Ηχεια ΔΑΠΕΔΟΥ μέχρι 1200 ευρώ

Dalgren

New member
13 December 2008
22
Καλήμερα σε όλους

Μαζί με νέο CD player, θέλω να αγοράσω ηχεία δαπέδου.
Εχω budget 1200 ευρώ(περίπου) και κοιτάζω

- TANNOY Revolution Signature DC 6T
- MORDAUNT SHORT Mezzo 6
- DALI IKON 6
- JBL STUDIO L880
- JBL LS40(horn loaded) - υποτίθεται υστερεί σε μπάσο
Ενα πρόβλημα που έχω είναι οτι δεν θα μπορέσω να τα βάλω μακριά απο τοίχους, οπότε τα DALI τα έχω σχεδόν ακοκλείσει.

Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας,

Last edited:
Αυτό που μπορώ να σου πω για τα Revolution Signature DC6T είναι ότι με το bass reflex στο εμπρός μέρος και την κυρτή καμπίνα, ακόμα και να τα κολλήσεις στον τοίχο δεν πρόκειται να μπουμάρουν. Τουλάχιστον αυτό το χαρακτήρα μου έδειξαν εδώ.

Καλησπέρα. Κοίτα και τα Focal Chorus 816V με bass reflex εμπρός και κάτω!
Τα έχω εδώ και 4 μέρες σπίτι μου και τα στρώνω! Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα με προετοιμάζουν για μεγάλα πράγματα, και με τιμή 1200 euros!

Εχω τα monitor audio silver rs 8 εδώ και ένα μήνα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Ζεστός ήχος και γενικότερα τίμιο ηχείο.Άκου τα.Bass Reflex εμπρός

Ευχαριστώ.

Ξεκινώ να κοιτάζω τις προτάσεις.

Ποια η γνώμη σας για ηχεία όπως τα JBL LS40?

Είναι πράγματι πρόβλημα το μπάσο με horn-loaded ηχεία?

Δυστυχως με την οπη πισω αλλα ειναι καταπληκτικα ηχεια,AUDIO SPECTRUM Athena. Ισως τα πιο αδικημενα ηχεια της σειρας hpcm της εταιρειας.

Last edited:
Kοιτάζω και τα CHARIO cygnus. Περίπου 1200 και δείχνει καλά κατασκευασμένο και υποτίθεται, μουσικότατο ηχείο.

Τωρά να δώ που θα μπορέσω να το ακούσω....

Για αρχή, περίγραψέ μας λίγο τον χώρο σου(πχ πόσο μεγάλος είναι), πες μας τι ενισχυτή έχεις και γιατί πιστεύεις οτι χρειάζεσαι ηχεία δαπέδου.

Ξεχνάμε τα chario cygnus.
"booms like crazy in corners....."-bye-

Θα σου έλεγα να τους δώσεις μια ευκαιρία και να τα ακούσεις, άσχετα με το τι γράφεται στο διαδίκτυο, αν φυσικά αυτό είναι κάτι που το διάβασες και όχι από δική σου εμπειρία. Δεν χάνεις τίποτα.

Μπορείς να πας σε ένα μαγαζί για παράδειγμα και να του ζητήσεις να τα βάλει κοντά σε κάποιο τοίχο για να δεις τι παίζει.

Να βάλεις στην λίστα σου και τα Triangle. Έχουν πολύ ωραίο ήχο και θα βρείς με bass reflex από μπροστά.

http://www.triangle-fr.com/WD100AWP...13-ODCUJfJbuq/Page_Accueil2/SYNC_681748329?M7

Θα συμφωνισω απολυτα με το φιλο ge0rge.Εγω οταν εψαχνα για ηχεια (καλη ωρα σαν το φιλο μας) ακουσα καποια στα γνωστα μαγαζια και μου αρεσαν τα klipsch rf25. Πραγματι οταν τα ακουγες στο χωρο που τα ειχανε, δυνανε ενα απιστευτο βαθος σκηνης στον ηχο, σαν να ειχες μπροστα σου ολοκληρη συμφωνικη ορχηστρα (για τα δικα μου αυτια ). Αυτο το αποτελεσμα βεβαια το ακουγα στο χωρο που ηταν στημενα, δηλαδη σε αποσταση περιπου 1,50μ απο τους γυρω τοιχους.Οταν τα εφεραν σπιτι ανακαλυψα τη σημαινει η οπη του bass reflex να είναι στην πισω μερια των ηχειων.(Μαλλον τοτε ανακαλυψα γενικα την εννοια του bass reflex). Που να βρω 1,5 μ απο τους γυρω τοιχους?Οποτε χαμηλωσα τα μπασσα στον ενισχυτη, εβαλα κατι τυπου ρικοφον πισω απο το ηχεια και διαφορες αλλες πατεντες (τις οποιες λογω της γνωστης γκρινιας απο το εταιρο ημιση στο τελος ξηλωσα). Για να καταληξω, η θεση που θα τοποθετησεις τα ηχεια στο χωρο εχει τεραστια σημασια(bass reflex στην πίσω ή μπροστινη οψη).Κατα τη γνωμη μου συζητησε το και στα μαγαζια που πας (κανε μια προχειρη κατοψη και ζητα τη γνωμη τους) και δινε τους να σου παιζουν cdακια με το ειδος της μουσικης που εσυ ακους..

Κι εγω τους ίδιους περιορισμούς είχα όταν έψαχνα και μετά από πολύ έρευνα που είχα κάνει και από πολλές ακροάσεις, είχα απογοητευτεί ότι δε θα βρω τίποτα που να με καλύψει στα χρήματα που είχα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι...

Πάντως ο χώρος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Μεταμορφώνει τον ήχο. Και το λεω γιατί το έχω ζήσει.

Διάβασε αν σε ενδιαφέρει παρακάτω αυτά που είχε γράψει για την ακουστική συμπεριφορά του χώρου ένας πρώην συμφορουμήτης. Προτείνω τις τεχνικές λεπτομέριες με τους τύπους κτλ να τις περάσεις γρήγορα και να διαβάσεις την ουσία και αν σε ενδιαφέρει να επιστρέψεις σε δεύτερο χρόνο για να δεις και τα υπόλοιπα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=352

Καλή συνέχεια
-bye-

Last edited:
Για τα Chario. Το Cygnus δεν θα σου κάνει. Δες τα μικρότερα ηχεία που σου είπα, όπως τα 100Τ ή 1000Τ.
Πάντως τα πιο πολλά ηχεία είναι σχεδιασμένα να παίζουν μακριά από τους τοίχους. Αν πας στο Ορφέα ζήτα να ακούσεις και τα Naim που παίζουν κολλητά με τον τοίχο.

γιατι πιστευεις οτι χρειαζεσαι ηχεια δαπεδου;
μηπως σου κανουν και τα βασης και περιοριζεις χωρις λογο τις επιλογες σου;

Σκέφτηκα οτι έτσι και αλλιώς θα χρειαστώ βάσεις, οπότε γιατί να μην πάρω δαπέδου και να αποφύγω και τα έξοδα και να έχω να ένα όμορφο αποτέλεσμα?

αν ο χώρος σου είναι μικρός, τότε τα δαπέδου μπορεί να σου δώσουν χειρότερο αποτέλεσμα