 ευρώ!!!!!
Δεν ξέρω βγαίνω πολύ εκτός του προϋπολογισμού μου αλλά όμως τα ηχεία ακούγονταν πολύ ώραία.
Θα έχω θέμα να βάλω υπογούφερ κάποιας άλλη εταιρείας??
 
Last edited:
Άρα εν κατάλαβα καλά μπορώ να πάρω το τα 5 ηχεία της monitor audio και να βάλω sub κάποιας άλλης εταιρείας!!!!!

Σύγγνώμη για την κούραση άλλα είμαι λίγο άσχετος!!!!!!!

Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια sub δεδομένου ότι ο χώρος μου δεν είναι πολύ μεγάλος. Μέχρι πόσα Watt θα μου καλύπτουν το χώρο.

Ξέρεις κανένας αν είναι πιο φτηνά να τα πάρω από το εξωτερικό και τι κίνδυνους έχει η διαδικάσια????
 
Άρα εν κατάλαβα καλά μπορώ να πάρω το τα 5 ηχεία της monitor audio και να βάλω sub κάποιας άλλης εταιρείας!!!!!

Καλά κατάλαβες!


Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια sub δεδομένου ότι ο χώρος μου δεν είναι πολύ μεγάλος. Μέχρι πόσα Watt θα μου καλύπτουν το χώρο.
Ξέρεις κανένας αν είναι πιο φτηνά να τα πάρω από το εξωτερικό και τι κίνδυνους έχει η διαδικάσια????

Κάποιο απ' αυτά:

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=242&Category=692
 
Εγω θα σου ελεγα να μην παρεις (τουλαχιστον) για αρχη sub, και φυσικα σε καμια περιπτωση ηχεια τετοιου μεγεθους (για L&R)
 
O χώρος σου είναι μικρός για ηχεία δαπέδου. Προσανατολίσου σε ηχεία βάσης και για τα κυρίως L-R.

Εγω θα σου ελεγα να μην παρεις (τουλαχιστον) για αρχη sub, και φυσικα σε καμια περιπτωση ηχεια τετοιου μεγεθους (για L&R)

Oπως σου έγραψα σε προηγούμενό μου post, όπως σου γράφει τώρα και ο Ντίνος (Database Error) ηχεία δαπέδου δεν χρειάζονται για χώρο 12 τετραγωνικών. Σου προτείνω ξανά, να στραφείς σε ηχεία βάσης. Και λιγότερα χρήματα θα δώσεις, και καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα θα έχεις. Ηχεία δαπέδου δεν συνιστώνται σε τόσο μικρούς χώρους.
 
Για να καταλάβω . Τα ηχεία δαπέδου δεν συνίστανται για τόσο μικρούς χώρους γιατί μπουκώνουν ή απλώς δεν αποδίδουν. Από πόσα τετραγωνικά και πάνω θα συνιστούσες τα ηχεία δαπέδου. Το ρωτάω γιατί υπάρχει πιθανότητα να μετακομίσω σε μεγαλύτερο σπίτι σε κανένα εξάμηνο όποτε να μην έχω δώσει τόσα λεφτά και μετά να μην καλύπτομαι.!!!!! Ευχαριστώ
 
Για να καταλάβω. Τα ηχεία δαπέδου δεν συνίστανται για τόσο μικρούς χώρους γιατί μπουκώνουν ή απλώς δεν αποδίδουν. Από πόσα τετραγωνικά και πάνω θα συνιστούσες τα ηχεία δαπέδου. Το ρωτάω γιατί υπάρχει πιθανότητα να μετακομίσω σε μεγαλύτερο σπίτι σε κανένα εξάμηνο όποτε να μην έχω δώσει τόσα λεφτά και μετά να μην καλύπτομαι.!!!!! Ευχαριστώ

Το μέγεθος ενός χώρου παίζει σημαντικότατο ρόλο στο στήσιμο ενός συστήματος. Ετσι, σε ένα μικρό χώρο 10 - 15 τετραγωνικών δεν συνιστάται η αγορά ηχείων δαπέδου, διότι ο όγκος των χαμηλών είναι μεγάλος και σε συνάρτηση με το μικρό μέγεθος του χώρου θα έχει σαν αποτέλεσμα την υπερφόρτωσή του με χαμηλές συχνότητες προκαλώντας "μπουμάρισμα". Αντίθετα η τοποθέτηση μικρότερων ηχείων βάσης θα έχει σαφώς καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Βέβαια επειδή τα ηχεία είναι με διαφορά η διαχρονικότερη αγορά σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, εφόσον στα άμεσα σχεδιά σου είναι η μετακόμιση και ο μελλοντικός χώρος που θα τα τοποθετήσεις θα είναι μεγαλύτερος, τότε ναι συμφωνώ με την απόφασή σου να πάρεις ηχεία δαπέδου.