Ηχεία βάσης για δωμάτιο περι τα 10m2

billz

New member
28 April 2011
24
Δανία του Νότου
Την καλημέρα μου στο forum.Αφού με βοηθήσατε πριν μερικούς μήνες στην εξεύρεση ενισχυτή για το σαλόνι,ήρθε η ώρα να (ξανα)ζητήσω την πολύτιμη γνώμη και συμβουλή σας.:blush:
Τα ηχεία θα μπουν σε υπνοδωμάτιο περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων και θα συνδεθούν πάνω σε ένα yamaha ax397.Μετά από θεωρητική αναζήτηση μέσω διαδικτύου (μιας και ο προυπολογισμός είναι περιορισμένος,περίπου στα 200 ) έχω καταλήξει ανάμεσα σε Tannoy Mercury V1,Monitor Audio Br1,Wharferdale Diamond 10.1 και Dali Concept 1.
Ανάμεσα σε αυτά και αν έχετε άλλες προτάσεις,θα ήθελα πολύ να τις ακούσω διότι δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις και παραστάσεις και ο χρόνος για εμπειρικές ακροάσεις είναι πολύ περιορισμένος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:smile:

Κρατα τα Tannoy V1,

κοιτα αυτο,

http://www.skroutz.gr/s/348161/Q-Acoustics-2020.html?keyphrase=q-acoustics+2020

βαλε και αυτα στη λιστα σου http://www.skroutz.gr/s/380692/Dali-Zensor-1.html
που ειναι καινουριο μοντελο οποτε οπως καταλαβαινεις δεν χρειαζεται να πας στην παλια σειρα concept, και ειδικα το concept 1,

επισης η σειρα BR αντικατασταθηκε απο την ΒΧ,

http://www.skroutz.gr/s/350450/Monitor-Audio-BX1.html
http://www.skroutz.gr/s/350448/Monitor-Audio-BX2.html

και αυτο,

http://www.skroutz.gr/s/348798/Focal-Chorus-705-V.html?keyphrase=Focal++705

Last edited:
Σε ευχαριστώ Tyler για το χρόνο σου.Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να βρω χρόνο και να περάσω από Νέο Κόσμο να πάρω καμιά ''αυτιά'' από Monitor Audio Bx και Tannoy V1,μιας και μάλλον σε ένα από τα 2 θα καταλήξω (όντας παλιός κάτοχος Celestion έχω μια κάποια συμπάθεια στον ήχο των "νησιωτών").
Τώρα χρησιμοποιώ κάτι Tamon AH20 (δεκαετίας 80,που δεν βρήκα καν πληροφορίες στο ιντερνετ) κλειστής καμπίνας του πατέρα μου και ειδικά για classic/heavy rock αρνούνται πεισματικά να βγάλουν επαρκές μπάσο έστω και για τα 10m2..

να πας για ακροασεις , αυτο ειναι το σωστο. Τα Celestion δεν εχουν καμια σχεση με τα M.A και τα Tannoy, αλλη προσεγγιση, τα celestion ειχαν τραχυ κ σκληρο ηχο, αυτα τα δυο ειναι πιο γλυκοηχα και ισορροπημενα. Ισως το πιο μπασσατο απο αυτα που ανεφερα παραπανω, ειναι το Q-Acoustics, πολυ μεγαλο ηχειο για τον ογκο του.

Θα μου επιτρέψετε να ρωτήσω αν κάποια από τα προαναφερθέντα ηχεία θα ταίριαζαν με B&W όσον αφορά ήχο και ευαισθησίες ώστε να παίξουν μαζί και σαν σετάκι σε HT?

Ευχαριστώ πολύ...

Απάντηση: Re: Ηχεία βάσης για δωμάτιο περι τα 10m2

Ισως το πιο μπασσατο απο αυτα που ανεφερα παραπανω, ειναι το Q-Acoustics, πολυ μεγαλο ηχειο για τον ογκο του.

+1 για τα 2020.

Επίσης έχω ακούσει τα BS (δεν πιστεύω ότι τα ΒΧ θα είναι χειρότερα) και τα θεωρώ λίγο καλύτερα αλλά αν προστεθεί ένα μικρό καλό sub (έστω και δεύτερο χέρι) θα προτιμούσα τον συνδυασμό των Q στα ίδια λεφτά...

Θα μου επιτρέψετε να ρωτήσω αν κάποια από τα προαναφερθέντα ηχεία θα ταίριαζαν με B&W όσον αφορά ήχο και ευαισθησίες ώστε να παίξουν μαζί και σαν σετάκι σε HT?

Ευχαριστώ πολύ...

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα παραπάνω.
Οι AV ενισχυτές έχουν ισοστάθμιση, οπότε με λίγα db πάνω κάτω θα έρθουν εκεί που πρέπει ενώ η τονικότητα των ηχείων δεν επηρεάζουν αισθητά το αποτέλεσμα σε ένα μεσαίας τάξης HT σύστημα.

Δες τα, Άκουσέ τα, διάλεξε και προχώρα άφοβα.

Διαβάζοντας κάποια reviews γύρω γύρω, είδα να αναφέρεται ότι τα BX2 χρειάζονται "ταίριασμα/ψάξιμο" όσον αφορά τον ενισχυτή που θα τα συνοδεύσει.
Συγκεκριμένα διάβασα: "Picky with system-matching"

Έχουν όντως κάτι το "ιδιαίτερο";

Ομολογώ ότι με βάλατε σε σκέψεις και για τα q acoustics που παραδέχομαι,δεν ήξερα σαν μάρκα,αλλά παντού διαβάζω καλά σχόλια.Προβλέπω τουρνέ ξεκινώντας από Καλλιθέα και συνεχίζοντας σε Ν.Κόσμο..Πάλι θα με φάνε οι δρόμοι,αλλά αξίζει τον κόπο και την (γλυκιά) κούραση.:smokin:

φιλε μου, οτι σου προτεινα παραπανω αξιζει να το βρεις για ακροαση. Το καινουριο Dali Zensor ειναι εξαιρετικο, το ιδιο και το Tannoy. Το Q-Acoustics ειναι ενα απιστευτα δυναμικο μικρο ηχειο το οποιο ακουγεται μεγαλο σαν Mission αλλα εχει και εκεινο το κλικ της φινετσας στις υψηλες που ελειπε απο τα Mission.

Υπολογισε οτι μαζι με τα ηχεια θες οπωσδηποτε και βασεις για να παιξουν σωστα, γιατι οπουδηποτε αλλου να τα βαλεις δεν θα ακουγονται οπως ειναι φτιαγμενα να ακουγονται.

Φυσικά και η τελική επιλογή θα γίνει κατόπιν ακροάσεως όλων (ή καλύτερα,όσων βρεθούν διαθέσιμα για ακρόαση)των προαναφερθέντων ηχείων.
Προς το παρόν βάσεις δαπέδου υπάρχουν οι omnimount gemini 2.

Μετά από μία τραγική εμπειρία στην προσπάθεια ακρόασης των M.A.,προχωράω στις επόμενες εναλλακτικές επιλογές.Μία ακόμα ερώτηση,τα Epos ELS8 (210 ) αξίζουν τον κόπο να μπουν στην λίστα δοκιμής;

Μετά από μία τραγική εμπειρία στην προσπάθεια ακρόασης των M.A.,προχωράω στις επόμενες εναλλακτικές επιλογές.Μία ακόμα ερώτηση,τα Epos ELS8 (210 ) αξίζουν τον κόπο να μπουν στην λίστα δοκιμής;

το els8 και βεβαια αξιζει να μπει στη λιστα σου μιας και το ηχειο ηταν στα 350 ευρω και τωρα ειναι σε μειωμενη τιμη. Αν σ'αρεσει ηχος περισσοτερο προς το γλυκοηχο και στρογγυλο, να τα κοιταξεις σοβαρα. Πολυ καλα ηχεια.

Αν ήμουν στην θέση σου θα κοίταζα πρώτα τα zensor και ύστερα όλα τα αλλά. Είναι ποιο καινούργια υλοποίηση από όσα έχουν αναφερθεί και πολύ προσεγμένη κατασκευή.

Για πες μας επιγραμματικά (αν δεν σε βάζω σε πολύ κόπο) το τραγικό της εμπειρίας έτσι ώστε να μην την πατήσουμε
και άλλοι αναζητητές...:operator:

Για πες μας επιγραμματικά (αν δεν σε βάζω σε πολύ κόπο) το τραγικό της εμπειρίας έτσι ώστε να μην την πατήσουμε
και άλλοι αναζητητές...:operator:

Υπήρξε ασυνεννοησία με το συγκεκριμένο κατάστημα που τα έχει στην Αθήνα και με ταλαιπώρησαν για καμιά εβδομάδα,αλλά εχθές λύθηκε το ζήτημα και όλα καλά καθώς δεν βιαζόμουν και υπήρχαν εναλλακτικές.Παρατήρηση:Αν κάποιος θελήσει να κανονίσει ακροάσεις στο εν λόγω κατάστημα μέσω τηλεφώνου,οπωσδήποτε να ζητήσει το όνομα αυτού που θα μιλήσει,για να μην τον κάνουν μπαλάκι από τον έναν στον άλλο όπως την πάτησα εγώ.
Τελικά μετά από 10 ημέρες αναζήτησης και ακροάσεων σε διάφορα καταστήματα,κατέληξα στα Εpos els8,καθώς με κέρδισαν με τον ζεστό αγγλικό ήχο τους,ταίριαξε γάντι με τα μουσικά μου γούστα(δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα στον χώρο μου επειδή έχω στείλει τον ενισχυτή για service).Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τον χρόνο και τις προτάσεις σας.:2thumb22sup:-bye-

Καλησπερα

Σκεφτομαι προς τα Χριστουγεννα,και αν το επιτρεψουν και τα οικονομικα μου,να αγοραζα ενα ζευγαρι απο αυτα τα dali zensor 1.

Προς το παρον εχω εναν ενισχυτη πολυκαναλο sony str db 840 ο οποιος οδηγει τα B&W DM 602 S2.Αν και τα εχω στησει σε γενικες γραμμες καλα,(σε βασεις,σε αποστασεις απο τον τοιχο κτλ),ποτε δεν εμεινα ιδιαιτερα ευχαριστημενος απο τον ηχητικο χαρακτηρα τους.Επιπλεον,εχω καλομαθει(ή κακομαθει μαλλον),να ακουω κυριως μουσικη απο ακουστικα καλης ποιοτητας,και οποτε παω να ακουσω απο τα ηχεια,μου φαινεται (απο λιγο εως και πολυ καποιες φορες),αλλου γι'αλλου αυτο που ακουω.

Καποια review που διαβασα για αυτα τα dali,με κανουν να πιστευω οτι καλητερα θα ακουσω μουσικουλα με αυτα.(Πιστευω οτι συνηθως κατι τετοια μικρα ηχειακια,επειδη χανουν σε μπασα και σωμα γενικα,το τελικο voicing που τους κανουν δινει μουσικο αποτελεσμα πολλες φορες ανωτερο απ'οτι θα περιμενε κανεις).Επισης ενας φιλος πιθανοτατα θα μου πουλησει και εναν cambridge audio azur 640a mk1 ολοκληρωμενο σε καλη τιμη,αν τελικα αποφασισω να κινηθω προς αυτη την κατευθυνση.

Δε δινω και τοση σημασια στα μπασα και το σωμα του ηχου,(επειδη ειναι μικρο το ηχειο)απλα θελω ο ηχος που θα παρω να ειναι σχετικα ισσοροπημενος και φυσικος,με καλη εικονα,το αποτελεσμα να ειναι μουσικο,ευχαριστο,και οσο το δυνατον εκλεπτυσμενο,χωρις να κουραζει σε πολυωρη ακροαση,και να αποδιδει ικανοποιητικα σε γενικες γραμμες αρκετα ειδη μουσικης(απο κλασσικη εως και ποπ/rock/dance κτλ).Επισης,δεν ακουω ποτε σε αρκετα δυνατες εντασεις.
Διαβασα λοιπον σε καποια review οτι τα καταφερνει καλα το ηχειακι αυτο,κραταει μια ικανοποιητικη ισσοροπια μεταξυ εκλεπτυσμενου χαρακτηρα και ενεργειας,για την τιμη και το μεγεθος του.

Τα εχει ακουσει καποιος απο σας,μηπως εχει καποια αποψη συγκριτικα με το setup/ηχεια που ηδη εχω και ανεφερα παραπανω?
Πιστευετε οτι θα παρω καλητερο αποτελεσμα σε μουσικη?Σιγουρα αν τελικα παρω την αποφαση,θα προσπαθησω να παρω ενισχυτη και πηγη ,και να παω να κανω μια ακροαση αν τα βρω,αλλα αν εχει καποιος και μια γνωμη ας την πει... :-)

φιλε mstr, ο λογος που δεν εισαι ικανοποιημενος απο τα ηχεια σου δεν οφειλεται στα ηχεια αλλα στον ενισχυτη. Η σειρα 600 θελει σοβαρη ενισχυση ακομα και με τα κριτηρια δικαναλων ενισχυτων, οι πολυκαναλοι που στερουνται μουσικοτητας και ποιοτητας σε στερεοφωνικο προγραμμα ειναι ο,τι χειροτερο. Δοκιμασε τον 640Α πανω στα 602 και θα δεις ποση διαφορα θα ακουσεις, ισως να μη χρειαστει καν να αλλαξεις ηχεια. Αν θες γλυκοηχο ηχειο το Zensor ειναι καλο, οπωσδηποτε εχε υποψη σου και το Epos ELS8 που ειναι γλυκοηχο, και εξετασε και Monitor Audio BX-2. Για εκλεπτισμενο οπως λες ηχο με φινετσα κ ζεστο ηχο αλλα και δυναμικα, ο ορισμος ειναι Ιταλικο ηχειο, μπορεις να δεις το Chario Silverette 100 που ειναι σε καλη τιμη. Να ξερεις οτι ο Cambridge Audio που ανεφερες ειναι λιγο "σκληρος" ενισχυτης στις υψηλες συχνοτητες.

Re: Απάντηση: Ηχεία βάσης για δωμάτιο περι τα 10m2

Οντως ο ενισχυτης μου παιζει μεγαλο ρολο,αν και μαλλον ειναι και ο ηχητικος προσανατολισμος των συγκεκριμενων b&w που δεν ταυτιζεται πολυ μ'αυτο που θελω απο το τελικο ηχητικο αποτελεσμα.

Παντως επειδη εχω δυο ζευγαρια 602 s2,(εχτιζα ενα home cinema τοτε,αλλα δε προχωρησε τελικα),μαλλον θα προσπαθησω να πουλησω το ενα και να κινηθω σε κατι σαν το dali,η απο αυτα που προτεινες.

Τα chario μου ειχαν αφησει τις καλητερες των εντυπωσεων μια φορα που ακουσα ενα (ακριβο) ζευγαρι σε μια high end εκθεση παλιοτερα,αλλα το μοντελο που προτεινεις ειναι λιγο ακριβοτερο και δε νομιζω να φτασω εκει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία βάσης για δωμάτιο περι τα 10m2

Οντως ο ενισχυτης μου παιζει μεγαλο ρολο,αν και μαλλον ειναι και ο ηχητικος προσανατολισμος των συγκεκριμενων b&w που δεν ταυτιζεται πολυ μ'αυτο που θελω απο το τελικο ηχητικο αποτελεσμα.

Παντως επειδη εχω δυο ζευγαρια 602 s2,(εχτιζα ενα home cinema τοτε,αλλα δε προχωρησε τελικα),μαλλον θα προσπαθησω να πουλησω το ενα και να κινηθω σε κατι σαν το dali,η απο αυτα που προτεινες.

Τα chario μου ειχαν αφησει τις καλητερες των εντυπωσεων μια φορα που ακουσα ενα (ακριβο) ζευγαρι σε μια high end εκθεση παλιοτερα,αλλα το μοντελο που προτεινεις ειναι λιγο ακριβοτερο και δε νομιζω να φτασω εκει.

ο ηχητικος προσανατολισμος των BW καθοριζεται σε μεγαλο βαθμο απο τον ενισχυτη σου στην περιπτωση σου. Οι AV γενικα εχουν τεραστιο προενισχυτικο σταδιο γιαυτο και ο ηχος τους φτωχος σε στερεοφωνικη λειτουργια. Στο λεω γιατι τα ηχεια σου τα εχω ακουσει επανειλλημενα με Nad, Rotel, και ενας φιλος που τα ειχε σε ενα μινιμαλ 5καναλο συστημα με εναν Denon 1311 στο δωματιο του, απλα καταργησε το πεντακαναλο και τα παιζει με εναν Nad C325BEE με εντυπωσιακα αποτελεσματα και εντελως αλλο ηχητικο χαρακτηρα. Τα ηχεια σταματησαν να "ξυνουν" υψηλα και γεμισαν πληροφορια κ ζεστασια στα μεσαια και ατακα χαμηλα.