Ηχεία δαπέδου [Woofer 2x8'' ή 1x10''];

petros32

Senior Member
27 January 2007
437
Περιστέρι/Αττική
Σύντομα σκοπεύω να αγοράσω δύο ηχεία δαπέδου [όχι high end] και έχω καταλήξει σε αυτά:
Hχείο KA-2510F
MS-230F

Το ένα όπως μπορείτε να δείτε διαθέτει ένα woofer 10'' [στο κάτω-πλαϊνό μέρος] και 2 midrange και το άλλο, 2 woofer 8'' [μπροστά] και ένα midrange.

Έχει τύχει να πετύχετε/έχετε κάποιο από αυτά;
Ποιό λέτε να προτημίσω;
Με ενδιαφέρει πολύ η απόδοση των μπάσω [μπάσα με βάθος].

thaNx!

Kανενα,μη σε παραπλανουν τα πολλα γουφερ ή η μεγαλη διαμετρος.Μπασα με βαθος απο τετοιας κατηγοριας ηχεια δεν θα εχεις.

Το καλύτερο θα ήταν να τα ακούσεις και να αποφασίσεις.
Με τιμη 86 μονον και με τοσες μοναδες, κατι δεν μου κολλάει.

το πρωτο που λες ετυχε να το ακουσω...δεν λεει πολλα σαν ηχειο.ουτε το μπασο του μιας και αυτο σε ενδιαφερει.γιατι νομιζω πως ειναι απομιμησεις αλλης εταιρειας???οπως και να χει καλυτερα να τα ακουσεις,γιατι οπως ειπε και ο κ. Δημοσθένης με 86ευρω κτ δεν παει καλα.

Βασικά 115 ευρώ το καθένα θα τα αγοράσω [δε ξέρω για πιο λόγο ο τύπος κάνει προσφορά, σε όλα τα άλλα καταστήματα ~110-115 έχουν]. [συμφωνώ ότι τα 86 σύμφωνα με τα χαρακατηριστικά του είναι αρκετά εξεφτελυστική τιμή].

Τα έχω δει ελάχιστα και από κοντά..
Θα ζητήσω να τα ακούσω φυσικά και θα επιλέξω το κατάλληλο αλλά δεν ξέρω αν ο εκεί χώρος είναι κατάλληλος για να βγάλω συμπεράσματα...

Σαν design μου αρέσει πολύ αυτό με το 10'' woofer αλλά και σαν ποιότητα κατασκευής [αν και όπως είπα τα έχω δει ελάχιστα και σχεδόν αδιάφορα από κοντά].
Απλά έχω και την απορία αν ένα 10'' μπορεί να συμπεριφερθεί καλύτερα από 2x8'', [και μιας που μάλλον δεν μιλάμε για ίδιου τύπου woofer [μοντέλο κτλ με απλή διαφορά μεγέθους:] το ηχείο με το 10'' woofer διαθέτει 2 mid και ίσως αυτό είναι μια ένδειξη ''ισχυροτερου'' συστήματος χαμηλών συχνοτήτων απ' ότι το άλλο..
[τώρα θα μου πείτε: ''ίσως αυτό είναι ένδειξη κατώτερου συστήματος μεσαίων συχνοτήτων ανα μονάδα mid'', αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι...]

@gou-tsou: Ενδέχεται το μέρος τοποθέτησης του ηχείου όταν το άκουγες να ήταν ακατάλληλo για να βγάλεις συμπεράσματα για το μπάσο; Η τιμή του [115ευρω] πιστεύεις ότι αξίζει σύμφωνα με αυτό που άκουσες και είδες;

Έψαξα και στο net για περισσότερες πληροφορίες ή και εικόνες αλλά δεν βρήκα κάτι..

Σελίδα κατασκευαστή:::::::::::::

Παραπάνω χρήματα δεν μπορώ να διαθέσω, άλλωστε ούτε σε καναν high end ενισχυτή θα τα συνδέσω.
thanks!

Last edited:
Να σου πω εγω ποια να παρεις και να μην βασανιζεσαι?

Αυτα που σου αρεσουν στο ματι ποιο πολυ και ταιριαζουν στον χωρο σου.

δεν νομιζω πως εφταιγε ο χωρος..τα ειχα ακουσει οταν εψαχνα και εγω φθηνα ηχεια μεχρι 300 ευρω.απλα πιστευω πως με ελαχιστα λεφτα παραπανω πας σε wharfedale diamond (βασης) τα οποια κατα τη γνωμη μου επαιζαν καλυτερα..βεβαια αν δαπεδου ειναι το ζητουμενο και σας αρεσει ηχητικα..τοτε ολα οκ