Ηχεία για DENON PMA-1500 !!!

chili76

New member
7 September 2008
17
Καλησπέρα παίδες,
Έχω αποφασίσει την αγορά του παραπάνω ενισχυτή και προβληματίζομαι για τα ηχεία. Με ενδιαφέρει μόνο η μουσική (κυρίως ελληνική) και μάλλον θέλω να πάω σε ηχεία δαπέδου (σαλόνι 50 τ.μ.). Budget περίπου 500 ευρώ!!!
Έβλεπα τα Wherfedale Diamond 9.5, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος.
Please H E L P !!!!

Καλησπέρα παίδες,
Έχω αποφασίσει την αγορά του παραπάνω ενισχυτή και προβληματίζομαι για τα ηχεία. Με ενδιαφέρει μόνο η μουσική (κυρίως ελληνική) και μάλλον θέλω να πάω σε ηχεία δαπέδου (σαλόνι 50 τ.μ.). Budget περίπου 500 ευρώ!!!
Έβλεπα τα Wherfedale Diamond 9.5, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος.
Please H E L P !!!!

Αν κάνεις λίγο υπομονή για μια μίνι κι άμεση παρουσίαση,αυτές τις μέρες περιμένω τα Dali Concept 6.

Φοβερος ενισχυτης,τον εχω κοντα 9 μηνες.Τον ταιριαξα με τα dali ikon 6 ,που μου βγηκαν γυρω στα 900 αλλα χαλαλι τους.
Μολις ειδα οτι δινεις 500 για ηχεια.
Γνωμη μου δωσε οσα περισσοτερα μπορεις για ηχεια,γιατι αυτα ειναι η βαση του συστηματος κι ειναι και πιο δυσκολα να αλλαξεις.Επισης πρωτα διαλεξε τα ηχεια σου και μετα ενισχυτη,πηγη,καλωδια,κτλ.
Π.χ μπορεις να δωσεις γυρω στο 500αρι για τον ενισχυτη και τα υπολοιπα στα ηχεια.Εχει παιδια εδω μεσα πιο καταρτισμενα απο μενα στον δικαναλο ηχο που μπορουν να σε συμβουλεψουν.(τα wharfedale να ξερεις οτι κατασκευαζονται Κινα,αν εχει σημασια για σενα)
Καλο ψαξιμο.

Φοβερος ενισχυτης,τον εχω κοντα 9 μηνες.Τον ταιριαξα με τα dali ikon 6 ,που μου βγηκαν γυρω στα 900 αλλα χαλαλι τους.
Μολις ειδα οτι δινεις 500 για ηχεια.
Γνωμη μου δωσε οσα περισσοτερα μπορεις για ηχεια,γιατι αυτα ειναι η βαση του συστηματος κι ειναι και πιο δυσκολα να αλλαξεις.Επισης πρωτα διαλεξε τα ηχεια σου και μετα ενισχυτη,πηγη,καλωδια,κτλ.
Π.χ μπορεις να δωσεις γυρω στο 500αρι για τον ενισχυτη και τα υπολοιπα στα ηχεια.Εχει παιδια εδω μεσα πιο καταρτισμενα απο μενα στον δικαναλο ηχο που μπορουν να σε συμβουλεψουν.(τα wharfedale να ξερεις οτι κατασκευαζονται Κινα,αν εχει σημασια για σενα)
Καλο ψαξιμο.

Ti λένε τα dali?

Για τα λεφτα τους πολυ καλος ηχος.Τα εχω στο σαλονι -60τ.μ.- και το wide dispersion τους στην αρχη λιγο με ξενισε αλλα πλεον τοχω συνηθισει.(τα ηχεια πρεπει να ειναι παραλληλα το ενα και δημιουργουν ενα αισθημα οτι ο ηχος ερχεται απο καποιο ακαθοριστο σημειο αναμεσα τους,με σαφως καλυτερη ηχητικη "εικονα" οταν ακους ακριβως στην κεντρικη νοητη γραμμη).Στα συν τους οτι δεν ειναι δυσκολα για τους περισσοτερους ενισχυτες.
Βεβαια ημουν τυχερος γιατι ταιριαξαν παρα πολυ και με τον denon, παροτι δεν ειχα ακουσει πουθενα αυτον τον συνδυασμο.Ο ενισχυτης εχει πολλή και ποιοτικη δυναμη,μου φαινεται ετοιμος για πολυ πιο δυσκολα ηχεια.

Για τα λεφτα τους πολυ καλος ηχος.Τα εχω στο σαλονι -60τ.μ.- και το wide dispersion τους στην αρχη λιγο με ξενισε αλλα πλεον τοχω συνηθισει.(τα ηχεια πρεπει να ειναι παραλληλα το ενα και δημιουργουν ενα αισθημα οτι ο ηχος ερχεται απο καποιο ακαθοριστο σημειο αναμεσα τους,με σαφως καλυτερη ηχητικη "εικονα" οταν ακους ακριβως στην κεντρικη νοητη γραμμη).Στα συν τους οτι δεν ειναι δυσκολα για τους περισσοτερους ενισχυτες.
Βεβαια ημουν τυχερος γιατι ταιριαξαν παρα πολυ και με τον denon, παροτι δεν ειχα ακουσει πουθενα αυτον τον συνδυασμο.Ο ενισχυτης εχει πολλή και ποιοτικη δυναμη,μου φαινεται ετοιμος για πολυ πιο δυσκολα ηχεια.

Σε μένα θα παίξουν στα μισά τετραγωνικά απ τα δικά σου.
Για τη στερεοφωνική τους εικόνα έχω διαβάσει αρκετά καλά σχόλια και βλέπω στο site της dali ότι αναφέρουν και για δεξί-αριστερό ηχείο.
Η συσκευασία των ηχείων είναι σε μια κούτα ή σε δύο μεμονωμένες?

Πάντως το μόνο μείον που περιμένω είναι το χαμηλό τους (δεν ξέρω αν είναι έτσι όντως) κι αν και λάτρης του χαμηλού καλύτερα έτσι αν είναι να κερδίσω σε ανάλυση/εικόνα κλπ κι αργότερα αν δω ότι όντως είναι ανεπαρκές το μπάσο θα βάλω sub.

Μιλαω για τα ikon 6,ετσι?Ερχεται ξεχωριστα καθε ηχειο στην συσκευασια του,με τα καρφακια τους.Οντως το χαμηλο ειναι αρκετα αναιμικο και ειναι απο τους λογους που τα φοβομουν σε τοσο μεγαλο χωρο.Ωστοσο η αγορα εγινε με γνωμονα τη μελοντικη αγορα σαμπ και κεντρικου και 2 δορυφορων,ωστε καποια στιγμη να κανω ενα πολυκαναλο συστημα (και ο denon εξαλλου αγοραστηκε και λογω της δυνατοτητας του να κανει volume bypass σε συνδεση με εναν πολυκαναλο αργοτερα-αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...)
Παντως τελικα δεν εχω και τοσο μεγαλο ζητημα με το χαμηλο τελικα,βεβαια αυτο ειναι υποκειμενικο και σε αλλους να ενοχλει.Ισως καποια σαν τα klipsch ή τα kef να ειναι πιο ''γεματα'' και πιο εντυπωσιακα ηχεια,ομως εμενα προσωπικα με κουραζαν
Tα dali χωρις να εχουν την αναλυση καποιου κλασσικου αγγλικου ηχειου,οπως των epos που παραλιγο να παρω,φταχνουν αρκετα πληρες ηχητικο τοπιο και θα τα αλλαζα προσωπικα μονο για κατι πολυ πιο ακριβο (οπως τα Proac Response της σειρας D,που ειναι και το προσωπικο μου απωθημενο)

Last edited:
Και για να μην ξεχναμε και το παιδι που αρχικα ζητησε γνωμες!
Αν μπορεις να δωσεις κανα χιλιαρικο για ηχεια,παρε τα και προσπαθησε να τα ακουσεις με τον ενισχυτη πουθες να αγορασεις (ειτε τον denon 1500 ειτε καποιον αλλο αναλογης αξιας).Σε αυτην την κατηγορια τιμης,οι επιλογες ειναι σαφως καλυτερες και πιο ποιοτικες, με μεγαλυτερο βαθος χρονου
Ενισχυτες μπορεις να βρεις και στην κατηγορια των 400-600 ,που μπορουν να οδηγησουν ανετα ηχεια σαν τα dali (ενδεικτικα το marantz PM7003, κοστιζει κατω απο 600 )

Νομίζω οτι από ενισχυτή θα επιμείνω στον DENON. Θα κάνω προσπάθεια να ανέβω λίγο οικονομικά όσον αφορά τα ηχεία. Έστω οτι μπορώ να φτάσω μέχρι τα 1000 ευρώ. Τι άλλες επιλογές έχω και που μπορώ να τα βρω; Προτάσεις κανείς!!!! Είναι προτιμότερη η αγορά από internet (βλέπω διαφορές στις τιμές)!!

Καλα θα κανεις,ο 1500 ειναι πολυ δυνατος και θα σε ικανοποιησει πιστευω.
Για τα ηχεια το σωστο ειναι βεβαια να τα ακουσεις πρωτα (το ιδανικο μαζι με τον ενισχυτη που θα τα συνδυασεις) ,παιρνοντας μαζι μερικα δισκακια απο μουσικη που σου αρεσει,να τα συγκρινεις(αν γινεται με ιδιο ή παρομοιο ενισχυτη) και na ζυγιζεις τι σου ταιριαζει περισσοτερο στα αυτι (...και το ματι,αν εχεις και wife-για μενα ευτυχως τα dali ταιριαξαν σε ολα!)
Απο Internet δε γνωριζω την αξιοπιστια των μαγαζιων.Παντως αν βρεις εναν σωστο πωλητη,που να νοιαζεται να σου βρει αυτο που χρειαζεσαι κιοχι αυτο που θελει να σου πασαρει,νομιζω μπορεις να πετυχεις και τιμη παρομοια με το ιντερνετ.Εξαρταται και αν μενεις Αθηνα (οπου οι επιλογες ειναι πολυ περισσοτερες και οι τιμες πιο καλες),Θεσσαλονικη (τραγικα μικρη αγορα),ή επαρχια..

Δυστυχώς μένω επαρχία και μόνο Θεσσαλονίκη μπορώ να απευθυνθώ.. Φαντάζομαι οτι μόνο σε Media Markt ή ΝΑΚΑ θα μπορέσω να δω κάποια πράγματα. Έχω κολλήσει με Wharfedale 9.5 (και λόγω συζύγου), αλλά πολύ πιθανό να πάω σε 9.6, που πιστεύω είναι καλύτερος συνδυασμός με τον Denon....

Για τα χρήματα που ζητούν και την ποιότητα που παρουσιάζουν ως κατασκευή και ως συνεργασία με ενισχυτές όπως Yamaha, Denon, Marantz, Advance κλπ. νομίζω ότι είναι πολύ καλή αρχή.

http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=34253&ref=bestprice

Η τιμή τους -απ’ ότι γνωρίζω- είναι κάτω από τα 500€.

προτεινω mordaunt short mezzo 6 η monitor audio rs6 αφου ο denon παιζει γλυκα και επομενως ταιριαζει με τα ηχεια αυτα.

στην τιμη των mission προτεινω mordaunt short 916i εχουν περισσοτερη διαυγεια και ρυθμο.

Ο κύκλος έκλεισε !!!!!!
Τελικά μία ακρόαση αρκούσε για να με πείσει. Μόλις παρήγγειλα τον Denon με τα Dali Concept 6 και σε λίγες ημέρες ελπίζω να τα έγω. Πολύ καλός συνδυασμός και πιο ζωντανός ήχος από ό,τι άκουσα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια !!!!

Ο κύκλος έκλεισε !!!!!!
Τελικά μία ακρόαση αρκούσε για να με πείσει. Μόλις παρήγγειλα τον Denon με τα Dali Concept 6 και σε λίγες ημέρες ελπίζω να τα έγω. Πολύ καλός συνδυασμός και πιο ζωντανός ήχος από ό,τι άκουσα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια !!!!

Καλορίζικα και καλοάκουστα.

Αυτόν τον άτιμο τον Denon όπου και να τον βάλεις ωραία παίζει! Πολύ καλή επιλογή. Μπράβο!