Ηχεία, diy... λέμε τώρα...

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Νάμαι και εγώ στα μέρη σας !!! Πρώτο μου ποστ εδώ οπότε πάρτε χαλαρά..

Βρήκα στην αποθήκη δύο ηχειάκια από παλιό (πολύ) σετ 5.1, συγκεκριμένα είναι τα sony ss-sr190. Το παλιό ηχείο βγήκε από μέσα, η εξωτερική επένδυση μαύρου βινυλίου έφυγε αυτή και η καμπινούλα πάει για τρίψιμο, στρογγύλεμα στις γωνίες της με ρούτερ και βαψιμο με λευκή λάκα μάλλον...

Θα τα βάλω στο pc του γραφείου μου και θέλω προτάσεις για ηχείο που ταιριάζει σε αυτή την καμπίνα...

Budget έως 50 ευρά...

:ears:

Να υποθέσω οτι δεν γνωρίζετε η οτι είμαι σε λάθος κατηγορία ???

Στην σωστή είσαι αλλά δεν βοηθάει αν δεν έχουμε στοιχεία,λίτρα καμπίνας,κλπ.
Πάντως το πενηντάρι αν πεις να αλλάξεις μεγάφωνα,δεν φτάνει με τίποτα.
Και δεν είναι μόνο αυτό,αλλά αν αλλάξεις μεγάφωνα κανονικά πρέπει να μετρηθούν,να αλλάξει αναλόγως και το κρος,κλπ.
Και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αβέβαιαο.

Χίλιες φορές να βρεις δυο μεταχειρισμένα ηχειάκια της προκοπής να του βάλεις επάνω ή να φτιάξεις δύο σε γνωστό σχέδιο,θα βρεις πολλά αν δεις τα προηγούμενα ή να πας σε ομοαξονικό που λέει ο Σάκης από πάνω που είναι σχετικά safe επιλογή.

[SS-SR190] (Rear speaker)
Speaker system Full range, magnetically shielded
Speaker units 10 cm, cone type
Enclosure type Bass reflex
Rated impedance 8 Ω
Power handling capacity Maximum input power: 80 W
Sensitivity level 85 dB (1W, 1m)
Frequency range 85 Hz – 20,000 Hz
Dimensions (w/h/d) Approx. 177 × 126 × 120 mm, not
including front grille
Mass Approx. 1.2 kg
Supplied accessory Speaker cord 10m (2)
Design and specifications are subject to change without notice.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι σε fostex FF105WK για να μπεις σε διαδικασία να φτιάξεις και καμπίνα μετά, αξίζει ως επένδυση και απόλαυση στο γραφείο...! Προσωρινά τα ρίχνεις στην καμπίνα σου αλλά μην περιμένεις πολλά.

Τα visaton είναι κοντά στα λίτρα σου τα περί 2λτ...κοστίζουν ένα γεύμα....34

Αυτό από ότι είδα, φορούσε full range 10άρη μεγάφωνο.
Τώρα η καμπίνα είναι μια απλή μοριοσανίδας και σίγουρα όχι πυκνής, που πιθανόν να είχε υπολογιστεί ο όγκος της για το συγκεκριμένο μεγάφωνο...για παιχνίδι εάν θέλεις οπωσδήποτε αυτή την καμπίνα η πρόταση για το full range της Visaton, είναι ικανοποιητικότατη και μέσα στα χρηματικά όρια που τέθηκαν.
Είναι ίδιας ευαισθησίας (85 vs 86) αλλά λίγη προσοχή στη διαχείριση ισχύος του ενισχυτή, καθότι τα παλιά μπορούσαν να αντέξουν μέχρι και 80W μέγιστης ενώ τα Visaton 50W, στην ουσία είναι 30Wrms. Για χρήση σε γραφείο φυσικά αυτή η ισχύς είναι υπεραρκετή.

Η μοριοσανίδα είναι αρκετά πυκνή, περισσότερο το φτιάξιμο και η ασχολία είναι και η ευκαιρία να πετάξω τα μικρά πλαστικά που έχω, οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες απλά θέλω καθαρό ήχο...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα το ψάξω λίγο και θα σας βάλω και το τελικό αποτέλεσμα να το δείτε σαν ιδέα και μόνον !!!

Το επόμενο που θα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία για το υπνοδωμάτιο είναι αυτό εδώ....

completo%2Brsz-735193.jpg

Τέσσερα μπωλ και δύο ράφια λευκά lack του ikea.... μας κάνουν δύο στρόγγυλα ηχεία και ενισχυτή με προενισχυτή

Αν ήταν έτσι απλά θα είχαμε όλοι από ένα.να τα φτιάξεις αλλά μην περιμένεις επιδόσεις.
Και γενικά μιλώντας,επειδή είσαι και έμπειρος στο φόρουμ,όταν δεν λαμβάνεις απάντηση απλά εχεις κάνει λάθος ερώτηση.αυτη η κατηγορία έχει φτιάξει διαμάντια.

Δεν περιμένω επιδόσεις, το γνωρίζω... είναι καθαρά θέμα αισθητικής...

Η ερώτηση μια χαρά ξεκάθαρη ήταν... :D

Απάντηση: Re: Ηχεία, diy... λέμε τώρα...

Δεν περιμένω επιδόσεις, το γνωρίζω... είναι καθαρά θέμα αισθητικής...

Η ερώτηση μια χαρά ξεκάθαρη ήταν... :D

Δεν κατάλαβες κύριε.
Εδώ θα πάρεις και επιδόσεις,θέλεις-δεν θέλεις :flipout:

Χωρίς πλάκα τώρα,με τον σωστό τρόπο μπορείς να τα κάνεις αξιοπρεπέστατα,μέσα-εξω.
Κι αφού το έξω φαίνεται να το έχεις,θα βρεθεί και το μέσα.

Αν θέλετε κανένα δορυφορικό σας βάζω τα γυαλιά !!! :D

Εδώ θα πάω χαλαρά....

Τι βάζω μέσα στην τεράστια καμπίνα, ή τι βάφω μέσα στην τεράστια καμπίνα ???

Σπύρο μου ουτε κατα διάνοια δεν θα φτάσω τώρα τις τιμες που εβαλες.. Πιο πολύ για χαβαλε το κάνω..

Μπορεί στα δορυφορικά να είμαι τελειομανής αλλά εδώ δεν θέλω να ξοδεψω.. Προς το παρόν..

Τώρα το είδα ... μα τι 50 που είπες μόνον για μεγάφωνα (ήτοι σίγουρα 60 με τριψίματα/βαψίματα) τι 69 που κάνει το πρώτο ... τέλος πάντων, καλή επιτυχία !

Σπύρο τώρα το πρόσεξα το 69, το μάτι μου πήγε στο 80...έχεις απόλυτο δίκιο !!!

Οπότε οι καμπινούλες θα γίνουν κάτι άλλο !!!! :D

Απάντηση: Re: Ηχεία, diy... λέμε τώρα...

Η μοριοσανίδα είναι αρκετά πυκνή, περισσότερο το φτιάξιμο και η ασχολία είναι και η ευκαιρία να πετάξω τα μικρά πλαστικά που έχω, οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες απλά θέλω καθαρό ήχο...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα το ψάξω λίγο και θα σας βάλω και το τελικό αποτέλεσμα να το δείτε σαν ιδέα και μόνον !!!

Το επόμενο που θα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία για το υπνοδωμάτιο είναι αυτό εδώ....

completo%2Brsz-735193.jpg

Τέσσερα μπωλ και δύο ράφια λευκά lack του ikea.... μας κάνουν δύο στρόγγυλα ηχεία και ενισχυτή με προενισχυτή

Μην τα φοβάσε τα blanda bowls θα παίξουν πολύ ωραία, αν τα φτιάξεις σωστά. Θα χρειαστείς βέβαια και ένα sub.

Re: Απάντηση: Ηχεία, diy... λέμε τώρα...

Στην σωστή είσαι αλλά δεν βοηθάει αν δεν έχουμε στοιχεία,λίτρα καμπίνας,κλπ.
Πάντως το πενηντάρι αν πεις να αλλάξεις μεγάφωνα,δεν φτάνει με τίποτα.
Και δεν είναι μόνο αυτό,αλλά αν αλλάξεις μεγάφωνα κανονικά πρέπει να μετρηθούν,να αλλάξει αναλόγως και το κρος,κλπ.
Και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αβέβαιαο.

Χίλιες φορές να βρεις δυο μεταχειρισμένα ηχειάκια της προκοπής να του βάλεις επάνω ή να φτιάξεις δύο σε γνωστό σχέδιο,θα βρεις πολλά αν δεις τα προηγούμενα ή να πας σε ομοαξονικό που λέει ο Σάκης από πάνω που είναι σχετικά safe επιλογή.

Ξερεις που μπορω να βρω 2 ηχειακια για δορυφορους?