Ηχεία δαπέδου μέχρι 1500 ευρώ - Προτάσεις

μου άρεσαν αρκετά πάντως και από τι διάβασα αργότερα έχουν και υψηλή ευαισθησία. Έλεγα μήπως ακούσω και τα Focal 914 αλλά πάω αρκετά ψηλά μετά.

δεν είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αγορές από εξωτερικό και προσωπικά δεν με έχουν πιάσει τα capital control αλλά αυτή τη φορά θα αγοράσω από Ελλάδα

Οκ. απλά στα αναφέρω γιατί τα συγκεκριμένα ηχεία στην Ελλάδα πάνε στο 2χίλιαρο και ποιοτικά θεωρούνται πολύ καλά, γερμανικής κατασκευής και με πολύ ωραίο design.

δεν τα έχω βάλει ακόμα αλλά πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με την πρώτη ματιά. Εχει και διαφορετικά χρώματα για τα προστατευτικά ακόμα και για το twitter σε λευκό και μαύρο. Τα ηχεία τα πήρα σε λευκό και αν βάλεις δύο από τα τέσσερα προστατευτικά σε μαύρο κάνουν φοβερή αντίθεση. Το άλλο που μου άρεσε αρκετά είναι ότι εφαρμόζουν με μαγνήτη και κουμπώνουν πάνω. Τώρα θέλω να βρω πως να βάλω τις ακίδες

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τελικά έχει δύο σετ για ακίδες ένα κανονικές ακίδες μάλλον για να τα τοποθετείς σε χαλιά και ένα σετ μαγνητικά που πάνε στις γωνίες του ηχείου και μαγνητίζουν με αντικραδασμικό που είναι μάλλον για επιφάνειες με πλακάκι. Αυτό έβαλα. Τις ακίδες θα τις βάλω από χειμώνα με τα χαλιά. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες πάντα μου άρεσαν από τους κατασκευαστές και δείχνουν για μένα το μεράκι τους.

Σήμερα τα έβαλα και έπαιξαν και είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Αν και άστρωτα ήδη παίζουν πάρα πολύ μουσικά, ξεκούραστα με σωστές δόσεις το μπάσο και να γεμίζει τον χώρο χωρίς να επιβάλετε ιδίως στις χαμηλές εντάσεις που παίζω τώρα. Γενικά ξεχνάς να προσέχεις το μηχάνημα η τα ηχεία και επικεντρώνεσαι στην μουσική μετά από λίγη ώρα. Τεράστια αναβάμιση από τα προηγούμενα kef που είχα.
Τώρα το επόμενο βήμα είναι η αλλαγή τελικού η pro αν και νομίζω πρώτα θα πάω για αλλαγή τελικού.

ελεγα μήπως πάρω αρχικά έναν τελικό για τα ρεύματα και μετά να προσπαθήσω να τον ματσάρω με τον προενισχυτή που θέλει και περισσότερο ψάξιμο και γενικά να ματσάρει με το όλο σύστημα. Και στο ορφέα που μίλησα μου είπαν το ίδιο πράγμα ότι προενισχυτής είναι αυτός που καθορίζει τον ήχο.

Απλά τα έχω λιώσει τα ηχεία και παίζουν απίστευτα όμορφα! αν παίζουν έτσι άστρωτα πως θα παίξουν στρωμένα? Νομίζω αυτή η τεράστια διαφορά είναι και λόγο της μεγάλης αναβάθμισης που έγινε από τα προηγούμενα και γιαυτό μου φαίνετε τόσο. Πάντως εδώ και ώρα τους έχω βάλει άπειρη μουσικούλα κυρίως παλιό ροκ από flac και δεν με έχει κουράσει καθόλου. Σε λίγο θα πάω σε ποιο σοβαρή ακρόαση με το αγαπημένο μου βινύλιο :2thumb22sup:

Μια και αυτές τις μέρες τα έχω λιώσει τα ηχεία και παίζουν συνέχεια μουσική να ξαναγράψω για άλλη μια φορά ότι ήταν ακριβώς αυτό που ζήταγα. Τα ηχεία είναι φοβερά μουσικά και σε αντίθεση με τα προηγούμενα που είχα δεν με κουράζουν καθόλου ακόμα και ώρες που ακούω μουσική. καθαρά αναλυτικά και πολύ καλό μπάσο που γεμίζει τον χώρο αλλά δεν τον μπουμάρει όπως έκανε έντονα το kef και στην κυριολεξία χάλαγε την όλη μουσική.
Νομίζω με ένα καλύτερο ενισχυτή το ηχείο απλά θα σπέρνει :)

Απορώ γιατί αυτά τα ηχεία δεν έχουν την προσοχή που θα πρέπει να είχαν για το επίπεδο της μουσικής τους από τον τύπο και γενικά από τους πάντες.
Δεν έχουν σταματήσει να παίζουν από την μέρα που τα αγόρασα. Εκεί που γενικά άκουγα σπάνια μουσική από τον ενισχυτή και ποιο πολύ άκουγα από τον υπολογιστή τώρα παίζουν συνέχεια ενώ δεν μπορώ να ακούσω με τίποτα από τον υπλογιστή λόγο του άθλιου σε σύγκριση ήχου :P
Φοβερά ηχεία είναι ακριβώς στο γούστο μου ξεκούραστα και μουσικά.

Απορώ γιατί αυτά τα ηχεία δεν έχουν την προσοχή που θα πρέπει να είχαν για το επίπεδο της μουσικής τους από τον τύπο και γενικά από τους πάντες.
Δεν έχουν σταματήσει να παίζουν από την μέρα που τα αγόρασα. Εκεί που γενικά άκουγα σπάνια μουσική από τον ενισχυτή και ποιο πολύ άκουγα από τον υπολογιστή τώρα παίζουν συνέχεια ενώ δεν μπορώ να ακούσω με τίποτα από τον υπλογιστή λόγο του άθλιου σε σύγκριση ήχου :P

Ωραίος!!

Αυτό είναι και το όλο νόημα, να αξιοθούμε όλοι κάποια στιγμή να πάρουμε δυο καλά μηχανήματα έτσι ώστε να ακούμε την μουσική που μας αρέσει όσο πιο πολύ γίνεται! Μακάρι όλος και περισσότερο κόσμος να ακούσει ένα καλό σύστημα και να ξεκινήσει και αυτός την δική του πορεία στην εξερεύνηση της μουσικής.

Καλοάκουστα!

Ένας λόγος είναι αναμφίβολα ότι στην κατηγορία 1000-1500 ευρώ συνωθούνται πάρα πολλά και πολύ αξιόλογα μοντέλα. Κι επίσης, οι περισσότερες εταιρείες σημειώνουν και μεγάλη πρόοδο, προσφέροντας ολοένα και καλύτερο ήχο στις μικρές-μικρομεσαίες κατηγορίες --ευτυχώς για εμάς. Οπότε, χαλάρωσε και απόλαυσε τώρα!