Ηχεία + Ενισχυτής AV μέχρι 3000 σύνολο.

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Ενδιαφέρομαι για την απόκτηση ενός σετ ηχείων και ενός ραδιοενισχυτή AV με μπάτζετ γύρω στα 3.000 (πάνω - κάτω) και για τα δύο. Χρήση 80% Home Cinema και 20 % Μουσική. Ο χώρος είναι κοντά στα 32 τ.μ., και τα μπροστινά ηχεία θα τοποθετηθούν κοντά σε τοίχο (25 εκ. περίπου).
Άρα ψάχνω ηχεία ευκολοδήγητα, κατα προτίμηση μπροστά δαπέδου (αν και δύσκολα θα βρεθούν κλειστής καμπίνας & όχι με bass reflex λόγω της απόστασης απ' τον τοίχο). Βέβαια όλο το σέτ θα συνοδεύσει την Pioneer Kuro 5090H,οπότε να είναι και εμφανίσιμα..έτσι. Τα ηχεία να φτάνουν σύνολο μέχρι τα 2.000 για να πάρω και έναν αξιοπρεπή ενισχυτή.

Υ.Γ. Επειδή είμαι με νεογέννητο στο σπίτι είναι λίγο δύσκολο να πάρω σβάρνα τα μαγαζιά για να τ' ακούω οπότε μάλλον θα κάνω μία μόνο επίσκεψη για δοκιμή και μετά αγορά.

Εϊμαι όλος αυτιά σε προτάσεις :smile:.

Το θέμα με το bass reflex έχει να κάνει και με το μέγεθος της καμπίνας του ηχείου και του ίδιου σε πολλές περιπτώσεις.

Μην τα αφορίζουμε όλα.

Σε μια μικρή καμπίνα με μικρό bass reflex η κοντινή απόσταση από τον τοίχο λειτουργεί μάλλον ευεργετικά.
Για να μη μιλήσω για την ενέργεια που χάνεται όσο απομακρύνεται το ηχείο από τον τοίχο.

Λίγο πιο κάτω από το όριο των 2000 μπορείς να δεις αυτή τη σειρά ηχείων με μικρές διαστάσεις και
bass reflex από πίσω που όμως δουλεύει καλύτερα κοντά στον τοίχο.
http://tannoy.com/ResidentialSummary.aspx

Για A/V κοιτάζεις σε κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Re: Ηχεία + Ενισχυτής AV μέχρι 3000 σύνολο.

Το θέμα με το bass reflex έχει να κάνει και με το μέγεθος της καμπίνας του ηχείου και του ίδιου σε πολλές περιπτώσεις.

Μην τα αφορίζουμε όλα.

Σε μια μικρή καμπίνα με μικρό bass reflex η κοντινή απόσταση από τον τοίχο λειτουργεί μάλλον ευεργετικά.
Για να μη μιλήσω για την ενέργεια που χάνεται όσο απομακρύνεται το ηχείο από τον τοίχο.

Λίγο πιο κάτω από το όριο των 2000 μπορείς να δεις αυτή τη σειρά ηχείων με μικρές διαστάσεις και
bass reflex από πίσω που όμως δουλεύει καλύτερα κοντά στον τοίχο.
http://tannoy.com/ResidentialSummary.aspx

Για A/V κοιτάζεις σε κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε, Pleo. Ανέφερα το θέμα του Bass Reflex διότι υποψήφιο ηχείο είναι και το Klipsch RF-52 το οποίο απ' ότι ξέρω είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην τοποθέτηση.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία + Ενισχυτής AV μέχρι 3000 σύνολο.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε, Pleo. Ανέφερα το θέμα του Bass Reflex διότι υποψήφιο ηχείο είναι και το Klipsch RF-52 το οποίο απ' ότι ξέρω είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην τοποθέτηση.

Θα έλεγα ότι είναι απαιτητικό το συγκεκριμένο περισσότερο ως προς την τοποθέτηση στη θέση ακρόασης.
Λόγω κόρνας είναι πιο κατευθυντικό. Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα ως προς την απόσταση από τον τοίχο.
Δεν είναι δα και κανένα θηρίο με τρελή ενέργεια από την καμπίνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία + Ενισχυτής AV μέχρι 3000 σύνολο.

Θα έλεγα ότι είναι απαιτητικό το συγκεκριμένο περισσότερο ως προς την τοποθέτηση στη θέση ακρόασης.
Λόγω κόρνας είναι πιο κατευθυντικό. Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα ως προς την απόσταση από τον τοίχο.
Δεν είναι δα και κανένα θηρίο με τρελή ενέργεια από την καμπίνα.

Σε Tannoy μπορείς να μου προτείνεις ένα συνδυασμό με βάση πάντα δαπέδου εμπρός και στα χρήματα που ανέφερα πιο πάνω. Τα έχω σε εκτίμηση και είναι σχετικά νορμάλ για οδήγηση ακόμα και από AV ενισχυτές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία + Ενισχυτής AV μέχρι 3000 σύνολο.

Σε Tannoy μπορείς να μου προτείνεις ένα συνδυασμό με βάση πάντα δαπέδου εμπρός και στα χρήματα που ανέφερα πιο πάνω. Τα έχω σε εκτίμηση και είναι σχετικά νορμάλ για οδήγηση ακόμα και από AV ενισχυτές.

Σου έδωσα το link για τα Revolution πιο πάνω. Για την ακρίβεια ένα σετ με τα εμπρός δαπέδου, τα πίσω βάσης, κεντρικό και sub κοστίζει πιο κάτω από 2000.

Με τα υπόλοιπα παίρνεις και καλό A/V.

Αν ειχα το budget σου θα κοιτουσα εδω:http://www2.kef.com/GB/loudspeakers/q-series
iQ90 για front
iQ30 για rear
iQ60c για center
σε χρωμα black ash γιατι ειναι super sexy.
Οσο για sub...αργοτερα-bye-
Για AV συμφωνώ με pleo(οχι πως διαφωνω για τα tannoy, απλα διευρύνω τις επιλογες)-bye-

Αν ειχα το budget σου θα κοιτουσα εδω:http://www2.kef.com/GB/loudspeakers/q-series
iQ90 για front
iQ30 για rear
iQ60c για center
σε χρωμα black ash γιατι ειναι super sexy.
Οσο για sub...αργοτερα-bye-
Για AV συμφωνώ με pleo(οχι πως διαφωνω για τα tannoy, απλα διευρύνω τις επιλογες)-bye-

Αυτή είναι και η έννοια του FORUM να ακούγονται πολλές γνώμες και κυρίως απ' τους κατόχους. Μέχρι τώρα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον η σειρά της Monitor Audio Silver RS και της Klipsch RF-52 Series και την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η ακρόαση και αγορά. Ενδιαφέρον και η σειρά της KEF αν και έχω άσχημη εμπειρία, από την ΕΤΥΤ σε ένα service ενός sub της KEF το οβάλ το 2500, αν και μάλλον με ξεγέλασε και μου το πούλησε για καινούργιο παλιός γνώριμος του Φόρουμ, και πρώην μαγαζάτορας στην Ηλιούπολη!!! (Έτσι να ακούγονται και οι στραβές)

Μπορείσ να πας στην ηχοέκφραση www.ihoekfrasi.gr όπου μπορείς να ακούσεις τα kef και τα monitor audio δίπλα-δίπλα (είναι και τα δύο στημένα) για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Εγώ προτίμησα τα δεύτερα αλλά αυτό έγκειται το δικό σου προσωπικό γούστο φυσικά.