Ηχεία CAV... τελικά, τι;

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Eντάξει...άς το πάρει το ποτάμι με τους Ερμήδες...Είναι και τα CAV,πολύ ηχεία για τα λεφτά τους;

Σαν ξυλοκατασκευές και με το κιλό ναί σίγουρα.Σαν ηχομηχανές μην τρελλαθούμε...

Re: Απάντηση: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

Eντάξει...άς το πάρει το ποτάμι με τους Ερμήδες...Είναι και τα CAV,πολύ ηχεία για τα λεφτά τους;

:D:D:D:D:D:D

Απάντηση: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

+1 Διονύση για τα cav !! :a0210:

Απλά δεν...ούτε καν σαν σχέδιο...υποκειμενικό βέβαια αυτό.

Φίλοι μου αγαπημένοι, (άλλωστε γιατί όχι; μόνο και μόνο επειδή λατρεύω τα cavaκια μου; ), γιατί δεν με αφήνετε ήσυχα και ταπεινά να ποστάρω και εγώ τις φωτογραφιούλες μου, να τις δει ο κόσμος, να καμαρώσω και εγώ, να κάνω την μόστρα μου και να νομίζω ότι κάτι έκανα; Ούτε καν την φίρμα του προϊόντος δεν έβαλα, ούτε καν ένα σχόλιο!

Τώρα λοιπόν, με την καλή έννοια, θα με υποστείτε, αν βέβαια θέλετε και αν το διασκεδάζετε όσο και εγώ! Αν σας εκνευρίζω να το βουλώσω! Άλλωστε καταλαβαίνω πως το θέμα πέρα από χόμπυ για κάποιους έχει και άλλες πτυχές...

Πάντως σε οξύτατη αντιπαράθεση με όσα λέτε, για να κάνω έτσι δειλά μία αρχή, έρχονται:

1)Oι δικές μου συγκριτικές πολλές ακροάσεις με άλλα ηχεία μικρότερης ίσης και μεγαλύτερης αξίας. (Βέβαια δεν αμφιβάλλω καθόλου πόσο εκτιμάτε αυτό το δεδομένο).

2)Η γνώμη Ελλήνων δοκιμαστών σε περιοδικά ήχου.

3)Η γνώμη ξένων δοκιμαστών.

Τώρα αν προτιμάτε εγώ σωπαίνω. Άλλωστε πολύ παλαιότερα τα έχουμε ξαναπεί. Επιπλέον είμαι και εγώ υπέρ της τήρησης αυστηρά ενός νήματος μέσα στον τίτλο του και δεν θα μου άρεσε καθόλου να χαλάσουμε το συγκεκριμένο ωραιότατο νήμα!

Σας ευχαριστώ φιλικά, έστω και Cavόπληκτος!

http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12

Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα να σωπάσεις...Ομως μην περιμένεις να "σωπάσουν" κι οι άλλοι.

Είναι ένα θέμα,να προβάλονται μηχανήματα χαμηλής απόδοσης σαν εξαιρετικά.Εντάξει είναι...βαριά,είναι καλοφτιαγμένα,είναι λογικής τιμής αλλά μέχρι εκεί.

Κάπου θα πρέπει να σε προβληματίσει και να κάνεις κανένα βήμα παραπέρα,όταν άνθρωποι-χομπίστες με πολλά χρόνια στο κοντέρ κι άπειρες ακροάσεις σου λένε,ότι δεν ακούς σωστά...Βέβαια δημοκρατία έχουμε κι εσύ μπορείς απλά να συνεχίσεις να κωφεύεις και να μένεις κολλημένος εκεί.

Last edited:

Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα να σωπάσεις...Ομως μην περιμένεις να "σωπάσουν" κι οι άλλοι.

Είναι ένα θέμα,να προβάλονται μηχανήματα χαμηλής απόδοσης σαν εξαιρετικά.Εντάξει είναι...βαριά,είναι καλοφτιαγμένα,είναι λογικής τιμής αλλά μέχρι εκεί.

Κάπου θα πρέπει να σε προβληματίσει και να κάνεις κανένα βήμα παραπέρα,όταν άνθρωποι-χομπίστες με πολλά χρόνια στο κοντέρ κι άπειρες ακροάσεις σου λένε,ότι δεν ακούς σωστά...Βέβαια δημοκρατία έχουμε κι εσύ μπορείς απλά να συνεχίσεις να κωφεύεις και να μένεις κολλημένος εκεί.

Mε βάση αυτή την απάντηση δικαιούμαι να συμπεράνω ότι και οι δύο, (τουλάχιστον), απολαμβάνουμε εξ' ίσου την συζήτηση! Πάμε λοιπόν!

1)Μέχρι τώρα δεν έχω βρεί ούτε ένα επικριτή του ηχείου που να έχει ασχοληθεί σοβαρά μαζί του και να έχει αντιμετωπίσει κάποιες "λεπτομέρειες" που υπάρχουν ώστε το ηχείο να αποδώσει προσαρμοσμένα στον συγκεκριμένο χώρο τα μέγιστα! Εγώ π.χ. αναγκάστικα να πειραματιστώ με κάποιους διαχύτες ήχου και με τις γωνίες ως προς την θέση ακρόασης για να πετύχω, σχεδόν, το αποτέλεσμα που άκουσα στο studio ακροάσεων, όπου και ήταν αυτό που με έπεισε θα έλεγα με συντριπτικό τρόπο!

2)Υπάρχει ένας λογικός τρόπος σκέψης που λέει πως όταν έχω κάτι με άριστα υλικά, άριστη σχεδίαση, (όπως λίγο-πολύ όλοι παραδέχονται), μεγάλη, τελικά, πείρα κατασκευής, θα πρέπει να είμαι εντελώς ηλίθιος να καταφέρω το αποτέλεσμα να είναι τόσο αίσχος που να θεωρείται απαράδεκτο, όπως εδώ αφήνεται να εννοηθεί! Τόσο βλάκες τελικά είναι οι Κινέζοι της CAV;

3)Μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το περιοδικό "HΧΟΣ", και μάλιστα κάτω από συνθήκες μεγάλης αρνητικής πίεσης, (δικαιολογημένης σε μεγάλο βαθμό), που δεν θα ήθελα να αναλύσω περισσότερο, λένε τα καλύτερα, με κάποιες επιφυλάξεις βέβαια, αλλά και για το οτιδήποτε, όσο ακριβό και αν θα είναι και οιασδήποτε προέλευσης πάντα δεν εκφράζονται επιφυλάξεις;

Ιδού:

CAVMDEX-IIITESTKEIMENO.jpg

(συνεχίζεται) στον βαθμό που δεν ενοχλώ βέβαια!

(συνέχεια)

Στο περιοδικό "digital vision", ένας από τους πλέον έγκυρους Έλληνες reviewer, γράφει:

TESTCAVMDEX-III1-1.jpg

και

TESTCAVMDEX-III2.jpg

Τι το τόσο κακκό λοιπόν έχουν αυτά τα ηχεία που κάνει ορισμένους να ταράζονται ακόμα και στην απλή αναφορά τους;

000203FA.gif

Last edited:

Εγώ θα έλεγα να μεταφέρεις τα μηνύματά σου αγαπητή hellenic vanagon, στο αντίστοιχο θέμα με τα cav, για να μην χαλάσουμε αυτό, που είναι σύντομες παρουσιάσεις ηχείων γενικά που αξίζουν τα χρήματά τους.

Re: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

Προς Hellenic Vanagon ==> Τα ηχεία αυτά απλά είναι κατάλληλα για προσάναμα για το τζάκι τον χειμώνα IMHO.Ο καθένας κρίνει ένα ηχείο με την αντίληψη την ακουστική που έχει ο ίδιος.Εάν τα θεωρείς εσύ πολύ ηχεία για τα λεφτά τους καλώς.Μέχρι εκεί όμως.Μην προσπαθείς μάταια να μας πείσεις και ας μην κάνουμε κι αυτό το thread πανηγύρι πάλι.Έλεος δηλαδή..

Εγώ θα έλεγα να μεταφέρεις τα μηνύματά σου αγαπητή hellenic vanagon, στο αντίστοιχο θέμα με τα cav, για να μην χαλάσουμε αυτό, που είναι σύντομες παρουσιάσεις ηχείων γενικά που αξίζουν τα χρήματά τους.

Όπως προανέφερα, αντιλαμβάνομαι ότι η συζήτηση δεν πρέπει να συνεχιστεί εδώ. Όσο για νέο νήμα, αν κάποιος ανοίξει, ευχαρίστως να συμμετέχω.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Κανονικά θα έπρεπε ήδη να τα μεταφέρω... δυστυχώς, δεν είσαι επιδεκτικός σε καμιά απολύτως κριτική και κατευθείαν πας να κάνεις ένα ωραίο νήμα αφιέρωμα στα ηχεία σου, τα οποία μάλιστα κανείς άλλος δε θεωρεί έστω καλά.

Δε γίνεται να έχουμε μια-δυο φωτογραφίες από γίγαντες όπως τα ATC κι ολόκληρες φυλλάδες για τα CAV... έλεος...

Προς Hellenic Vanagon ==> Τα ηχεία αυτά απλά είναι κατάλληλα για προσάναμα για το τζάκι τον χειμώνα IMHO.Ο καθένας κρίνει ένα ηχείο με την αντίληψη την ακουστική που έχει ο ίδιος.Εάν τα θεωρείς εσύ πολύ ηχεία για τα λεφτά τους καλώς.Μέχρι εκεί όμως.Μην προσπαθείς μάταια να μας πείσεις και ας μην κάνουμε κι αυτό το thread πανηγύρι πάλι.Έλεος δηλαδή..

:afro:

Έπιτέλους...ότι και να αγοράσεις ρε φίλε είναι το καλύτερο ever, είτε είναι η asus, είτε τα cav, είτε δεν ξέρω κι εγώ τι....εντάξει, είπαμε δηλαδή, καταντάς γραφικός...πραγματικά δεν σου κάνει εντύπωση που όλοι οι υπόλοιποι διαφωνουν? Προσωπικά κι εγώ που τα έχω ακούσει κι άλλοι που ξέρω...δεν...τι θες να αποδείξεις δηλαδή? Αν μας αραδιάσεις 2 φυλλάδες δηλαδή θα μας αλλάξεις άποψη? Σόρυ που στα γράφω δηλαδή έτσι, αλλά έχω πιει και τα ποτάκια μου και είπα να εκφραστώ ελεύθερα...
Please μην postareis αλλα άρθρα που να "αποδυκνείουν'' ότι έχεις δίκιο...δεν θα το αντέξω!!

Eγώ πάλι θα έλεγα να αφήσετε τον καθένα να προτείνει αυτά που νομίζει ευκαιρίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί η δική μου (σου, του) άποψη μετράει παραπάνω από του hellenic vanagon. Στην τελική όσο χρέπια θεωρείτε κάποιοι τα cav άλλο τόσο χρέπια θεωρούν κάποιοι τα harbeth ας πούμε.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, μην κολλάτε στις μάρκες, προσπαθώ να περάσω ένα point.

Τγία για το πόιντ σου:flipout:

Re: Απάντηση: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

Eγώ πάλι θα έλεγα να αφήσετε τον καθένα να προτείνει αυτά που νομίζει ευκαιρίες.

Το θέμα είναι ότι ο φίλος προτείνει παντού (σε 18 διαφορετικά threads)
τα δικά του ως κορυφαία και υποστηρίζει την άποψη του μέχρι τέλους με επιλεγμένες αναφορές του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και δεν δείχνει να καταλαβαίνει ότι επειδή αυτός τα έχει επιλέξει δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας τόσο καλά... Σκέψου τι θα γινόταν αν και τα 20,000 μέλη του φόρουμ υποστήριζαν με τόσο ζήλο τις όποιες (κακές κάποιες φορές) επιλογές τους, θα είχαμε 20,000 πολύ ηχεία για τα λεφτά τους....
Καλώς η κακώς υπάρχουν κάποιες μάρκες ηχείων που κατά γενική ομολογία προσφέρουν πολλά σε σχέση με την αξία τους και νομίζω αυτές θα έπρεπε να αναφέρονται και σίγουρα η cav δεν είναι από αυτές!
Δεν έχω κανέναν πρόβλημα με τον φίλο, ίσα ίσα βρίσκω ακόμα και διασκεδαστικά κάποια νήματά του, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω την πραγματικά εκπληκτική τάση του χαρακτήρα του να προσπαθεί να δικαιολογήσει/νομιμοποιήσει επανηλλειμένα στον εαυτό του και στους άλλους τις καταναλωτικές επιλογές του...

Προς Hellenic Vanagon ==> Τα ηχεία αυτά απλά είναι κατάλληλα για προσάναμα για το τζάκι τον χειμώνα IMHO..

Είσαι άδικος Χρήστο!
Κρίμα να τα ρίξεις στο τζάκι...´Αδειασε τα, βάλε καστανόχωμα
και έχεις δύο πολύ ωραίες ζαρντινιέρες...

Διαβάζοντας αυτό το θρεντ μου δημιουργούνται κάποιες απορίες:

1)Πόσο κάνουν αυτά τα cav?

2)ο φίλος που τα έχει με τι τα έχει συγκρίνει και απεφάνθη ότι είναι τόσο καλά?

3)Όσοι τα έχουν ακούσει και δεν έχουν την καλύτερη γνώμη για αυτά, που εντόπισαν το (ηχητικό ελπίζω) πρόβλημα? Κάπου διάβασα για τρύπα χαμηλού-μεσαίου. Στην κατηγορία που παίζουν αυτά ποια θεωρούν καλύτερα?

ΥΓ:dipie, πολύ κακία για τους ερμήδες βρε! :flipout:

Για το ΥΓ τα έχουμε συζητήσει εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=26206&page=4

Τώρα αναφορικά με τα CAV τα έχει φίλος στο σαλόνι του.Του τα πήρε η...γυναίκα του (άβυσσος η γυναικεία ψυχή:AFADF0:...)απο μεγάλο πολυκατάστημα μαζί με τον ομογάλακτο βαρέων-βαρών πολυκάναλο...Τα ακούω-υφίσταμαι συχνά(συνήθως σε πάρτυ),αλλά πίνω και ξεχνάω τι ακούω...:flipout: