Ηχεια δαπεδου μεχρι 600ευρω

The^L0sT2

Senior Member
19 December 2008
574
Παλληνη
Θα ηθελα την βοηθεια σας για επιλογη ηχειων που θα αποτελεσουν τα front LR σε ΗΤ αλλα και για μουσικη. Καθως εχω διαβασει αρκετα test,reviews κλπ, θα ηθελα αποψεις απο μελη που εχουν ακουσει αυτα που θα προτεινουν και οχι προτασεις βαση χαρακτηριστικων στα "χαρτια".
Ευχαριστω προκαταβολικα

Στα 550 ευρώ και κατηφορίζει.

Tannoy Mercury F4 Custom.
http://tannoy.com/ResidentialDetail.aspx?pid=281&sid=65

Είπες να μην βασίζεται σε χαρακτηριστικά αλλά θα πω ότι έχουν αλλάξει καλωδίωση, crossover και δέσιμο στην καμπίνα με αποτέλεσμα να έχουν πάει την υπόθεση ακόμα πιο μακρια για το floorstander της πιο οικονομικής σειράς της Tannoy.

Πλεονέκτημα η ευαισθησία και η στερεοφωνική εικόνα.
Μειονέκτημα, "μαλακός" ήχος που δεν αρέσει σε όλους.

δαγκωτα
http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-thxt3-p-512.html

THX-T3 (ζεύγος)
Χρώματα: SILVER,BLACK,WENGE,Black gloss & black leather THX Select Certified Tower Speaker ideal for movies and music. Full THX Specifications means every seat as good as the next.
Crossover Design 3 1/2-Way
Nominal Power (Wrms) 180
Maximum Power (Watt) 350
Sensitivity (dB/2.83V/m) 92
Impedance (Ω) 4
Frequency Response (Hz) 35 - 22k
Woofer 3 x 6.5'' Kevlar with Fiberglass
Tweeter 1'' Neodymium
Dimensions - DxHxW (mm) 250x1200x165
Dimensions - DxHxW (in) 9.8x47.2x6.5

Crystal-Audio THX-T3

Απάντηση: Re: Ηχεια δαπεδου μεχρι 600ευρω

δαγκωτα
http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-thxt3-p-512.html

THX-T3 (ζεύγος)
Χρώματα: SILVER,BLACK,WENGE,Black gloss & black leather THX Select Certified Tower Speaker ideal for movies and music. Full THX Specifications means every seat as good as the next.
Crossover Design 3 1/2-Way
Nominal Power (Wrms) 180
Maximum Power (Watt) 350
Sensitivity (dB/2.83V/m) 92
Impedance (Ω) 4
Frequency Response (Hz) 35 - 22k
Woofer 3 x 6.5'' Kevlar with Fiberglass
Tweeter 1'' Neodymium
Dimensions - DxHxW (mm) 250x1200x165
Dimensions - DxHxW (in) 9.8x47.2x6.5

Crystal-Audio THX-T3
Τα έχεις φίλε μου αυτά που προτείνεις ή τουλάχιστον τα έχεις ακούσει για να μας πεις και την άποψη γι'αυτά;

ναι τα εχω εδω και ενα μηνα και το ειχα ψαξει πολυ το θεμα.
ειμαι πολυ ευχαριστημένος. εχουν πολυ ισοροπημενο ηχο, οι υψηλες συχνοτητες ειναι κρυσταλλινες και δεν τις κρυβει το μπασο , το οποιο ειναι γεματο και δυνατο , αλλα δεν μπουκωνει το ηχειο με βαβουρα.

@ panakos,σόρυ για το of topic,αλλά με τι ενισχυτή τα οδηγείς,γιατί έχω την εντύπωση πως το θέλουν το ρεύμα τους;

• Like
Reactions: chriscck29
Pioneer VSX 909 RDS Gold
http://www.avland.co.uk/pioneer/vsx909/
εχει πολυ ρευμα βεβαια τα ηχεια ειναι 4Ω και ο ενισχυτης λεει για 6 με 8.

Πηρα και μεταχειρισμένο έναν sony str DB780 QS για αλλο χωρο , και ειδα οτι υποστηριζει ηχεια 4Ω. θα τον δοκιμασω και αυτον με τα Τ3 να δω αν εχει διαφορα.
Πάντως ο Pioneer δεν δείχνει να ζορίζεται καθόλου στην ρυθμιση για 6Ω

θα σου πρωτεινα να ακούσεις τα q acoustics 1050, σε τιμή λιγο κάτω απο 500 euro. τα έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά στη μουσική, έχουν υψηλή ευαισθησία 92 db και είναι στα 6 ohm η αντιστασή τους. πολύ μου άρεσαν και τα monitor audio rs 6, που μπορείς να τα βρεις γυρω στα 650 euro.

Παρε ρε το Pioneerακι που το ακους και καθε μερα στο μαγαζι, η παιρνουμε ενα σετακι αναKODA μισα μισα γαι να το τεσταρουμε και βλεπουμε εκτος αν τα εχει καποιος ηδη ακουσει ,παντως σε παρακαλω να αποφυγεις την γυφτια με τα κιτρινα (Ροιστερ)

φιλε μου γεια χαρα!!!να ξερεις οτι δυσκολα θα βγαλεις ακρη στο ζητημα των ηχειων μεσα απο φορουμ και μονο!!δυστηχως οσο και προθυμοι να ειμαστε ολοι να σου προτεινουμε ηχεια ο κριτης θα ειναι το ιδιο σου το αυτ και γουστο!!οταν αρχισεις τις ακροασεις θα δεις οτι αλλα περιμενες και αλλα ακουσες !!!
για αυτο σου προτεινω να πας σε μαγαζια που εχουν αρκετα ηχεια να ακουσεις με τον ιδιο ενισχυτη και μετα να κρινεις μονο σου!!να θυμασαι οτι τα ηχεια προσπαθουμε να τα ακουσουμε με παρεμφερη τουλαχιστον ενισχυτες σε σχεση με αυτους που εχουμε υποψιν να αγορασουμε (σε κοστος) και παντα με σχετικα ιδια ακουσματα!!αν γινεται με ιδιο κομματι ακομη καλυτερα!!!
ηχεια δεν θα σου προτεινω αλλα θα σου πω μαγαζια να πας να ακουσεις!!
λοιπον για αρχη πηγαινε στην ηχοεκφραση, στην ηχοδομη και στο audio show!!!
μετα αν δεν εχεις καταληξει βλεπουμε!!!
καλη ακροαση

Απάντηση: Re: Ηχεια δαπεδου μεχρι 600ευρω

φιλε μου γεια χαρα!!!να ξερεις οτι δυσκολα θα βγαλεις ακρη στο ζητημα των ηχειων μεσα απο φορουμ και μονο!!δυστηχως οσο και προθυμοι να ειμαστε ολοι να σου προτεινουμε ηχεια ο κριτης θα ειναι το ιδιο σου το αυτ και γουστο!!οταν αρχισεις τις ακροασεις θα δεις οτι αλλα περιμενες και αλλα ακουσες !!!
για αυτο σου προτεινω να πας σε μαγαζια που εχουν αρκετα ηχεια να ακουσεις με τον ιδιο ενισχυτη και μετα να κρινεις μονο σου!!να θυμασαι οτι τα ηχεια προσπαθουμε να τα ακουσουμε με παρεμφερη τουλαχιστον ενισχυτες σε σχεση με αυτους που εχουμε υποψιν να αγορασουμε (σε κοστος) και παντα με σχετικα ιδια ακουσματα!!αν γινεται με ιδιο κομματι ακομη καλυτερα!!!
ηχεια δεν θα σου προτεινω αλλα θα σου πω μαγαζια να πας να ακουσεις!!
λοιπον για αρχη πηγαινε στην ηχοεκφραση, στην ηχοδομη και στο audio show!!!
μετα αν δεν εχεις καταληξει βλεπουμε!!!
καλη ακροαση
Στο μυαλο μου εισαι, απλα ηθελα να ακουσω αποψεις μελων και μονο για ηχεια που εχουν ακουσει.

Εγώ φίλε μου θα σου πρότεινα αυτά..Wharfedale Diamond 9.6
http://www.net-electric.gr/catalog/wharfedale-diamond-96-p-455.html
Δεν τα έχω..σκοπεύω να τα πάρω,αλλά τα έχουν ηδη άτομα εδώ μέσα και έχουν πολύ καλές εντυπώσεις απο αυτά..
Θελω και γω... απλα ειμαι αναποφασιστος τελικα με τα λεφτα,γιατι δεν ειναι μονο τα 9.6, καπακι θα μου ανοιξει η ορεξη και για 9.1 η 9.3 για SUR. Πιστευω να με "πιανεις" Σακη...

Re: Απάντηση: Re: Ηχεια δαπεδου μεχρι 600ευρω

Τα έχεις φίλε μου αυτά που προτείνεις ή τουλάχιστον τα έχεις ακούσει για να μας πεις και την άποψη γι'αυτά;
εγω τα εχω αυτα φιλε αλλα σε max impedance 8 ohms ...6.1 τα εχω και τα προτεινω ανεπιφυλακτα και για Home Cinema και για μουσικη...οπως ειπε και καποιος πιο πανω,κρυσταλλινες ψηλες και μπασο ακουραστο,καθαροτατο...

Last edited:
Θελω και γω... απλα ειμαι αναποφασιστος τελικα με τα λεφτα,γιατι δεν ειναι μονο τα 9.6, καπακι θα μου ανοιξει η ορεξη και για 9.1 η 9.3 για SUR. Πιστευω να με "πιανεις" Σακη...

Σε καταλαβαίνω...απόλυτα...-bye-