Ηχεία βιβλιοθήκης

axibde

Established Member
14 November 2010
100
Την βοήθεια σας παιδιά για αγορά ενός ζευγαριού ηχείων βιβλιοθήκης για ακρόαση μουσικής 90% και ταινίες 10%.
Τα ηχεία προς το παρόν θα μπουν σε έναν denon avr 1613, δεκαετίας.
Αν δεν μείνω ικανοποιημένος και μόνο τότε θα αγοράσω στην συνέχεια δικαναλο, πράγμα που είχα σκοπο να κάνω σε βάθος δυο-τριών χρόνων.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής σε κατάστημα μιας και μένω επαρχεία.
Από διάφορα reviews είχα καταλήξει με την εξής σειρά προτίμησης:
1. Klipsch RP-600M
2. Triangle BR03
3. Elac DBR62
4. Monitor Audio Bronze 2
Λόγο μιας προσφοράς που τρέχει η τράπεζα μου με συγκεκριμένο πολυκατάστημα, βρισκω τα KEF Q 350 σε πολύ καλή τιμή 360 ευρώ,
χωρίς να τα είχα καθόλου στο πλάνο μου, ίσως λογο της ιδιαίτερης εμφάνισης.
Τι άποψη έχετε με δεδομένο ότι τα υπόλοιπα είναι ακριβότερα από 70 εως 160 ευρώ.

Μουσική ακούω μέσω streming υπηρεσιών, tidal, sporify, youtube.

Το Klipsch είναι το πιο δυναμικό από τα τέσσερα,το Triangle πιο ισορροπημένο και το Elac πιο laid back ενώ το Monitor Audio διαχρονικός "παίκτης" στην κατηγορία..Σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να αφήσεις απ' έξω το Elac (θέλει ρεύματα)..
Αν τα ακούσματα σου είναι ροκ/hip-hop κλπ και θέλεις δυναμικά τότε τα Klipsch είναι μονόδρομος..Είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα υπόλοιπα οπότε θα πιάσεις μεγαλύτερες στάθμες με τον ενισχυτή που έχεις...
Σε προσωπικό επίπεδο θα κοιτούσα πρωτίστως τα Triangle..Η νέα σειρά είναι το κάτι άλλο για τα λεφτά που κοστίζει..Ισορροπημένα με αρκετό "αέρα"..Έχω ακούσει και τα μεγαλύτερα μοντέλα τα οποία όμως θέλουν χώρο να αναπνεύσουν...Η δεύτερη επιλογή θα ήταν τα Monitor Audio...Διαχρονική αξία και vfm επίσης...Ίσως "ξυρίζουν" λίγο παραπάνω από τα Triangle αλλά σίγουρα είναι πιο ισορροπημένα από τα Klipsch..
Καλή επιλογή.

Νομίζω τα είπες 100% όπως τα εχω συμπεράνει κι εγώ τα πράγματα διαβάζοντας διάφορα review.
Eκλεινα προς τα triangle. Oμως ο ενισχυτής μου θα οδηγήσει καλύτερα τα klipsch, και πράγματι τα ακούσματα που ευχαριστιέμαι περισσότερο και δυναμώνω ένταση είναι ηλεκτρονική, ροκ, dance-pop και τελευταία electro swing.
Κριμα που δεν μπορώ να τα ακούσω σε καταστημα.
Κάποια άποψη για τα KEF? Η τιμή είναι πολύ καλή για να τα προσπεράσω, άλλοι λενε υπεράριστα λόγια και άλλοι μέτρια.

Last edited:
Νομίζω τα είπες 100% όπως τα εχω συμπεράνει κι εγώ τα πράγματα διαβάζοντας διάφορα review.
Eκλεινα προς τα borea. Oμως ο ενισχυτής μου θα οδηγήσει καλύτερα τα klipsch, και πράγματι τα ακούσματα που ευχαριστιέμαι περισσότερο και δυναμώνω ένταση είναι ηλεκτρονική, ροκ, dance-pop και τελευταία electro swing.
Κριμα που δεν μπορώ να τα ακούσω σε καταστημα.
Κάποια άποψη για τα KEF? Η τιμή είναι πολύ καλή για να τα προσπεράσω, άλλοι λενε υπεράριστα λόγια και άλλοι μέτρια.
Τα Kef δεν τα έχω ακούσει..Τα τελευταία Kef που άκουσα ήταν πριν αρκετά χρόνια (εισαγωγική κατηγορία επίσης) και τα είχα βρει πολύ ουδέτερα για τα γούστα μου και "ξερά" μπορώ να πω...Βέβαια από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια μπορεί να τα έχουν κουρδίσει κάπως αλλιώς..
Στην επιλογή ηχείων αδελφέ παίζει σημαντικό ρόλο το ματσαρισμα με τον ενισχυτή..
Ένα ηχείο που μπορεί να ταιριάζει με τον τωρινό σου,αύριο μεθαύριο μπορεί να μην ταιριάζει με τον δικαναλο που σκέφτεσαι να αγοράσεις..
Οι av ενισχυτές έχουν τον λεγόμενο "ραδιοφωνικό" ήχο,λεπτότερα σώματα κλπ...Δεν νομίζω να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα έτσι..
ΥΓ..Η αναφορά μου στα kef έχει να κάνει με ηχεία εισαγωγικής κατηγορίας δεκαετίας και βάλε...Κάποια στιγμή ζαχαρωνα τα r500 τα οποία δεν τα άκουσα ποτέ.

Last edited: